Food

Kookse: Kaasbroodjes

Oeh, lekkere kaasbroodjes. Misschien niet al te gezond, maar lekker voor tussendoor of als lunch. Betaal jij je ook suf aan kaasbroodjes op het station of in de supermarkt? Kookse leert je hoe je deze snack lekker makkelijk zelf maakt! Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder!

Qua structuur kun je deze kaasbroodjes vergelijken met een kaascroissant. Lekker krokant dus. De vulling is op basis van mosterd en tomaatjes. Gebruik een goede kwaliteit mosterd en tomaatjes: dat zorgt voor een fantastisch resultaat. Wees overigens niet al te voorzichtig met de mosterd. Door het bakken in de oven wordt de smaak milder.

Ingrediënten voor zes broodjes:
♥ 6 plakjes bladerdeeg
♥ Dijon mosterd
♥ 1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel water
♥ Parmezaanse kaas
♥ Peper/zout
♥ Cherry tomaatjes
♥ Olijfolie
♥ Eventueel gehakte peterselie

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de oven op 220 graden. Ontdooi het bladerdeeg en steek met behulp van een kommetje of steker een ronde vorm uit de bladerdeegplakjes. 

Stap 2: Leg bakpapier op een bakplaat en leg het bladerdeeg erop. Besmeer royaal met mosterd en laat 2 cm van de uiteinde vrij.

Stap 3: Smeer de randen in met het eimengsel. Leg de halve cherrytomaatjes erop, met de gesneden kant naar boven. Besprenkel met Parmezaanse kaas, olijfolie en eventueel peterselie.

Stap 4: Bak de kaasbroodjes af in de oven gedurende 15-20 minuten.

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Klik dan hier!

Ga jij het broodje uit de supermarkt vervangen door een eigengemaakt kaasbroodje? 

Laat je inspieren in Pinbook

Must reads 👀