Beauty musthave: Vaseline !

Blog door isabella

 Je kent vast wel het smeerseltje Vaseline. Het zal ongetwijfeld  in  bijna elke huishouden een potje vaseline staan. Dit budgetproof beauty product is voor veel vrouwen een wondermiddel. Dit komt doordat Vaseline veel gunstige werkingen heeft. Wat kan je dus allemaal doen met vaseline ? 

1. De lippen

Dit is de meeste bekende dat je op droge lippen wat vaseline opsmeert voor een verzachtend effect. (Nu de winter er toch aan komt is dit een Must have voor de meeste meiden onder ons. )

2. Wimpers

Door Vaseline krijg je meer volume in je wimpers en het is nog eens gezonder voor je wimpers. Je kan dit voor het slapen aanbrengen. Het beste is met een schone mascara borsteltje eventjes in de vaseline doen en daarna aanbrengen.

3.  Wenkbrauwen

Je kan zelfs met een klein beetje vaseline je wenkbrauwen zo weer in model krijgen.

4.  Je gezicht

Gebruik je veel crèmes? Laat deze een keer staan ! Vaseline is gezonder voor je huid, omdat deze geen alcohol bevat. Als je zal kijken bij de ingrediënten van een crèmes zal je er vast alcohol in zitten.

Heb je een kapotte huid rond de neus vanwege de verkoudheid? smeer er vaseline op je zal merken dat snel veranderd.

5. Huid

Heb je last van droge plekken, zoals de elleboog? Gebruik vaseline. Vaseline kan je ook gebruiken bij eczeem plekken.

6. Haar

Om een glans of  je haar in model te krijgen, gebruik je maar een beetje vaseline. Te veel vaseline kan zorgen voor vettig haar en daar zitten we niet op te wachten.

Als je je haar gaat verven, smeer dan vaseline in je haar grenzen of op je oren. Je wilt niet dat er verf plekken je huid in trekken.

Je kan vaseline ook gebruiken als haar serum. Het voorkomt wrijvingen waardoor het je haar punten beschermt tegen het splijten.

7. Make-up  reiniging

Zijn je reinigingsdoekjes op of heb je waterproof make-up op? No problem! smeer wat vaseline op je gezicht of ogen... Even laten intrekken en je kan het eraf halen met een doekje of wattenschijfje ! 

8. Parfum

Wil je je parfum langer op je huid behouden? Smeer wat vaseline op de plekken waar jij je parfum wilt. De parfum hecht zich namelijk sneller op een normale/vettige huid dan een droge huid.

9.  Scheergel

Is je scheergel op ? gebruik wat vaseline

10.  Glijmiddel

Dit is niet op die ene manier bedoelt ! Heb je last dat je ring niet meer van je vinger afgaat? Smeer er wat vaseline op en je krijgt je ring er zo vanaf

11. Ogen

Ik gebruik vrij vaak vaseline onder me ogen. Dit doe ik vanwege eczeem. Onder je ogen is het vrij droog, gevoelig en het is maar een dun velletje. Doordat de meeste meiden make-up dragen is het dus belangrijk om dit dunne velletje goed te verzorgen.

12. DIY

Je kan heeeeel veel dingen doen met vaseline, maar dan ook echt heel veel.

~  Ben je creatief of je hebt een feestje en je wilt iets anders dan anders? Gebruik  verschillende kleuren oogschaduw, meng ze met vaseline, ga met een schone mascara borsteltje er doorheen en je hebt gekleurde wimpers. Let wel op dat het snel uitzakt vanwege de vettigheid.

~ Heb je geen droge lippen of geen lipscrub? Geen probleem ! Voeg wat suiker bij de vaseline en scrubben maar !

~ Niet alleen lipscrub kan je maken. Je kan ook voor je handen & voeten een scrub maken. Gebruik hierbij wel wat grove suikerkorrels.

~ Okee, der zit nog een beetje bodylotion van je lievelingsgeur. Je baalt hier enorm van, want je wou hem zooo graag op. What to do? Vermeng het met vaseline en je kan er net weer langer gebruiken. (happy me )

Waarvoor gebruiken jullie Vaseline ?

Liefs,

Isabella â™¡


beautyaddictionsx.blogspot.com