7 redenen waarom iedereen chocolade moet eten.

Blog door Sparkle

 Hey, 


Wie is er niet gek op chocolade? Een stukje chocola bij de thee, een reep chocola tijdens die vervelende break-up, chocolade hagelslag op je brood, chocola tijdens die ene week van de maand… Kortom er is altijd wel een moment om chocola te eten. Hier 7 redenen waarom iedereen chocolade zou moeten eten, 


1. Er wordt vaak verband gelegd tussen chocola en puisten, maar dit is onzin! Het zou kunnen dat je tijdelijk wat meer puistjes krijgt, omdat chocola juist de huid reinigt, maar het zorgt echt niet voor puistjes. 


2. Cacao bezit een natuurlijke rijkdom aan antioxidanten, in het bijzonder polyfenolen. Die bioactieve stoffen vind je ook terug in groenten en fruit. 


3. Chocolade bevat diverse bioactieve substanties met invloed op het brein. Ze verhogen onder andere de concentratie serotonine, de stof waaraan mensen met een depressie een tekort hebben. 


4. Het verlaagt je bloedsuikerspiegel en verhoogt daarbij de insulinegevoeligheid van je cellen. Er is dan ook een verband tussen diabetes 2 en een tekort aan magnesium.


5. Chemische stofjes zoals PEA zitten in pure chocolade, maar worden ook door je hersenen aangemaakt als je verliefd bent. Dit stofje zorgt ervoor dat je endorfine aanmaakt: het gelukshormoon. Dat is goed voor je brein en het onderhoud van hersencellen.


6. Raar maar waar: pure chocolade is goed voor je tanden. Er zit namelijk theobromine in, wat je glazuur versterkt. Omdat er relatief weinig suiker in pure chocolade zit zorgt het daardoor niet voor gaatjes, maar helpt het tot op zekere hoogte juist om gaatjes te voorkomen.7. Chocolade komt van cacao, cacao is een boom. 


Dat maakt het een plant.


Chocolade is salade.