kitkat m&m taart.

Blog door anouk

 heei iedereen,

vorige keer heb ik met mijn verjaardag een kitkat m&m taart gemaakt. vriendinnen en familie vonden hem heel mooi gemaakt en erg lekker. ikzelf vond hem ook super lekker dus heb hem 2 keer gemaakt. omdat de taart eigenlijk heel makkelijk te maken is dacht ik dat (de mensen die het leuk vinden) hem zelf ook wel konden maken. Daarom ga ik vertellen wat je moet doen.

Benodigdheden:

taart/cake (gekocht of gemaakt)

1 pot pasta (of chocolade repen)

chocolade repen 

slagroom (ik weet niet meer hoeveel $$)

m&m's (de echte!! is namelijk veel lekkerder!)

(mini) kitkat's (KitKat of eigen merk)


ik mijn taart (het binnenste van een gewone slagroomtaart) gekocht bij Bakkerij van Heeswijk zodat ik die niet meer hoefde te maken. die heb ik horizontaal doormidden gesneden. toen heb ik de slagroom geklopt en vlak  voor de slagroom klaar was zette ik de pot pasta (niet meer helemaal vol) in de magnetron waardoor de pasta smolt en het makkelijk smeerbaar was.

de gesmolten pasta smeer je dan op een van de 2 taarthelften. op de andere helft verdeel je de slagroom. dan leg je zachtjes de helft met pasta op de helft met slagroom en ga je met een mes of lepel ofzo over de rand dat er niet allemaal slagroom uitsteekt. dan smeer je eerst aan de randen (en net een stukje aan de bovenkant) gesmolten chocolade, deze chocolade is gewoon van chocolade repen of smeltbare chocolade) ondertussen dat je smeert plak je meteen de kitkat's aan de rand om te voorkomen dat de chocolade al hard word. ik zelf pakte de mini KitKat's omdat mijn taart niet erg hoog was. Als je helemaal rond bent geweest en de taart vol is kan je er al een strikje omheen doen. dat ziet er leuk uit en het houd de KitKat's bij elkaar. daarna smeer je gesmolten chocolade over de bovenkant. daar gooi je dan meteen de m&m's over heen. bij was dat 1-2 pakken.

dan zet je de taart in de koelkast zodat de chocolade hard word en de slagroom vers blijft.

de taart is echt super lekker en makkelijk in stukken te verdelen door de kitkat's maar wel erg moeilijk te snijden door de chocolade.

ik hoop dat jullie er wat aan hebben en VEEL SUCCES!!

(ik zou het leuk vinden als jullie een foto plaatsen van hoe de taart is gelukt (: )

kusjess