5 kleine dingetjes, die andere mensen(en jij) blij maken!

Blog door Sparkle

"Iemand anders blij maken is een van de makkelijkste manieren om zelf ook blij te worden."


Deze quote klinkt nu misschien een beetje egoïstisch, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Het is fijn om aandacht te besteden aan iemand anders, om iemand anders blij te maken. Dat je er ook zelf blij van wordt is alleen ook wel heel erg leuk!


1. Geef iemand is een complimentje, het kan over van alles gaan; over haar/zijn nieuwe schoenen, kapsel of prestatie. Een complimentje weggeven is leuk, maar nog veel leuker om te ontvangen! 


2. Zeg eens 'hoi'. Het doet geen pijn om eens hoi te zeggen, zeg het eens tegen je oude vrienden(van de basisschool bijv.), leraren of volstrekt onbekenden! Het is altijd leuk om begroet te worden en het laat ook zien dat jij je niet voelt alsof je boven hen staat. 


3. Help eens. Je kan mensen op vele manieren helpen, met kleine dingen en wat grotere, zoals:

1. help je moeder eens met schoonmaken! Je moeder is er blij mee, en dat betekent credits! 

2. Snapt iemand wiskunde niet? Misschien jij wel. Je kan proberen het uit te leggen. Als iemand het dan eindelijk snapt, zijn ze jou zeker dankbaar! 

3. Help je oude buurvrouw eens, nu de sneeuw er weer aan komt is er vast wel iets te doen! 


4. Dankjewel. Een simpel woord, die mensen toch lastig vinden om te gebruiken. 

Je kent het vast wel: jij doet heel erg je best, en je krijgt niet eens bedankje! Toch fijn als jij hem wel krijgt;). Door te bedanken krijgen mensen het gevoel dat ze iets toch ergens voor doen! 


5. Vraag eens hoe het nou met iemand gaat. Wie weet zitten ze wel ergens mee, dan kunnen ze het kwijt bij jou. Ze zullen je dankbaar zijn! 


Kleine dingetjes, die andere mensen(en jij) heel blij maken!! 

Xoxo!