10 onweerstaanbare kerstfilms

Blog door troublegirl

We hebben de hele kerstvakantie lang om ons te amuseren en hoe kan je dat beter doen dan het gezellig te maken en een filmmarathon te houden? Ik heb voor jullie een paar films op een rijtje gezet.

1.Four christmases.
Dit is een romantische kerst komedie en gaat over een koppel Kate en Brad. Met de kerst in aantocht schijnen ze alles voor elkaar te hebben totdat hun ouders vragen dat ze kerst bij hun komen vieren. Omdat al hun ouders gescheiden leven zorgt dit voor problemen.


2.The Grinch
In deze film kruipt Jim Carrey in de huid van de Grinch, een oude knorrepot die een hekel heeft aan Kerstmis. Toevallig woont de Grinch in een magisch land van de Who’s, een volkje dat juist houdt van Kerstmis en feestvieren. De kleine Cindy Lou Who wilt weten waarom de Grinch niet meer in Kerstmis gelooft en gaat op onderzoek uit…


3.The family man
De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door... zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.


4.Love actually
De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.


5.Frozen
Ik heb geen idee wat jullie vinden maar ik vind deze film echt gepast voor kerst. De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna's zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beeindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.


6.Happy christmas
Nadat ze gebroken heeft met haar vriend trekt een jonge vrouw (Anna Kendrick) in bij haar oudere broer, zijn vrouw en hun 2-jarige zoontje. Ze blijkt echter niet de kamergenoot te zijn die ze hadden verwacht


7.The christmas heart
Als blijkt dat de tienerzoon van een koppel zal overlijden als hij geen harttransplantatie ondergaat, besluiten de leden van een wijk hun kersttraditie om de straten te verlichten te annuleren. Terwijl de dokter van de jongen alles doet om een donor te regelen, realiseren omstanders zich dat de kersttraditie wel eens gunstig kan blijken voor het lot van de jongen.   


8.The mistle-tones
 Holly (Tia Mowry-Hardrict) doet vol moed auditie voor een muzikale kerstgroep die jaren geleden door haar moeder is opgericht. Als blijkt dat de plek naar een ongetalenteerde goede vriendin van een van de leden is gegaan, richt Holly haar eigen muziekgroep op: The Mistle-Tones. Ze daagt de oorspronkelijke groep uit tot een zangwedstrijd, die zal worden gehouden op kerstavond. Tijdens haar voorbereiding leert ze meer over de ware betekenis van kerstmis.  


9.The Polar Express  
Een jongen gaat met een magische trein naar de Noordpool opzoek naar de woonplaats van de kerstman.


10.The holiday
 Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.                                                                                 

(info over de films:moviemeter)