5 makkelijke, leuke surprises!

Blog door dwergjex

 Hallo allemaal, 

Het heerlijk avondje komt er weer aan. Bij ons thuis doen we aan surprises. Nu ben ik een ontzettend slechte knutselaar en zoek altijd makkelijke maar leuke surprises uit! Ik vond het leuk om een paar daarvan met jullie te delen. 


1. Bak smurrie

Ik weet het klinkt vies, maar zorgt voor zo veel lol! Deze surprise kan je het best een dag van te voren of op de dag zelf maken. Je neemt een bak en stopt er 1 of meerdere cadeautjes in. Zorgt dat ze goed ingepakt zijn, je wilt niet dat ze vies worden. Dan giet je er iets vloeibaars overheen, bijvoorbeeld gele vla. Degene moet grabbelen voor zijn cadeautjes. Ideaal voor die nicht of neef waar je niet zo veel vanaf weet. 

2. Schuifpuzzel 

Deze is iets ingewikkelder, maar wel erg leuk. Je neemt een vierkante doos, van alle kanten dicht. Je snijdt hem doormidden. De ene helft gebruik je voor de puzzel, de andere helft om de puzzel erin te doen. De puzzelhelft zet je neer met de open kant naar beneden. Je plakt er een foto van hem/haar op en verdeelt dan met een mes de doos in 9 gelijke delen. Deze stop je in de andere helft van de doos met de opening naar boven. Het zou precies moeten passen. Dan haal je een stukje eruit, anders kan het niet schuiven. Pas als hij/zij de puzzel goed heeft mag die het cadeautje openmaken! 

3. Grabbeldoos

Lijkt een beetje op de bak met smurrie. Maar toch, mijn opa maakte deze vorig jaar en iedereen vond hem prachtig. Het spreekt voor zich :  een doos met krantenpapier erin en een aantal cadeautjes. Extra grappig: een fop cadeautje er in doen! Wel is het leuk om de doos mooi te versieren. Geef de doos een kleurtje, plak er foto's op en schrijf er tekst bij. Een mooi resultaat!

4. Boekje

Iedereen is wel fan van iemand of heeft een echte hobby. Bij pubers bijvoorbeeld sport, of misschien zijn je ouders fan van Marco Borsato. Over dat onderwerp maak jij een klein boekje. Koop bij de hema een mooi boekje of neem een schriftje van thuis en versier die. In het boekje staan wat foto's van de zanger, zijn bekendste nummers, zijn liefdesleven, etc. Of als je een sport doet : foto 's van bekende spelers, een uitklapbare poster, de spelregels uitgeschreven of knip een tenue uit van internet en plak die op. Laat ook een paar pagina's open om zelf in te vullen. Ook leuk is bijvoorbeeld een quiz erin. 

5. Het zoekspel

Was gemaakt in de familie van een vriendin, mega grappig! Je zoekt zo veel mogelijk koffertjes, bakjes, zakjes, etc. Zorg dat je een aantal grote en kleine hebt en ze moeten in elkaar passen. Sorteer ze van groot naar klein. Stop in het kleinste je cadeautje (kan dus niet té klein zijn). Stop dat bakje/zakje weer in iets groters. Stop dat weer in iets groters. Zo ga je door totdat je denkt dat je genoeg hebt. Het is leuk om ook af en toe iets goed dicht te plakken waardoor degene nog langer bezig is. Hij moet telkens een doosje openmaken om weer een andere te vinden tot hij uiteindelijk bij zijn cadeau uitkomt. Het is ook grappig om af en toe er een briefje op te plakken : 'ha ha, gefopt!'  'dit is het laatste doosje..'  'dit is écht het laatste doosje...'   'oké dit is echt het laatste doosje!' 


Ik wens jullie veel plezier!