Fashion

Gouden vintage vondsten via online webshops

Vintage is helemaal hip. Je loopt er origineel bij en je bent ook nog eens duurzaam bezig. Er zijn wel vintage winkels, maar ze zijn helaas niet in elke stad te vinden. Om vanuit heel Nederland vintage te kunnen shoppen heeft Renée van MyStyle wat leuke vintage webshops voor jullie uitgezocht.

SugarSugar

Dit is een leuke online vintage boutique die is opgericht door de vrolijke Sam. Naast vintage kleding, schoenen en accessoires uit de jaren '50 tot en met '80, verkoopt ze ook moderne spulletjes met een knipoog naar de bovengenoemde periode. En om te zorgen dat ook de inrichting van je woning bij deze vintage-lifestyle past, verkoopt Sugar Sugar woonaccessoires.

Een voorbeeld van de mooie producten van SugarSugar, is deze prachtige leren tas waar lekker veel in past. De tas is heel stevig en geeft een mooie vintage look aan je outfit. Hij doet me een beetje denken aan de cowboy bags waar veel mensen mee lopen, maar dan origineler. De prijzen van SugarSugar variëren van €15,00 voor een rok tot €35,00 voor een mooie grote tas.

Coco Rebel

Dit is een webshop met accessoires en vintage kleding, opgericht door de jonge Girlscene lezeres Robin. Van old school Levi’s shorts tot nette jurkjes, Coco Rebel heeft het allemaal.

Zelf mocht ik dit stoere leren jasje reviewen die je outfit meteen een nonchalante look geeft. De prijzen van Coco Rebel variëren van €7,50 voor een (niet vintage) armbandje tot €35,00 voor een lange jurk.

Froufrou’s

Als laatste de webshop Froufrou’s die vintage, tweedehands en nieuwe mode-items verkoopt. Deze leuke winkel van Leonie is ook offline te vinden, in de Hommelstraat 73-77 in Arnhem!

Van Froufrou’s kreeg ik deze prachtige Little Black Dress die gemaakt is van sterk velours. Dit is een mooi klassiek jurkje dat mooi aansluit op mijn lichaam. Ook de prijzen deze webshop zijn prima te doen en gaan van €9,00 voor een armbandje tot €40,00 voor een jurk.

Zelf vind ik het een leuk idee om zoals bij de linkse foto het klassieke jurkje van Froufrou’s te combineren met het jasje van Coco Rebel. Een mooi horloge en een paar hakken erbij and you’re good to go! Een paar stoere laarsjes onder het jurkje maken het daarentegen weer een tikkeltje stoerder. De tas van Sugar Sugar is bijvoorbeeld erg leuk te combineren met een spijkerbroek, een topje en een lekker wollig vest voor een casual look die je rechts ziet.

Ken jij nog een leuke vintage webshop?

Door: Renée, MyStyle 

Must reads 👀