Oude stofzuigers en jam

Blog door LiveLife

Laat ik beginnen met het zeuren over onze oude stofzuiger. Niet iets wat iedereen doet, maar ik ben lichtelijk zwaar gestoord, dus ik doe het wel :)


We hebben een flink oude stofzuiger, lelijk en zwaar. Hij zou wel eens ongeveer net zo oud als mij kunnen zijn, want we hebben ergens een foto van een vierjarige ik, in roze pyjama, zonnebril en lelijke pantoffels, stofzuigend. Met die stofzuiger. Not even joking. Belachelijk. Maar oké. Op 9 jarige leeftijd, ondekte ik dat ik dat ding niet hoefde te tillen. Nope. Ik kon hem aan het handvat meetrekken. Derp. Maar door mijn belachelijke lengte (op de kleuterpeuterschooldinges zeiden ze ''hoort die niet al op de basisschool te zitten?'') kon dat ook amper. En toen, mijn enorm slome brein, kwam er na 11 jaar hebben geleefd pas op het idee dat ik hem  mee kon slepen aan de slurf. *Facepalm*. Ik ben lichtelijk zwaar gestoord, ja.


En pliehs, negeer mijn debiele nederlands, ik woon al zes jaar in Zweden. Zweden. Je wil niet weten hoe gestoord ze hier wel niet zijn. Meer dan ik. En das flink gestoord. Ten eerste, hoe en wat ze eten. *Slikt luid en word al misselijk*

1. Bloedpudding. Varkensbloed in droge puddingvorm. Met jam. 

2. Ovenpannenkoeken met jam. Begrijp me niet verkeerd, ik ben pannenkoekenverslaafd, maar dat is gewoon verschrikkelijk. Ze gieten een centimeter dikke laag pannenkoekenbeslag in ee vorm en bakken het in de oven. Plakkerig, smaakloos, niet lekker.

3. Julskinka. Kerstham. Dat is dus een grote bil van een varken, wat ze in Cola koken, met mosterd en ander prut besmeuren en in de oven stoppen. Ik vind mosterd heerlijk, maar om dat op een in colagekookte varkenskont te smeren? Meh. Sommigen vinden dit heerlijk (iedereen die ik ken, mam maakt het bijna elk jaar), maar sorry. Nee dankje.

4. Gehaktballen met jam. Gehaktballen, heerlijk. Jam, heerlijk. Maar ik heb liever mosterd bij mijn gehaktballen.

5. Potatisbullar, aardappelbollen. Met jam. Grof geprakte aardappels in de vorm van een koekje gedrukt, met jam. Wat hebben die zweden wel niet met jam? Jamjamjamjamjam. Wat is jam ook al weer?

En hoe ze eten. De helft hier eet met de bek wijdopen, bestek in de vuist. Armen op tafel, met eten in de mond praten. Of ik ben ongewoon netjes opgevoed, of ze geven hier geen ene ruk om wat je in het gezicht van degene tegenover je spuugt. En de helft van de helft brengt de vork net naar de mond, nee, die hangen boven hun bord, proppen alles in een keer naar binnen en slikken niet eens voor de volgende hap komt. Oké, sorry. Ik kan uren klagen over de gestoorde gekken hiero, maar het is hier heerlijk. Over op leukere dingen...


Katten! Honden! Cavia's! Chips! Chocola! Taart! Slagroom! Slagroom etende katten... Derp. Ja, mijn kat eet slagroom. Een dan hé, de ander eet helemaal niks. Alleen van die dure, stinkede kattemsmurrie (Zalm is de favoriet), kip van de thai en gekookt ei. Alleen het eiwit. En haar eigen voer natuurlijk. En soms, heeeeel soms, een klein stukje kaas. En koude thee. Ik hou op met brabbelen, voor ik mijn leven dag voor dag vertel.


Lots of love, xx :)