Wat te doen met dun, stijl haar

Blog door Céline

Sommige mensen met dun haar denken dat ze er niks mee kunnen doen. Dat het altijd vast moet, omdat het anders niet goed zit. Maar dat is helemaal niet zo! Daarom hier een paar tips met dingen die je kunt doen met los haar (veel dingen zijn trouwens ook leuk/handig als je vol haar hebt!).

Er waren eigenlijk een heleboel dingen waar ik mijn eerste blog over wilde schrijven, maar dit is toch wel een van mijn grootste problemen: wat kan ik doen met mijn dunne haar?! Vandaar deze blog, hopelijk hebben jullie er iets aan! Het is vooral ter inspiratie, je kan dus ook iets nét iets anders doen dan ik het hier uitleg. Als jullie nog tips hebben, plaats die dan gerust in een reactie :).


 • Los
  Ik zie dat mensen met dun haar het vaak niet los willen doen omdat ze denken dat je er dan gewoon doorheen kan kijken en het niet mooi is. Dat is soms ook wel zo, maar dat komt niet perse doordat je dun haar hebt. Natuurlijk wel voor een deel, maar niet helemaal. Het ligt namelijk ook aan je verzorging: ga regelmatig naar de kapper (niet elke week, om de paar maanden). Zo gaan de dode puntjes er af en lijkt je haar veel voller. Gebruik speciale shampoo voor extra volume, zo lijkt je haar ook veel dikker! Goede conditioner kan natuurlijk ook al heel goed zijn voor extra glans, zachtheid en volume, kijk dan wel uit dat je niet te veel gebruikt en het alleen in de lengtes doet want anders wordt je haar juist slap. En was het regelmatig. Niet elke dag, dat is niet goed voor je haar. Maar wel om de dag of elke twee dagen, zo voorkom je dat het slap of vet wordt en blijft het er gezond uitzien! Borstel je haar aan de boven & onderkant, dan lijkt het voller. Wil je graag iets anders met je haar? Voor een slag in je haar kan je een vlecht in doen als je het net gewassen hebt, ga er mee slapen en de volgende ochtend heb je een slag! Als je een kleinere slag in je haar wilt en dus meer golfjes, dan moet je meerdere vlechten maken. Verder gaat het gewoon hetzelfde. Je kan het natuurlijk ook krullen met een krultang, maar dit is slecht voor je haar: doe dit dus niet te vaak en gebruik speciale crème zodat je haar niet verbrand en gezond blijft! Als je je haar nooit los doet omdat je het vervelend vindt dat het dan voor je gezicht hangt, kan je ook een haarband indoen. En je kunt ook extensions in je haar doen, maar dit is niet erg goed voor je haar en er zijn ook een heleboel 'gezonde' manieren om je haar er voller uit te laten zien. Als laatste heb ik nog een filmpje  gevonden op youtube hoe je je haar dikker en glanzender kan maken, ik hoop dat je er iets aan hebt!


 • Staart
  Er zitten erg veel voordelen aan het dragen van een staart: het haalt het haar uit je gezicht, je hoeft het dus niet steeds achter je oren te doen, en het zorgt er vaak voor dat je gezicht er beter uit ziet (denk aan een mooiere vorm en dat je ogen beter zichtbaar zijn), het zit dus vaak ook gewoon lekker, en het is handig voor als je gaat sporten! Maar als je dun haar hebt, heb je natuurlijk ook een dunne staart :(.
  Ik heb dé oplossing voor je! Doe een staart in (het liefst een hoge, de bovenkant van je staart is vaak dikker/voller dan de onderkant) en borstel dan, terwijl je de onderkant van je staart vast houdt, tegen je haren in. Dus zeg maar van de puntjes naar je elastiekje. Doe dit niet in één keer, maar met korte bewegingen. Zo lijkt je staart voller! Je haar wordt hier alleen mogelijk wel heel erg statisch van, doe het daarom met een houten borstel en niet met een van plastic, en ga er daarna nog even met je hand doorheen om het minder statisch te maken. Het kan ook helpen als je je borstel een beetje nat maakt of er haarlak op spuit. Gebruik wel een elastiekje zonder ijzertje, anders kan je haar afbreken.
  Gebruik droogshampoo! Dit is een soort poeder dat je haar meer volume en textuur geeft, je hoeft het alleen maar in je staart te doen totdat je het poeder niet meer ziet.
  Je kunt natuurlijk ook extensions gebruiken in je staart! :)
  Föhn je haar, zo gaat het wilder en ook vaak voller zitten. Een nadeel is wel dat dit slecht is voor je haar en er vaak ook veel klitten in gaan zitten waardoor je je haar moet gaan borstelen en het waarschijnlijk meteen zijn volume verliest. Oh, en nu we het over borstelen hebben: borstel je haar niet te vaak en niet als het nat is! Dat is erg slecht voor je haar, het kan dan afbreken.
  Ik had ook nog een leuke manier gevonden om je staart langer te maken!
  Ik had dit eerst nog nooit geprobeerd, en toen kreeg ik een paar reacties met de vraag of het wel kan met dun haar en of je het 2e elastiekje niet heel erg ziet zitten. Daarom heb ik het zelf even uitgeprobeerd! Als je het bovenste elastiekje niet té hoog doet en een niet te groot verschil hebt tussen de hoogte van je bovenste en onderste elastiekje, dan zie je het elastiekje niet zitten. Je kan het onderste elastiekje het best net iets onder het midden van je hoofd doen, en de bovenste net boven het midden. En je staart lijkt er echt veel langer door, en niet dunner, dus het is echt een aanrader!
  Langere staart

