Waarom wij -meisjes- onzeker zijn

Blog door infinite-ocean

Zoals de titel al verraadde, gaat deze blog over onzekerheid. Ik denk dat toch alle meisjes wel eens met onzekerheid kampen. Maar er zijn ook meisjes die elke dag leven in onzekerheid.

Ikzelf ben ook heel onzeker, maar de ergste periode is al gepasseerd. Ik wil hier enkele -mogelijke- oorzaken opnoemen van onzekerheid. Natuurlijk hangt dit ook van persoon tot persoon af. 

- We vergelijken onszelf teveel met anderen: hoe vaak kijken we niet naar andere meisjes op straat, op school, in de bus of naar die ene vriendin. In onze ogen zijn zij allemaal perfect, of op z'n minst toch beter dan ons. Of je maakt je op voor naar een feestje te gaan en je voelt je goed, totdat je jezelf weer begint te vergelijken met die andere 'mooiere' meisjes..

- Facebook: het is vrijdagavond, je zit in je pyjama met een slonzige knot op je hoofd, je voelt je goed totdat je al die statussen leest over je leeftijdgenoten die uitgaan en die zo'n leuke avond gaan beleven, en jij zit hier in je kamer.. Of je maakt een nieuwe foto en zet deze op Facebook, en je bent zo blij met die 15 likes die je krijgt. Maar dan zie je een nieuwe foto van een vriendin die al zo'n 40 likes heeft.. 

- Modemagazines: persoonlijk hou ik enorm van de Vogue en de Elle, maar dan zit je je te focussen op al die graatmagere, supermooie (lees: perfecte) modellen. Natuurlijk zou ik er graag zo uitzien! Uiteindelijk besluit je om er niet meer in te kijken want je voelt je er toch alleen maar 'lelijk' door..


Deze punten gaan vooral over het uiterlijke, maar ik weet uit ervaring dat dit kan leiden tot volledige onzekerheid. Je wordt over alles onzeker, van wat je karakter is tot hoe je praat, je vind jezelf het saaiste meisje op deze aarde. Gevolg: je verliest jezelf en je gaat je meer en meer afzonderen. Je begint meer een meer te denken, en minder en minder te zeggen. Het is net alsof je jezelf verloren bent.


Ik wil je nog een paar tips geven, die uit eigen ervaring helpen bij mij.

- Praat erover: dit is heel belangrijk, dit mag met eender wie zijn (zolang je die persoon maar vertrouwt). Het kan je moeder, vader, zus, broer, beste vriendin zijn, maar ook een leerkracht of een dokter (psycholoog). De stap zetten om erover te praten is heel moeilijk, maar het is belangrijk dat je dit doet.

- Probeer sociaal te blijven: ook dit is heel belangrijk, blijf je contacten onderhouden (hoe moeilijk het ook mag worden). Dit is heel belangrijk, want voor je het weet ga je je eenzaam voelen. Dit klinkt misschien heel dom, maar een simpele oefening hierop is je hand opsteken in de les. Aan bod komen in klas is ook sociaal zijn, en het is een kleine oefening. 

- Doe dingen die je leuk vindt: het is goed om jezelf eens te verliezen in een boek, in een film of in muziek. Wat ook helpt is schrijven, als het nu een dagboek is of via een blog, schrijf het van je af! 

- Verstop jezelf niet: koop die ene broek met speciale prints erop, wees niet bang dat andere mensen het niet mooi zullen vinden. Jij bent degene die het draagt! Hoeveel kledingstukken hebben we wel al niet laten liggen omdat we bang waren dat andere mensen het niet mooi zouden vinden. Dit geldt ook voor de dingen die je zegt, wees niet bang om je mening te geven, wees ook niet bang dat hetgeen wat je zegt 'niet leuk genoeg' is. 

Wees een volle maan, geen halve maan! :) 


Nog een tip: luister naar muziek! Ik ga je een paar liedjes geven die zeker het luisteren waard zijn!

Demi Lovato - Believe In Me 
Sia - Breathe Me
Sia - Titanium 
Nikki Flores - This Girl
Meghan Tonjes - This Year (mijn nieuwe favoriet! **) 
Glee Cast - I Feel Pretty/Unpretty  
Katy Perry - Firework
Miley Cyrus - The Climb 
Kelly Clarkson - Dark Side 

-

Ik beloof je, eenmaal deze periode voorbij is, zal je stevig in je schoenen staan. Je zal weten wie jij bent, en wat jij wilt. Je zal hier zoveel uit leren, en je zal er sterker uitkomen. Ik hoop dat deze blog je een beetje geholpen heeft. Heb je nog tips, mooie liedjes, of wil je je mening kwijt? Altijd welkom! Ik zou het heel fijn vinden :)

Nu nog deze quotes om af te sluiten: