Books you need to read!

Blog door Just

 Boeken, boeken en nog eens boeken: De bibliotheek. De een komt er graag en de andere niet. Ik hou van boeken lezen. Mijn favoriete stijl van boeken zijn die van The Hungergames en Divergent. Van fiction dus. Voor de lezers die ook van Fiction houden, deel ik mijn rijtje van boeken waarvan ik vind dat iedereen ze moet lezen!

1.  The hungergames van Suzanne Collins

Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Na een burgeroorlog is van Noord-Amerika het land Panem overgebleven. Het land heeft 12 disctricten (een soort van provincies). Bovenaan staat het Capitool, het bestuur zeg maar…Elk jaar vindt er The Hungergames plaats: elk district moet een jongen en een meisje aan het Capitool leveren. Bij elkaar dus 24 kinderen, die in een arena worden geplaatst en daarin blijven totdat er een winnaar is: de overgebleven kandidaat. De rest is dan dood. Zoals ik het zeg, lijkt het alsof er in het boek alleen maar over vermoorden en bloed wordt verteld, maar dat is dus totaal niet zo! Om de kandidaten te kiezen, worden er lootjes getrokken. Katniss Everdeen (16, ik-figuur) uit het twaalfde, armoedigste district bied zich vrijwillig aan voor the hungergames, omdat haar zusje Prim wordt getrokken. Er zit ook nog romantiek in, dus van alles. Door dit boek ben ik van deze soort boeken gaan houden.

2.  Divergent-inwijding van Veronica Roth

De wereld waarin Beatrice (16) leeft, is opgedeeld in vijf facties. Je hebt, oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Doel van de facties is dat ieder mens leeft in de groep die het goede in hen naar boven haalt. Elk kind doet op 16-jarige leeftijd een test, de uitkomst van de test zal zeggen bij welke factie ze het beste horen. Een week erna ongeveer, kiezen zij bij welke factie ze willen horen voor de rest van hun leven. Er is geen weg terug. De testuitslag van Beatrice is verbazend en zij kiest voor de onverschrokkenen. Wat volgt is een keiharde inwijding voor Tris, zoals ze dan heet. Ze wil bewijzen dat zij in deze factie hoort en vecht voor haar positie. Ze wordt gepest en bedreigd met haar leven.

3.  Vrees me van Tahereh Mafi

Ten eerste wil ik even zeggen dat dit mijn favoriete trilogie is. Ik vind het boek echt geweldig!!!!! Het gaat over Juliette en zij bezit over een kracht. Iedereen die haar aanraakt en die zij aanraakt zal dood gaan. Mensen zijn bang voor haar en zij is ook bang voor haarzelf. Ze wordt in een gesticht gestopt. Het Herstel (de regering) heeft grootste plannen met haar, ze willen haar als wapen in de strijd gebruiken tussen hen en het volk.  Maar dit wil Juliette niet, ze wil niemand pijn doen. Zodra ze wordt meegenomen door Het Herstel verandert alles. Ik kan er niet veel over zeggen… Het enige wat ik hierover nog wil zeggen:

WIE DIT LEEST, GA HET METEEN LEZEN, JE ZULT ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN!

4.  The Giver van Lois Lowry

De maatschappij waarin Jonas opgroeit, lijkt op het eerste gezicht perfect. Er is geen oorlog of pijn, en er hoeven geen keuzes te worden gemaakt. Die worden voor hun gemaakt. Wanneer Jonas twaalf is, wordt hij uitgekozen om Receiver te worden. Hij zal worden opgeleid door 'The Giver', een belangrijke man binnen de Gemeenschap. Jonas wordt nu Bewaker van herinneringen, het geheugen van de samenleving. Hij wordt ingewijd in de geheimen van anderen. Zo ontdekt hij stap voor stap de verschrikkelijke waarheid over de maatschappij waarin hij opgroeit. Samen met the Giver besluit hij er iets tegen te doen. Maar wat….

5.  Matched van Ally Condie

Dit verhaal speelt in de toekomst in een volkomen gemanipuleerde maatschappij, de Unie. Meisjes worden daar op hun zeventiende gekoppeld aan een partner. Tot haar verrassing blijkt Cassia gekoppeld te zijn aan haar beste vriend Xander, wat maar zelden voorkomt. Ze krijgt een stick met informatie over haar partner, maar als ze die wil gaan bekijken ziet ze iemand anders op de foto. Ky, een schoolgenoot die tot een minder soort mensen behoort en eigenlijk niet gemactched kan wordn. Cassia is in verwarring, gaat Ky met andere ogen bekijken en wordt verliefd op hem. Voor het eerst stelt ze vragen bij haar door anderen geprogrammeerde leven.

6.  Inside out van Maria V. Snyder

Trella is een sloof in Binnen. Ze doet samen met alle andere sloven het werk voor de oppers die in de bovenste niveaus in luxe leven. Binnen is een gebouw met veel verdieping. Trella is de buizenkoningin, elke dag moet ze buizen schoonmaken. Niemand weet wat er buiten is en iedereen probeert om informatie te weten te komen, inclusief Trella. Als kenner van het buizenstelsel vindt ze al snel meer aanwijzingen, die haar saaie, zware leven op zijn kop zetten. Ze krijgt vrienden, wordt verliefd en heeft eindelijk een doel. Trella moet voorzichtig te werk gaan, want de Opper Cops zijn haar op het spoor. Pas aan het einde wordt duidelijk wat Binnen nu echt is en die onthulling laat genoeg over voor het slotdeel van deze tweedelige serie.

7.  De test van Joelle Charbonneau

De jonge Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Ze is enorm blij totdat haar vader even met haar wil spreken. Hij was ook uitverkorenen om deel te nemen aan De Test, heeft nu nare, enge nachtmerries. Hij denkt dat die van De Test komen en waarschuwt haar daarom, om niemand te vertrouwen. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Ze haalt de test, maar het is nog niet voorbij. Dat lees je in deel 2!

Tot nu toe heb ik alleen boeken verteld die ik al gelezen heb nu volgen er 2 die ik wil gaan lezen…Wat je wel moet weten, dat ik de samenvattingen nu van bol.com afhaal. Dat deed ik hiervoor ook al, maar toen heb ik dingen veranderd er zelf dingen bij geschreven.

8.  Starters van Lissa Price

Zeer spannende thriller die zich afspeelt in een toekomstige wereld waarin een biologische aanval op Beverly Hills alle volwassenen tussen 20 en 60 jaar heeft weggevaagd en de oudere generatie een lang en rijk leven leidt ten koste van de jongeren. Om voor haar jongere, zieke broertje te kunnen zorgen, schrijft Callie (16) zich in bij de 'Bodybank', een organisatie die jonge lichamen verhuurt aan ouderen, zodat zij voor even weer jong en mooi kunnen zijn. Er gaat echter iets mis. Callie ontwaakt, terwijl haar verhuurder nog in haar lichaam had moeten zitten. Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm vanuit het perspectief van de sympathieke Callie. 

9.  De selectie van Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

10.  Delirium amoris- Lauren Oliver

Het is 64 jaar geleden dat de president en het Consortium de liefde tot ziekte hebben verklaard. Er is een behandeling tegen gevonden die iedereen rond zijn achttiende moet ondergaan. Door deze behandeling worden emoties enorm afgezwakt. De ziekte heeft de tot de verbeelding sprekende naam 'delirium amoris' gekregen. Lena (ik-figuur) is bijna 18 en kan niet wachten tot ze de behandeling mag ondergaan. Ze is heel bang dat ze de ziekte zal krijgen. Haar moeder heeft namelijk zelfmoord gepleegd, omdat de behandeling op haar geen vat had. Tijdens haar laatste Evaluatie ontmoet ze Alex. Deze jongen blijkt nooit behandeld te zijn en houdt er heel andere denkbeelden op na, waardoor Lena aan alles wat ze heeft geleerd gaat twijfelen. 


Ik hoop dat ik jullie heb overtuigd om deze boeken te gaan lezen. Laat hier beneden even achter welke van deze boeken je al hebt gelezen of welke je leuk lijken. Verder kun je hier beneden ook commentaar/opbouwende kritiek achterlaten, enne... Thanks for reading! X