I like you, your´re weird!

Blog door Ruth

I like you, your´re weird...

Weird is het engelse woord voor ´raar´ of ´apart´. Ik gebruik het in deze blog als ´apart´. Je vind iemand natuurlijk niet leuk omdat hij/zij raar is. Maar vinden we mensen die ´apart´ zijn wel leuk?


Ik heb het woord apart net tussen haakjes geschreven, omdat je eigenlijk niet echt kan zeggen wat nou apart is. We doen het wel heel vaak. Dat meisje uit de klas is apart, omdat ze andere kleren aan heeft dan de rest. Hij is apart, omdat hij andere hobby´s heeft dan de rest. Dit zijn dingen die best vaak voorkomen. Mensen die er anders uit zien of anders doen worden voor apart aangezien. 


Maar waarom eigenlijk? Waarom willen we liever geen vrienden zijn met zulke mensen? Omdat we ze echt niet aardig vinden? Of omdat we bang zijn dat we ook zo worden? En dan ook niemand ons aardig meer vind.


Ik denk dat het het laatste is, iedereen wil er toch bij horen en niemand wil een buitenbeentje zijn. Logisch, toch? Wij willen er bij horen, dus kleden wij ons normaal. Maar wie heeft bepaald wat normaal is? Wie zegt dat we allemaal het zelfde moeten zijn? Niemand toch? maar waarom doen we het dan bijna allemaal? Dat is raar, toch?


Ik denk dat iedereen wel van mensen kan leren die zich anders kleden of anders gedragen. Kijk eens goed naar zo´n persoon. Ik weet zeker dat er wel zo iemand bij je op school zit, of bij je in de klas zit. Iemand die helemaal zichzelf durft te zijn, is trots op zichzelf, heeft zelfvertrouwen en zit lekker in z´n vel. Dat willen we toch allemaal? 


Mijn tip: just be you!