 • Losjes naar achteren
  Je kan je haar natuurlijk ook los doen, maar dan zo dat de voorste pluk of plukken uit je gezicht blijven. Dit kun je doen door met je voorste plukken een klein staartje te maken zoals hier:

  Of door het gewoon vast te zetten met een speldje of klemmetje, dit kan je met 1 pluk doen maar ook met 2:
  Je kunt het ook vastzetten met een speldje of elastiekje met bijvoorbeeld een strik of bloem er op. Dit kan je ook doen bij een staart:


 • Knot
  Ik ken een meisje met heel, maar dan ook echt héél erg dun haar. Ze had het altijd in een knot, maar doordat haar haar zo dun is was deze knot ook heel erg klein. Ook had ze eerst een staart gemaakt en deze toen om haar elastiekje gedraaid, maar alles bij elkaar vond ik het persoonlijk niet erg mooi. Dit is dan ook de reden dat ik nog nooit, maar dan ook echt nog nóóit een knot in heb gehad. Ja, bij het douchen, maar dat telt niet. Daarom nu dé oplossing: Koop een donut! Deze doe je om je haar alsof je een staart gaat maken, en dan draai je je haar eromheen. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om een donut te gebruiken, maar persoonlijk vindt ik dit de makkelijkste. En het helpt echt heel erg om een grotere knot te krijgen! Oké, degene op deze foto heeft al dik haar, maar de knot is dan ook echt heel erg groot. Dit zal jij niet snel krijgen, maar je krijgt zeker wel een grote(re) knot! Let wel op welke je koopt, dat het de goede kleur is voor bij je haar en de goede grote. Laat je desnoods adviseren door de mensen in de winkel. Als je zó dun haar hebt dat je het gaas van de donut er door heen kunt zien, zijn er ook speciale donuts met haar er om heen zodat het niet opvalt.
  Donutknot

 • Vlecht
  Je denkt waarschijnlijk dat je als je een vlecht in doet, deze heel dun wordt. Dat dacht ik namelijk ook, maar ik heb het even voor jullie uitgeprobeerd en het valt eigenlijk hartstikke mee! Ik heb niet súper dun haar, maar zeker wel dunner dan de meeste mensen. Dus ik zou zeggen, probeer het gewoon eens! Als het je toch niet bevalt doe je hem gewoon weer uit :). Deze vlecht is niet erg netjes, ik heb hem dan ook vooral ingedaan om golven in mijn haar te krijgen (een van de tips bij los haar), maar als je haar droog is, is je vlecht waarschijnlijk nog voller en als je hem wat strakker in doet zit hij ook mooier. Persoonlijk zou ik er zelf geen 2 in doen, aangezien ze dan waarschijnlijk wél echt te dun worden. In een van de reacties werd de tip gegeven om je haar niet te borstelen als je een vlecht in doet, zodat de vlecht dan voller lijkt.
  Vlecht
  En dan heb je nog de o-zo-bekende vissengraadvlecht! Persoonlijk vind ik deze erg mooi, maar wel moeilijk om te maken. Ik raad je dan ook aan om aan je moeder of een vriendin te vragen of ze 'm voor je wilt maken, maar dan moet ze natuurlijk wel weten hoe dat moet! Dat zie je hieronder. Een tip: zorg dat-ie strak genoeg zit, anders valt hij bijna meteen weer uit elkaar en dat is zonde.

 • Vissengraadvlecht
 • Je kunt het ook op de bovenkant van je hoofd invlechten. Denk dan aan zoiets, of met een knot aan de achterkant, maar dan heb je waarschijnlijk wel iets dikker haar nodig.


 • Hopelijk hebben jullie er iets aan gehad!
  Welke haarstijl vond jij het leukst of heb je zelf wel eens geprobeerd?