Jouw gezichtsvorm

Blog door sparrow

Iedereen is anders. Niet alleen qua innerlijk, maar ook qua uiterlijk. Iedereen heeft een andere haarkleur, ogen, en gezichtsvorm. Bij elke gezichtsvorm past een bepaald kapsel of een bepaalde manier van make-up dragen. 

Je gezichtsvorm

Er zijn negen gezichtsvormen. Langwerpig, ovaal, rond, rechthoekig, vierkant, driehoekig,diamant, een omgekeerde driehoek, ook wel een peervorm, en hartvormig. Ovaal wordt gezien als de ideale gezichtsvorm. 

Image and video hosting by TinyPic

Je gezichtsvorm bepalen

Je kan je gezichtsvorm bepalen in drie stappen: 

1) Ga voor een spiegel staan en zorg dat er geen haren voor je gezicht hangen.

2) Teken de omtrek van je gezicht zo nauwkeurig mogelijk op de spiegel. Dit kan je doen met lippenstift, oogpotlood of gewoon een stift.

3) Vergelijk de contouren van je gezicht met het plaatje hierboven. Waar het het meeste op lijkt, is de vorm van je gezicht.

Bij elke gezichtsvorm passen een kapsel, een manier van make-up opbrengen en de vorm van een bril

Een langwerpig gezicht

Kapsel

Als je een lang gezicht hebt, heb je sommige dingen die je juist wel moet doen, en sommige kan je beter niet doen. Je kan bijvoorbeeld heel goed je haren op kin lengte hebben. Je gezicht gaat er dan breder uit zien, en dat is precies wat je nodig hebt als je een langwerpig gezicht hebt. Als je golvend of krullend haar op kin lengte hebt, krijg je een evenwichtigere blik en vollere wangen.

Door een kort kapsel lijkt je gezicht minder lang, dus dit staat ook heel goed als je een langwerpig gezicht hebt. Ook halflange kapsels zijn goed, ook als je golvend of krullend haar hebt. Het voegt breedte toe aan het gezicht en staat ook nog heel vrouwelijk. 

Als je toch graag lange haren wilt, is het beter om een pony te knippen. Dit maakt je gezicht minder lang. Je kan ook kiezen voor krullen, of in laagjes knippen. Dit maakt je gezicht voller en korter. 

Make-up

Je moet proberen om je lange gezicht ronder te maken. Daarom moet je verticale en stijgende lijnen vermijden, en zo veel mogelijk horizontale lijnen gebruiken.

Breng de foundation aan onder je jukbeenderen. Je wangen en je kin moet je iets donkerder maken met bijvoorbeeld een blush.

Maak je ogen zo horizontaal mogelijk door met het kwastje van je oogschaduw of met je oogpotlood horizontale bewegingen te maken in plaats van verticale. Ook als je blush gebruikt, is het verstandig om horizontale lijnen te maken. 

Bril

Als je een langwerpig gezicht hebt, kan je het beste gaan voor een vierkant of rond montuur. Hierdoor lijkt je gezicht korter. 

Image and video hosting by TinyPic

Heidi Montag heeft ook een langwerpig gezicht. 


Een ovaal gezicht

Kapsel

Als je een ovaal gezicht hebt, heb je gelukt, want ovaal wordt gezien als de ideale gezichtsvorm. Er zijn wel dingen die je beter niet kan doen, maar dit is minimaal.

Je kan kiezen voor korte, middellange of lange kapsels. Kies wel een kapsel dat je gezicht vrijlaat, want het is zonde als al je haren voor je gezicht hangen.

Je kan beter niet kiezen voor korte lagen bovenop je hoofd, want dit kan ervoor zorgen dat je gezicht lang gaat lijken. Als je haren te veel over je gezicht hangen, kan je gezicht rond gaan lijken. 

Make -up

Voor Make-up geldt hetzelfde als voor je kapsel; bijna alles is mogelijk. Je hebt niet veel blush nodig, maar het kan natuurlijk wel. Probeer ook foundation zo veel mogelijk over je gezicht te verspreiden. Niet op sommige plaatsen wel en sommige plaatsen niet. 

Je kan ook elke kleur gebruiken voor blush  of oogschaduw, maar overdrijf niet met té veel make-up of té veel kleuren. Je kan een blozende kleur op je wangen krijgen met wat blush. 

bril

Je kan met een ovaal gezicht voor heel veel verschillende monturen kiezen. Als zonnebril kan je een pilotenbril kiezen, en als gewone bril, en natuurlijk ook al zonnebril, kan je vierkante monturen kiezen. 

Elk montuur staat goed bij de vorm van je gezicht dus je moet zelf uitproberen wat je het mooist vindt staan.

Image and video hosting by TinyPic

Een vrouw met een ovaal gezicht is Eva Longoria. 

