I know you lie, Cause your lips are moving

Blog door Music_lover

 Als ik 1 ding haat, is het wel liegen. De waarheid komt toch altijd boven tafel dus waarom niet meteen eerlijk zijn? Af en toe een leugentje om bestwil is niet erg, maar het moet geen gewoonte zijn om te liegen. Maar hoe kan je nou zien of iemand liegt of de waarheid spreekt??

1. De meeste mensen maken veel gebaren met hun handen als ze aan het praten zijn. Mensen die liegen, houden meestal hun handen stil.

2. Als iemand ineens heel gestrest doet, van het ene op het andere been springen bijvoorbeeld kan dit betekenen dat deze persoon liegt. Je moet er wel rekening mee houden dat de persoon ook door een hele andere reden gestrest kan zijn ;).

3. Vaak proberen mensen die liegen je recht in de ogen te kijken om je te overtuigen. Dit is omdat ze weten dat door vele wordt gedacht  dat mensen die vaak weg kijken en oogcontact proberen te vermijden liegen. Wel knipperen leugenaars minder vaak als ze liegen dan wanneer ze de waarheid spreken. Als ze klaar zijn met het vertellen van hun leugen, knipperen ze juist vaker dan normaal.

4. Leugenaars praten vaak erg gedetailleerd. Dit is om je af te leiden van wat ze te verbergen hebben.

5. Ook worden de vragen die stelt niet je beantwoord omdat ze overheen praten en worden formeel qua taalgebruik. Of er wordt een vraag beantwoord die je helemaal niet hebt gesteld.

6. Als je met iemand een gesprek voert en de toon van zijn of haar stem veranderd ineens, zou het kunnen de persoon liegt. Ook als iemand ineens begint te stotteren kan het zijn dat hij of zij liegt.


Succes met het ontmaskeren van leugenaars!