Opvallende wenkbrauwen in showbizzland die je wenkbrauwen doen fronsen

Blog door Shoegazer

Opvallende wenkbrauwen in showbizzland die je wenkbrauwen doen fronsen Het is tegenwoordig wel erg gemakkelijk om vanuit je luie stoel een oordeel te vellen over andermans uiterlijk, terwijl wij anderzijds vinden dat je ‘iedereen in zijn waarde moet laten’. Waarom vinden veel mensen het dan alsnog noodzakelijk om anderen negatief in de belangstelling te zetten? De hoogste tijd dus om hier verandering in te brengen!

Iets waar we het wel allemaal over eens kunnen zijn, is dat wenkbrauwen het gezicht een karakter geven. Voor sommige celebrities is juist de aanwezigheid (of afwezigheid) van wenkbrauwen een handelsmerk. Het bekendste voorbeeld is Frida Kahlo, een Mexicaanse schilder die in de vorige eeuw bekend stond om haar surrealistische werken. Door Kahlo’s ziektebeeld besloot zij om veel zelfportretten te schilderen. Deze schilderijen bevatten vaak de doorlopende wenkbrauwen waar Frida Kahlo nog steeds aan wordt herinnerd. Zo zijn er ieder jaar mensen die gekleed gaan als Frida Kahlo tijdens Halloween.

Iemand anders die zichzelf op de kaart heeft gezet met haar wenkbrauwen is Cara Delevingne. Dit bekende topmodel en muze van o.a. Karl Lagerfeld heeft borstelige wenkbrauwen en vanaf het moment dat haar modellencarrière een hoge vlucht nam, besluiten steeds meer vrouwen in te grijpen in hun epileertraditie.

Verder heb je nog beroemdheden die bekend staan om het gebrek aan wenkbrauwhaar. Zo scheert de Amerikaanse zangeres Amanda Palmer haar volledige wenkbrauwen af, om vervolgens met eyeliner een nieuw paar op haar gezicht te tekenen.  Op Youtube circuleren zelfs filmpjes  hoe je Amanda’s wenkbrauwen het best op je eigen gezicht kan tekenen.

De bekende actrice/presentatrice Whoopi Goldberg heeft geen wenkbrauwen. Het blijkt echter onduidelijk of zij ze eraf scheert, of dat het komt door een aandoening zoals Alopecia of Trichotillomania. Maar met of zonder wenkbrauwen, Whoopi Goldberg blijft een succesvolle actrice. Zo heeft ze een Oscar, Emmy en een Golden Globe in haar prijzenkast staan. 

Kortom talent schuilt niet in het hebben van wenkbrauwen an sich, maar wenkbrauwen kunnen wel gebruikt worden om jezelf in showbizzland op de kaart te zetten.