low budget vakantie tips

Blog door LA

De kans is groot dat jouw maandsalaris hieraan opgaat. Sterker nog: dat jij hier jaarlijks het meeste geld aan uitgeeft!

Dat is toch zonde. Daarom mijn 21 beste tips voor een goedkope vakantie. 


DE REIS

1. Stel jouw navigatie in op de milieuzuinige/goedkope route. Dat betekent niet alleen maar rijden op de snelweg.

2. Neem broodjes mee voor onderweg. Een stuk goedkoper en vaak ook lekkerder dan zo’n klef broodje van het tankstation.

3. Ga liftend op vakantie!

Je moet hiervoor wel wat lef hebben, voorzichtig zijn én niet te veel bagage meenemen!

4. Voor de sportievelingen (die niet heel ver reizen): zelf fietsen of lopen. Er zijn heus mensen die dat doen.

5. Tank niet op het laatste moment. Let op de benzineprijzen. Die kunnen sterk variëren in verschillende landen en langs verschillende wegen.


HET VERBLIJF

6. Doe aan huizenruil. Jij in het huis van iemand anders. Iemand anders in jouw huis. Dit kan zowel in het binnen- als het buitenland. Nieuwsgierig?

7. Ga couchsurfen. CouchSurfing betekent dat jij gratis bij iemand in huis mag verblijven. Op de bank of ergens anders in/om het huis. Het is in elk geval een gratis slaapplek en het enige wat er tegenover staat is een beetje gezelligheid.  Van jouw kant. Dat dan weer wel.

8. Of oppassen bij familie/kennissen… Is dat ene familielid dat aan het strand woont zelf op vakantie? Misschien mag jij wel in zijn/haar huis verblijven. Als jij dan het gras maait, op de dieren en het huis past…

9. Doe vrijwilligerswerk. Garantie voor een nuttige, vaak gratis vakantie. Deze tip vind je ook tussen de ‘101 bespaartips, geschreven door een man en een vrouw‘ .

10. Ga kamperen. Als je het écht goedkoop wilt doen dan neem je een eigen tentje mee en bezoek je geen camping maar zoek je zelf een leuk plekje. Een boerencamping is natuurlijk ook niet heel duur.


TENT, CARAVAN, MATRAS ETC.

11. Je kunt bijna alles lenen! Zo leen ik zelf bijv. de tent van mijn ouders. Familieleden hebben ook vaak elkaars caravan meegenomen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je alles schoon en in goede staat teruggeeft. Geef de ander ook een aardigheidje als bedankje.

12. Koop het samen. Met een vriend of familielid die dat ook nog niet heeft. Tenzij je tegelijk (en zonder elkaar) op vakantie gaat natuurlijk.


VLIEGTICKETS

13. Hier kan je HEEL veel geld op besparen. Mijn tips lees je hier .


LAST-MINUTE OF VROEGBOEKKORTING?

14. Wees tactisch als het gaat om het plannen van jouw vakantie! Maak gebruik van vroegboekkorting.

15. Of nog beter: een last-minute. Scheelt je zomaar de helft van het geld.


UITJES IN DE VAKANTIE

16. Wees sportief. Ga fietsen, hardlopen, voetballen of badmintonnen.

17. Neem (bovenstaand) materiaal zelf mee.

18. Geniet van de natuur. Ga naar het strand, bos, duinen.

19. Maak gebruik van de faciliteiten. Veel mensen boeken een all-inclusive vakantie maar maken er niet optimaal gebruik van. Nu hou ik er zelf niet van om hele dagen bij een hotel te blijven plakken, zonder de omgeving te zien, maar er is niks mis met een georganiseerd ontbijt en een leuke avondshow.

20. Doe geen boodschappen op de camping. Soms niet te vermijden en soms vallen de prijzen mee. De prijzen kunnen echter ook 2 of 3 keer zo hoog zijn. Zolang al die luie toeristen daar blijven kopen want het is o zo makkelijk.

21. Ontwijk de meest drukke, toeristische plaatsen. Je betaalt er meestal 3x zoveel voor een 2x zo slecht diner. Is mijn ervaring.


Leuk als je mijn blog ook volgt via Bloglovin' !