Lifestyle

Grammy’s 2013: De Jurken, de winnaars en bijzondere momenten

Gisteravond werden in Los Angeles de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen uitgereikt; De Grammy's. Het evenement is ieder jaar weer een spektakel met de mooiste jurken en bijzondere optredens van de beste artiesten. Dat was dit jaar niet anders, we zagen prachtige jurken op de rode loper en de Award Show begon meteen goed met een optreden van Taylor Swift, waarin ze terloops ook nog eventjes ex Harry Styles een hak zette. Natuurlijk werden er ook wat beeldjes uitgereikt. We vertellen je er graag meer over…

De jurken

Taylor Swift droeg een prachtige witte jurk van J. Mendel die perfect in het rijtje Taylor Swift jurken van de afgelopen jaren past. De Grammy die ze in haar hand houdt won ze samen met The Civil Wars voor hun nummer "Safe And Sound" van de The Hunger Games soundtrack.

Rihanna droeg een prachtige rode jurk van Azzedine Alaia, ze verscheen niet, zoals een klein beetje verwacht, met Chris Brown op de rode loper (maar zat wel gezellig naast hem tijdens de show). Vinden jullie de rode jurk van Rihanna's jurk ook zo mooi matchen met de rode loper?

We zijn iets minder fan van Jennifer Lopez' jurk met het "Angelina Jolie" been. Dat been hebben we het afgelopen jaar zoveel gezien, we zijn het een beetje zat. We hadden Jennifer liever in iets stijlvollers gezien. De stof van de jurk maakt het geheel niet veel beter.

Beyoncé koos gisteravond niet voor een avondjurk, maar een prachtige jumpsuit, het staat haar fantastisch! Designer van het pakje is Osman.

Katy Perry had geen sieraden nodig, haar mintgroene japon was bij de hals afgezet met gekleurde stenen, Katy is net een zeemermin. 


Adele ging gisteravond eens niet voor één van haar standaard zwarte jurken, maar koos voor een bloemrijk exemplaar van Valentino met bijpassende schoenen, ze zag er fabuleus en stralend uit!

Taylor's optreden

Watch on YouTube

Er zijn helaas nog geen goede video's van de optredens tijdens de Grammy's te vinden, maar Taylor's optreden konden we je toch niet onthouden. Taylor zong haar hit "We're never getting back together" en het leek erop dat ze tijdens het nummer even uithaalde naar haar ex Harry Styles.

Nadat Taylor voor de tweede keer het refrein gezongen heeft is het tijd voor haar monoloog. Voor de Grammy's paste ze haar monoloog een beetje aan. Ze zong "Dus hij belt me op en zegt: 'Ik hou nog steeds van je.' Ik zei 'Sorry, maar ik heb het te druk met de opening van de Grammy's.' (So he calls me and goes 'I still love you…' And I'm like, 'I'm sorry, I'm busy opening the Grammy's').

Waarom we er vrijwel zeker van zijn dat Taylor hiermee Harry een hak probeerde te zetten? Ze sprak het eerste gedeelte van de monoloog in een Brits accent en Harry is zoals jullie waarschijnlijk wel weten Brits. Wij moesten wel een klein beetje lachen om Taylor!

Natuurlijk stond niet alleen Taylor Swift op het podium voor een optreden, ook Justin Timberlake en Jay-Z, Fun., Jack White en Ed Sheeran en Elton John brachten een spectaculair optreden. Helaas hebben we hier, zoals gezegd, nog geen goede video's van kunnen vinden.

Winnaars

Natuurlijk ging het bij de Grammy's niet alleen over jurken en optredens, het ging in de eerste plaats natuurlijk ook om de beeldjes die werden uitgereikt.

We zetten de belangrijkste winnaars voor je op een rijtje:

Beste Pop Solo Performance: Adele – Set Fire To The Rain
Beste Country Solo Performance: Carrie Underwood – Blown Away
Nummer van het Jaar: Fun. – We Are Young
Beste Urban Contemporary Album: Frank Ocean – Channel Orange
Beste Rock Performance: The Black Keys – Lonely Boy
Beste Pop Vocal Album: Kelly Clarkson – Stronger
Beste Rap/Zang Samenwerking: Kanye West & Jay-Z ft. Frank Ocean – The Dream
Beste Country Album: Zac Brown Band – Uncaged
Beste Nieuwe Artiest:  Fun.
Beste Record van het jaar: Gotye ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know
Beste Album van het jaar: Mumford & Sons – Babel

Welke jurk vind jij het mooist en welke jurk kan jij echt niet waarderen? Wat vind je van Taylor's optreden en haar monoloog? Ben je het eens met de winnaars van de beeldjes?

Bron beeld: Reporters