Girl on girl hate

Blog door Treacherous

"En en en ze loopt een beetje door de gangen alsof ze zo geweldig is, ze houdt echt van zichzelf. Ze denkt echt dat ze zo knap is, maar ze is echt lelijk!" "Zag je dat? Blauw haar. Wie doet dat nou? Ik zou dat echt nooit doen hoor, dan vraag je er gewoon om gemene opmerkingen..."

Let's be honest, hoe vaak zeggen of horen we dat nou? Best vaak. Te vaak. 

Ik herinner me het nog goed hoor, het is niet heel lang geleden dat ik zo nog dacht over mensen. Maar - gelukkig - is dat veranderd. Dit is hoe:


Het begon allemaal met dat ik me begon te verdiepen in feminisme. Alleen dat al heeft me een hele andere kijk op de wereld gegeven en vooral op mijn mede-meiden. Wat me opvalt is dat bijvoorbeeld de media, maar ook Girlscene en wijzelf en eigenlijk iedereen, meiden concurrentie van elkaar maakt. Je moet beter zijn dan andere meiden. Mooier, slimmer, beter. Andere meiden zijn de vijand. Ze naar beneden praten is dan ook heel gemakkelijk, we zijn immers maar wat meiden en tja, die roddelen natuurlijk.

En wat we wel niet allemaal op ze aan te merken hebben... Ze zijn anders, ze zijn lelijk, ze zijn raar, ze hebben wel heel veel zelfvertrouwen voor iemand die zo lelijk is... 

Maar als je erover nadenkt... Is 'anders' zijn slecht? Nee, iedereen is 'anders'. Uniek en 'raar' en apart zijn is geweldig. Waarom zou je een kopie van anderen willen zijn? En 'lelijk' is ze al helemaal niet want alle meiden zijn prachtig. Puur omdat jij de schoonheid in anderen niet kan zien geeft jou niet het recht om anderen er mee naar beneden te praten.

De laatste is nog wel het domste. "Ze houdt echt zo veel van zichzelf," hoor ik echt on a daily basis. We praten over zelfvertrouwen alsof het iets slechts is. WAT?! Ik weet 100% zeker dat iedereen die dit leest zichzelf wel eens gehaat heeft, of op z'n minst zichzelf zou willen veranderen. Iedereen heeft dat. Dus we weten allemaal wel hoeveel moeite het kost om van jezelf te leren houden. Sommige mensen leren het nooit. Nooit. Als iemand dat wel kan is dat een geweldige prestatie en zou je trots op diegene moeten zijn. Van jezelf houden is een prachtig iets en ik wens het jullie allemaal van harte toe.


En okay, ik weet dat anderen judgen omdat ze 'anders' zijn leuk lijkt, maar voor je het doet, stel jezelf eerst deze vragen: 

1. Heeft wat hij/zij doet/draagt gevolgen voor mij? Zo nee, dan is er geen reden om er over na te denken, laat staan uit te spreken. Zo ja, vertel het diegene.

2. Is het positief? Zo nee, dan is er geen reden om er over na te denken, laat staan uit te spreken. Zo ja, vertel het diegene.


So... I think that was about it... 

Als meiden zouden we voor elkaar op moeten komen, dat is pas girl-power. Shame meiden niet omdat ze zelfvertrouwen hebben, het is al een hele kunst dat ze dat hebben gekregen in een wereld waar iedereen je constant bekritiseerd. 

(Sorry voor het onsamenhangende verhaal waar waarschijnlijk 398 fouten inzitten, ben doodmoe maar ik moest dit gewoon even kwijt haha.)