Fashion

Nederlands modetalent: Michael van der Ham

Michael van der Ham, een getalenteerde designer met Nederlandse roots, showde tijdens de London Fashion Week zijn nieuwste collectie. Zijn kleurrijke collage-outfits zijn om vrolijk van te worden! Niet zo gek dus, dat zijn werk flink in de smaak valt bij de modepers en grote bedrijven als Topshop met hem samenwerken.

Michael van der Ham begon zijn modecarrière in Nederland, waar hij oorspronkelijk ook vandaan komt. Om het modevak nóg beter onder de knie te krijgen vertrok de ontwerper naar Londen. Een slimme zet van Michael, want de hoofdstad van Engeland staat erom bekend veel aandacht te besteden aan jong talent. Na zijn master diploma aan modeschool Central Saint Martins en een werkplek bij onder meer Alexander McQueen, was hij helemaal klaar voor de grote modeindustrie.

Het werk van Michael viel op bij de pers, want hij ontving niet alleen superpositieve recensies maar ook geldbeurzen. Een eigen show tijdens de London Fashion Week werd hierdoor werkelijkheid! Dit seizoen is alweer zijn derde soloshow op rij.

Michael van der Ham spring summer 2012 1 Michael van der Ham spring summer 2012 2

Michael van der Ham spring summer 2012 3 Michael van der Ham spring summer 2012 4
Michael van der Ham, spring/summer 2012

Een ander hoogtepunt voor Michael dit modeseizoen is zijn samenwerking met shopwalhalla Topshop. Hiervoor liet hij zich zo te zien vooral inspireren door zijn spring/summer 2011 collectie, waarin veel blauw en roze terugkwam.

Alsof deze Topshop klus niet al indrukwekkend is, werkt hij nu zelfs met schoenenkoning Christian Louboutin aan een collectie voor aan de voeten!

Michael van der Ham topshop broek Michael van der Ham topshop jurk

Michael van der Ham topshop rok Michael van der Ham topshop blouse
Michael van der Ham voor Topshop

Michael van der Ham spring summer 2011 1 Michael van der Ham spring summer 2011 2

Michael van der Ham spring summer 2011 3 Michael van der Ham spring summer 2011 4
Michael van der Ham, spring/summer 2011

Wat vind je van Michael van der Ham? En wie is jouw favoriete modeontwerper?

Bron beeld: vogue.co.uk en topshop.co.uk

Door Joyce

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved