5 dingen om te doen met je beste vriendin!

Blog door dwergjex

Hallo allemaal!

Dit is mijn eerste blog. Ik ben al een tijdje veel blogs aan het lezen en ik dacht : waarom maak ik er zelf niet een? Na een tijdje denken kwam ik op dit onderwerp.

5 DINGEN OM TE DOEN MET JE BESTE VRIENDIN.

Ik heb twee beste vriendinnen. Ik doe met beide verschillende dingen en ik zal jullie eens een top 5 geven van de leukste momenten. 


1. Scrapbook maken

Een scrapbook is een boek vol leuke foto's en tekstjes van jou en je beste vriendin. Geloof me, je hoeft er niet super creatief voor te zijn. Ben ik namelijk ook niet, en toch is mijn scrapbook heel mooi geworden. En het leuke is dat je niet in een keer klaar hoeft te zijn. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst de helft te doen, en dan over een paar weken als je weer veel nieuwe foto's hebt ga je weer een middagje zitten. Wat je nodig hebt is een mooi boekje, foto's, quotes, stickers, stempels en nog wat kleurige frutsels. Wij hadden bijvoorbeeld een gekleurd lint met een plakrandje. Ook is het leuk om hier en daar een quote op te schrijven of een mooie herinnering. Ik raad het je aan om de spullen bij de action of hema te kopen, die zijn prima en ook niet al te duur. Neem er wat lekkers te eten en drinken bij, zet een muziekje op en laat het knutselen beginnen! 

2. Beauty-oord

Ik weet het, het klinkt ontzettend kinderachtig. Maar geloof me, het is super leuk! Ik deed het met mijn 2 bff's bij mij thuis. We hadden een aantal onderdelen. Eerst gingen we onze nagels (vingers en tenen) vijlen, lakken, knippen etc. Met onze mooi glanzende nagels gingen we de sauna in. Waarschijnlijk hebben de meeste dat niet in huis, maar er zijn vast sauna's in je buurt! Als je het gewoon bij je thuis wilt houden kan je bijvoorbeeld ons derde onderdeel doen, de maskers. We legden wat kussens en dekens op de grond, pakte 3 maskertjes en een komkommer. Met een masker op ons gezicht en komkommerschijfjes op onze ogen gingen we lekker liggen terwijl er een muziekje opstond. Het vierde onderdeel bestond uit een voetenbadje. We vulden het bad een klein beetje met warm water en wat zeep, en stopten daar onze voeten in. Dat was ons beauty-oord dagje. Je kan natuurlijk ook je eigen onderdelen bedenken, zoals je laten masseren of soorten make-up uitproberen. Have fun!

3. High-thea maken

Mmmm, die heerlijke high-thea. We hadden van te voren al bedacht wat we wilden maken : sandwiches, aardbeien met chocolade, scones en muffins. We gingen naar de AH en haalde alle ingrediënten. Thuis gingen we aan de slag. We bakten de scones en muffins en zetten die in de oven. We deden wat jam in een bakje om op de scones te doen. Ondertussen warmden we chocolade saus op en maakten aardbeien schoon. We sneden wit brood in driehoekjes, wat de sandwiches zouden worden. We hadden drie sandwiches met zalm en philadelphia en drie met brie en komkommer. Daarna deden we alles op mooie schaaltjes, zetten het klaar en na heel wat foto's begonnen we lekker te eten. Achteraf kwamen we erachter dat we één ding zijn vergeten... de thee! 

4. Kamperen in de tuin

Dit kan natuurlijk niet op zomaar een doordeweekse dag, maar in de vakantie is het een zekere aanrader! Ik deed dit met 4 vriendinnen. We hadden twee tenten, een grote en een kleintje. In de grote sliepen er 3 en in het kleintje sliep ik met nog een vriendin. We hadden 's middags de tenten al opgezet en lampjes om eromheen gezet. 's Avonds gingen we uit eten (ook super leuk om te doen) en kwamen laat terug. Toen trokken we dikke jogging kleding aan en kropen met chips, cola en zaklampen de tenten in. We gingen gezellig praten en natuurlijk heel wat foto's maken. Het was een super gezellige nacht! Ik zou het in de zomer doen, maar ach een beetje regen geeft wel een gezellige sfeer. TIP: Ga er 's nachts uit om even op de trampoline te springen met je vriendinnen. Wel zonder geluid natuurlijk!

5. Fotoshoot

Ik heb ooit met mijn 2 bff's een vriendin een fotoshoot voor haar verjaardag gegeven. Dat was super leuk, maar als je geld wilt sparen kan je het ook gewoon zelf doen! Eerst kies je allemaal een leuke outfit uit, jullie moeten elkaar wel een beetje matchen. Daarna ga je je opmaken. Doe wat lipgloss op, mascara, en probeer misschien wat oogschaduw! Het is ook leuk om het bij elkaar te doen. Als ook je haar mooi zit kun je een goeie camera pakken en buiten een mooi plekje vinden. Zoek iets met een mooie maar niet te opvallende achtergrond, bijvoorbeeld een heg of muur. En dan kan je wat mooie foto's maken! Probeer wat poses uit, geef elkaar advies en maak foto's op onverwachte momenten : vaak zijn die het mooist. Je kan foto's van één persoon maken, of met zijn allen. Dan zet je de camera op een verhoging en laat je de timer lopen. Klaarstaan, en cheese! Achteraf kun je ze allemaal bekijken en de mooiste natuurlijk op instagram zetten. Dit waren mijn top 5. Ik hoop dat je er wat van uit probeert en vergeet het vooral niet te vertellen en foto's te sturen! Veel plezier! 


Kusjesss van dwergjex