Een rond gezicht 

Kapsel

Als je een rond gezicht hebt, kan je het beste kiezen voor een kapsel die niet onder je kin valt. Volume bovenop je hoofd zorgt ervoor dat je gezicht er minder rond uit ziet. Je kan ook kiezen voor een kapsel dat naar buiten 'uitsteekt' want dat maakt het gezicht ook minder rond.

Je kan het beste niet kiezen voor hele korte of rond geknipte kapsels. Dit geld ook voor recht afgeknipte kapsels tot op de kaaklijn, want bij deze kapsel wordt de nadruk gelegd op de ronde vorm. Kapsels met volume naast je oren zijn ook minder geschikt bij deze gezichtsvorm. 

Make-up

Breng als eerste een camouflageproduct aan onder je ogen en op je kin. Je kan het best een donker poeder aanbrengen op je wangen. Ze dan de kwast bij je oor en trek een schuine lijn richting je mondhoek, hierdoor krijg je gezicht meer diepte. 

Je kan het beste geen glimmende oogmake-up gebruiken, want dit legt de nadruk op de ronde vorm. Gebruik voor je ogen zachte en matte kleuren. Lichtblauw en -roze werkt tegengesteld en hierdoor krijg je een kinderlijke uitstraling. Goede kleuren zijn bruin, zwart, grijs, donkergroen en donkerblauw.

Het beste kan je geen lipgloss gebruiken. Je mond gaat smaller lijken, waardoor je gezicht nog ronder gaat lijken. Het is beter om een matte kleur lipstick te gebruiken.

Bril

Je kan het beste niet voor een rond montuur kiezen, want dan wordt je gezicht nog ronder. Het beste kan je kiezen voor een hoekige vorm, waardoor je gezicht langer en slanker gaat lijken. Het is verstandig om een bril te nemen die het breedste deel van je gezicht bedekt. 

Image and video hosting by TinyPic

Een bekend persoon met een rond gezicht is Michelle Williams

Een rechthoekig en vierkant gezicht


Kapsel

Als je een goed kapsel hebt, kan je ervoor zorgen dat je gezicht minder breed gaat lijken. Lange haren zijn ideaal. Het zal de hoeken in je gezicht een beetje verbergen en dat is precies wat je nodig hebt. Een kort kapsel kan er ook leuk uit zien, maar de hoeken zijn dan nog wel goed zichtbaar.

Bij een vierkant of rechthoekig gezicht zijn grove krullen en slagen heel mooi, maar een krullig kapsel geeft je haar meer volume wat je niet kan gebruiken. 

Het beste kan je nog kiezen voor een kapsel of schouderlengte of langer, want op een korte lengte wordt de nadruk gelegd op je jukbeenderen en kin.

Make-up

Als je donkerdere rouge gebruikt dan dat je normaal gebruikt aan de zijkanten van je voorhoofd en je jukbeenderen lijkt je gezicht ronder en je wangen zachter. 

Als je een vierkant of rechthoekig gezicht hebt kan je heel goed experimenteren met kleuren en glanzende lipgloss, oogschaduw en poeder. Je kan het beste heldere, zachte kleuren gebruiken. 

Je kan het beste geen donkere oog lijntjes aanbrengen, en ook geen donkere contouren om je lippen. Je kan het beste gaan voor alleen lipgloss, mascara en een camouflageproduct. 

Bril

Kies niet voor een montuur in de vorm van je gezicht. Je kan beter kiezen voor een ronde bril dan een bril met hoeken. Ronde vormen zorgen er juist voor dat je gezicht iets zachter wordt. 

Image and video hosting by TinyPic

Christina Ricci heeft ook een vierkant gezicht 


Een driehoekig gezicht

Kapsel

Als je een driehoekig gezicht hebt, kan je heel goed kiezen voor een asymmetrische bob. Dit kapsel zorgt ervoor dat je brede kin meer in evenwicht komt met je smalle voorhoofd. Je kan het volume van je haar beter aan de bovenkant hebben, omdat je voorhoofd dan minder smal lijkt dan dat het is. 

Een zijscheiding werkt ook heel erg goed, je voorhoofd lijkt dan breder.

Je moet proberen om een korte, stomp gesneden pony te vermijden, dit maakt je voorhoofd alleen maar smaller. Ook veel laagjes werken averechts. 

Make-up

Je kan het best rouge aanbrengen op je jukbeenderen. Daardoor lijkt je gezicht wat zachter. Het beste kan je een donkere tint oogschaduw gebruiken, zoals donkerblauw of grijs. Probeer het gebied onder je ogen lichter te maken. 

Het is bij een driehoekig gezicht heel mooi om lippenstift te dragen. Dit maakt je kin wat meer in evenwicht met je voorhoofd. Als je een donkerdere huid hebt, is vooral rood heel mooi. 

