Waar kamillethee allemaal goed voor is

Blog door xoxo

Als ik het druk heb en ik wil een momentje voor mezelf, dan maak ik een kopje thee. Dat werkt altijd lekker ontspannend. Er zijn zoveel verschillende soorten thee en zoveel verschillende smaken. Hier geef ik je wat feitjes over kamillethee en alle handige werkingen ervan. Doe er je voordeel mee! Wil je meer feitjes weten over thee in het algemeen? Lees dan mijn blog: theeleuten - feitjes over thee .~  Kamille is een kruidenthee en hier zit geen cafeïne in.
 
~ De thee helpt je te ontspannen in stressvolle momenten. Als je kamillethee drinkt voor het slapen gaan, slaap je als een roosje.


~ Heb je keelpijn? Drink kamillethee! Doe er honing bij in om je keel extra te verzachten.  Honing is namelijk een natuurlijk antibioticum.

~ Menstruatiepijn, buikkrampen, spijsverteringsproblemen... komt één van deze dingen of meerdere je bekend voor? Drink kamillethee. De kamillethee heeft een rustgevend effect en spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn worden verergerd door stress. Tijd om lekker achter over te zitten met een warm kopje kamillethee!


~ Je kent het wel. Je wordt wakker, kijkt in de spiegel en je hebt wallen onder je ogen. Leg de lauwwarme theezakjes op je ogen en laat ze even rusten. In no time zijn je wallen weg.

~ Was je gezicht met lauwwarme kamillethee. Het zuivert namelijk je huid. Vooral een droge (trekkende) huid voelt stukken beter na een gezichtsbad/spoeling met kamille. Of neem een heel bad in kamillethee. Werkt ontspannend, vochtinbrengend en zuivert je huid.


~ Giet kamillethee na het wassen van je haar over je haar. Kam je haar uit en laat het opdrogen. De kamille versterkt de haarwortel en helpt als je last hebt van haaruitval. Ook is spoelen met kamillethee goed voor blond haar. Blonde haren krijgen er een mooie glans van.

~ Kamillethee verbetert de conditie van je tandvlees en kruidenthee tast je tanden niet aan.


~ De thee bevat geen calorieën. Wel als je er natuurlijk suiker of honing bij in doet.

Je moet natuurlijk niet extreem veel kamillethee gaan drinken, want dan is het niet meer goed voor je. Wissel het af met een andere thee of drink water.

Wat is jou lievelingsthee? En heeft die ook handige werkingen?xoxo