Lifestyle

Inspiratie & DIY: krijtbord!

Vroeger heb je ongetwijfeld met schoolkrijt of stoepkrijt gespeeld. Maar ook tegenwoordig kun je de krijtjes gewoon weer uit de kast halen. Neem een voorbeeld aan blogster Aimee Song alias ‘Song of Style' en schrijf inspirerende quotes op jouw muur of bord. Bij verschillende verfwinkels kun je krijtverf krijgen. Verf het op de muur en je hebt je eigen schoolbord!

Wat heb je nodig voor deze DIY:

Een lijst met: plexiglas/ glas of een houten bord
Zaag of een mes waarmee je plexiglas kunt snijden
Krijtbordverf
Kwast
Krijtjes
Staalwol
Clips (inclusief schroefjes) om het glas/bord in de lijst vast te zetten
Schroevendraaier om de eventuele schroefjes mee vast te zetten

Verf de krijtbordverf op het glas of bord. Breng voordat je het helemaal laat drogen twee à drie lagen verf aan. Als de verf goed droog is kun je het lichtjes schuren met de staalwol. Zorg ervoor dat er geen restjes staalwol op het bord achterblijven. Plaats nu het glas of bord achter de lijst en zet het vast met de clips en de schroefjes. Kras met een wit krijtje het hele bord vol met een witte waas en poets het daarna weg met een zachte droge doek, zodat het bord weer zwart wordt. Schrijf een mooie quote of tekst op het bord, en klaar is je zelf gemaakte krijtbord!

Krijtbord
Bron: Weheartit

De bovenstaande DIY kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Verf de krijtbordverf op een dienblad. Maak een witte waas met een krijtje en veeg die weg met een zachte doek. Hang het dienblad op of zet het neer op een leuke plek! Voor meer inspiratie zie onderstaande beelden!

Krijtbord
Bron: projectnursery

Krijt
Bron: Tumblr

Krijt
Bron: lili

Krijt
Bron: Pinterest

Krijt
Bron: weheartit

Krijt
Bron: Tumblr


Krijt
Bron: wetbehindthears

Wil je het net zo doen als Aimee Song? Kijk dan naar haar DIY-video. Bekijk het vorige artikel dat wij hierover geschreven hebben voor meer inspiratie hier!

Ga jij deze DIY maken?

Door: Emma