Bril

Kies voor een breed montuur. Zorg dat hij wel goed aansluit op je gezicht, maar een breed montuur zorgt ervoor dat je voorhoofd er breder uit ziet. 


Image and video hosting by TinyPic

Eva Mendes is een bekende vrouw met een driehoekig gezicht.


Een diamantvormig gezicht

Kapsel

Bij deze gezichtsvorm werkt een zijscheiding heel goed, want dit zorgt voor extra breedte in je gezicht. Als je ervoor zorgt dat het volume meer aan de zijkant van je hoofd zit dan aan de bovenkant lijkt je hoofd meer ovaal. Je kan ook kiezen voor een kort kapsel met je haren achter je oren of een bob tot op kinlengte. 

Zorg wel dat er niet te veel haar voor je gezicht hangt, want hierdoor maak je je gezicht alleen maar smaller. 

Kies voor een pony en/of een zijscheiding. Hierdoor lijkt je hoofd meer ovaal. Als je je haren wilt opsteken, moet je ervoor zorgen dat er minimaal volume bovenaan zit. 

Make-up

Qua make-up kan je het beste zachte en lichte kleuren gebruiken, want door je brede voorhoofd valt het accent hier gelijk op. Als je donkere kleuren gebruikt, gebruik dan niet te veel.

Gebruik ook geen lipgloss, je kin wordt hier smaller van en dat moet juist niet gebeuren.

Probeer camouflageproducten gelijkmatig aan te brengen, waardoor je voorhoofd smaller lijkt, je wangen minder bol en je kin minder spits. 

Bril

Je kan het beste kiezen voor een opvallend montuur met ovale of ronde glazen, of afgeronde hoeken. Ook een glasbril (zonder montuur of weinig montuur) staat goed bij dit type gezicht.

Image and video hosting by TinyPic

Emma watstons gezicht heeft ook de vorm van een diamant. 


Een omgedraaide driehoek

Deze gezichtsvorm wordt ook wel de peervorm genoemd. 

Kapsel

Als je een peervormig gezicht hebt, moet je proberen om je brede kaaklijn iets af te zwakken. dit kan je doen door een kapsel te nemen met een opvallend volume naast je oren. Hierdoor zal je gezicht eerder ovaal lijken dan peervormig

Doe je haren zo min mogelijk achter je oren. Daarnaast zijn kapsels met veel volume op je kruin ook geen goed idee. Deze kapsels zullen voor vreemde verhoudingen in je gezicht zorgen

Ook lange en volle kapsels vestigen de aandacht op de kaaklijn, wat juist niet moet gebeuren. 

Make-up

Probeer je voorhoofd, je kin en het gebied onder je ogen lichter te maken. Hierdoor komt je voorhoofd meer in evenwicht met je kin. Maak de zijkanten van je gezicht, ongeveer van je ogen tot aan de onderkant van je mond, donkerder. 

Gebruik vooral donkere tinten voor oogschaduw, dan lijkt je gezicht meer ovaal dan peervormig. 

Bril

Je kan het best kiezen voor een smal montuur of ronde vormen. Hierdoor komt je kin meer in evenwicht met je voorhoofd.


Image and video hosting by TinyPic

Madonna heeft een peervormig gezicht.


Een hartvormig gezicht

Kapsel

Lang en golvend haar staat heel goed bij een hartvormig gezicht. Je kan ook kiezen voor een pony. Dit staat vooral heel mooi als je heel dik haar hebt. Je kan ook kiezen voor een bob, maar dit is vooral mooi als het niet langer is dan je kaaklijn. 

Probeer kapsel die je voorhoofd benadrukken te vermijden. Zorg dat je er altijd haren overheen hebt hangen, dus strijk je haren niet strak naar achter en zorg niet dat je veel volume op je kruin hebt. 

Je kin wordt er heel smal en lang van, en dit moet juist niet gebeuren. Probeer je jukbeenderen te benadrukken. 


Make-up

Gebruik zachte, bruinachtige kleuren boven je jukbeenderen en aan de zijkanten van je voorhoofd. Hierdoor lijkt je gezicht meer ovaal dan hartvormig. Vaak heb je, als je een hartvormig gezicht hebt, geen brede lippen. 

Door felle kleuren lippenstift, lijken je lippen weer breder. Voor extra volle lippen kan je ook lipgloss gebruiken.

Houd de kleuren van je oog-makeup rustig, en leg het accent niet te veel op je voorhoofd.

Bril

Kies niet voor een al te breed of groot model. Een model zonder montuur of een heel licht montuur is ook heel mooi. 


Image and video hosting by TinyPic

Het gezicht van kim kardashian is ook hartvormig.


Welke gezichtsvorm heb jij? Gebruik je de goede make-up en heb je het goede kapsel voor je gezichtsvorm? Of klopt het bij jou totaal niet? Laat een reactie achter!