Snel je haar laten groeien

Blog door xremembermyname

 k heb een soort nieuwe obsessie voor lang haar ontwikkeld. Nadat ik het ooit helemaal kapot heb geblondeerd was mijn haar echt een heel stuk afgebroken en ben al een jaar op zoek naar dé manier om je haar snel te laten groeien. En geloof het of niet: die heb ik gevonden! 

Nadat ik dit één week heb uitgeprobeerd, heb ik meteen mijn beste vriendinnen een whatsapp'je gestuurd. Dit moeten jullie echt proberen! In slechts een week tijd is mijn haar één tot twee centimeter gegroeid, en dat terwijl je haar dat normaal gesproken ongeveer in een maand groeit. Goed, ik heb jullie denk ik wel nieuwsgierig genoeg gemaakt, let's get to the point!

Honderden "wondermiddeltjes" verder heb ik een ontzettend simpele manier gevonden die écht werkt. The inversion method. Op Youtube kun je hier heel veel filmpjes over vinden. Aangezien het onder de Amerikaanse meiden heel bekend is, maar ik hier op Nederlandse blogs nog niets over heb gelezen, zal ik het jullie even in het Nederlands uitleggen.

"To invert" betekent in het Nederlands "omkeren". Het komt dus neer op de "omgekeerde methode". Ik zal in een aantal stappen uitleggen wat deze methode precies inhoudt:

1. Ga op een stoel/bank/bed zitten en houd je hoofd op zijn kop, zodat je haar naar beneden hangt.
2. Geef jezelf vier minuten lang een hoofdmassage. Hierbij kun je ook nog olie gebruiken. Olijfolie is prima, maar ik gebruik arganolie. Dit kun je gewoon kopen bij het Kruidvat. Bij deze hoofdmassage is het belangrijk dat je de hoofdhuid over het bot beweegt. Doe dit niet te hard, anders krijg je hoofdpijn ben ik al achter gekomen.
3. Kom langzaam (!!) omhoog om duizeligheid te voorkomen. Je haar zit nu echt serieus alle kanten op, maar dat is het waard.

Drie simpele stappen die echt voor een grote verandering kunnen zorgen. Maar waarom werkt dit nu eigenlijk? Ik was een beetje sceptisch over de Youtube-filmpjes en heb opgezocht hoe het eigenlijk komt dat dit werkt. Door je hoofd op z'n kop te houden en die hoofdmassage te doen, stimuleer je de doorbloeding wat ervoor zorgt dat je haar sneller groeit. Klinkt logisch!


Zoals jullie al hebben kunnen lezen is mijn haar dus zo'n twee centimeter gegroeid in één week tijd. Naast deze methode toe te passen is goede verzorging voor je haar ook belangrijk. Wat ik aan verzorging van mijn haar doe lees je hier onder:

1. Was je haar niet iedere dag! Door je haar iedere dag te wassen spoel je de natuurlijke oliën van je haar eruit. Let bij het kopen van een shampoo ook op de PH-waarde. Het beste is een shampoo te gebruiken met een PH-waarde onder de 7. Een waarde daarboven droogt je haar sneller uit, al helemaal als je dus iedere dag je haar wast.
2. Haarmaskers. Ik was mijn haar om de twee dagen. Zo'n twee of drie keer per week dus. Verder doe ik mijn haar in een klem om te voorkomen dat het nat wordt tijdens het douchen. Maar wanneer ik mijn haar was, gebruik ik altijd een haarmasker. Klinkt als veel, vond ik ook. Maar het verzorgt je haar wel heel goed! Ik breng een haarmasker voornamelijk aan op de lengte en punten van mijn haar. 
3. Je haar niet borstelen als het nat is. Als je haar nat is, breekt het 't snelst. Door je haar te borstelen breekt het dus heel snel af. Een grove kam is een betere optie, maar ik doe er helemaal niets mee als het nat is. Niet borstelen, niet kammen.
4. Vermijd hitte zoveel mogelijk. Ik ben gestopt met het föhnen van mijn haar: ik laat het gewoon opdrogen. Duurt wat langer, maar is zoveel beter voor je haar! Ik stijlde mijn haar eerst iedere dag, dit doe ik nu nog maar één keer per week als ik ga stappen bijvoorbeeld. En als je een stijltang gebruikt, gebruik dan ook een goede heatprotector!
5. Haar, huid & nagel-pillen. Ook ben ik begonnen met het nemen van deze pilletjes. Ik heb ze bij het Kruidvat gehaald, maar je kunt ze bijna overal wel krijgen. Deze pilletjes zorgen voor een mooie huid en sterkere nagels en haren.

Samen met die inversion-method heeft dit ervoor gezorgd dat mijn haar al een stukje langer en gezonder is! Ik heb helaas nog geen before-after foto gemaakt omdat ik in eerste instantie heel sceptisch was over deze methode en niet verwacht had dat het zou werken.
Ik ben heel benieuwd hoelang het over drie weken is, na een maand dus. Over drie weken zal ik een before-after foto posten om het resultaat te laten zien!

Gaan jullie deze methode ook proberen? Of hebben jullie het al geprobeerd? Laat het mij weten bij de comments!

# EDIT: ik doe dit iedere dag, maar alleen met olie op de dagen dat ik het ga wassen. Dus 2-3 keer per week met olie, de rest van de dagen zonder!

# EDIT 2: Ohja als er meiden zijn die dit ook gaan proberen: stuur me even een note over 2/3 weken over jullie resultaat en haartype als jullie dat willen! Dan kan ik er een soort onderzoekje van maken en over 3 weken meerdere resultaten in een artikel zetten!

Liefs, 
Vergeet mij niet te volgen via Bloglovin' en/of Twitter en Youtube

Kijk voor al mijn artikelen op mijn blog: manjaalisa.blogspot.nl