Food

Kookse: Paasstol

Het is met Pasen gebruikelijk om lekkere broodjes met eitjes te eten. Van de normale broodjes kun je natuurlijk iets bijzonders maken. Kookse maakte deze lekker paasstol die je nergens in de winkel kunt kopen. Ben je ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

Ingrediënten:

♥ 230 gram tarwebloem
♥ 50 gram boter (in blokjes)
♥ 1 zakje gedroogde gist (11 gram)
♥ 25 gram basterdsuiker
♥ 1 ei (losgeklopt)
♥ 1 dl lauwe melk
♥ 60 gram rozijnen (gewassen en gedroogd)
♥ 60 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
♥ 55 gram lichtbruine basterdsuiker
♥ 1,5 theelepel koekkruiden
♥ 100 gram poedersuiker
♥ 15 gram geroosterd amandelschaafsel


Bron: Londoneats
 

Bereidingswijze:

Stap 1: Zeef de bloem en het zout in een kom en roer 20 gr van de boter erdoor. Meng de gist en de 25 gr suiker erdoor. Maak in het midden een kuiltje en voeg de melk en het losgeklopt ei toe. Roer even door.

Stap 2: Plaats de kom in een keukenmachine of kneed het mengsel met de hand goed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en leg die in een ingevette kom en dek het af. Laat een uur op een warme plaats rijzen.

Stap 3: Meng rozijnen, abrikozen, bruine basterdsuiker en koekkruiden in een kom door elkaar. Sla het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 45×30 cm. Bestrijk het met de overige gesmolten boter.

Stap 4: Verdeel het vruchtenmengsel gelijkmatig over het deeg en rol de lange kant op. Vet een bakplaat in of gebruik een siliconenmat en maak hierop een cirkel van het deeg. Snijd de uiteinden vlak en duw ze met wat water aan elkaar.

Stap 5: Snijd het deeg om de 4 cm voor 2/3 in en draai de stukken iets uit elkaar. Laat afgedekt nog een uur rijzen. Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C in twintig minuten.

Stap 6: Meng de poedersuiker met drie theelepels water en besprenkel het deeg als het nog warm is. Bestrooi het geheel met amandelsnippers.

 

 

Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten? Klik dan hier!

Ga jij deze stol maken met Pasen?