Food

Kookse: Vlechtbrood

Vlechtbrood wordt dikwijls met vruchten gemaakt en in dit recept gebruikt Kookse gedroogde vruchten. Je kunt in dit vlechtbrood ook gekonfijte vruchten gebruiken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Dacht je dat een vlechtbrood moeilijk was? Mooi niet, iedereen kan een lekker brood maken met de hulp van Kookse. Volg de stappen en geniet van het resultaat!

Ingrediënten:
♥ 40 ml melk
♥ 35 gr suiker
♥ 60 gr boter
♥ 200 gr bloem
♥ 1 theelepel zout
♥ Half zakje gedroogde gist
♥ 2 eieren
♥ 30 gram gedroogde vruchten
♥ 1 sliert gekonfijte sinaasappel


Bron: Flickr

Bereidingswijze:

Stap 1: Smelt de boter in een pan op laag vuur en voeg de melk en suiker toe. Koel af wanneer de suiker goed is opgelost. Week de gedroogde vruchten 15 minuten in warm water en droog ze goed af.

Stap 2: Meng de gist door de bloem. Kluts de eieren en voeg 1 ½ ei aan het melkmengsel.

Stap 3: Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en doe het zout erbij. Kneed het deeg gedurende 10 minuten totdat het soepel en zacht is. Laat het geheel 45 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen.

Stap 4: Kneed het deeg nog een keer door en maak er een rechthoekige lap van. Leg de vruchten op het deeg en kneed ze erdoor.

Stap 5: Maak van het deeg een bal en leg die in een ingevette kom. Laat het deeg een uur rijzen.

Stap 6: Verdeel het deeg in drie stukken en rol die uit tot een slang van 30 cm lang met een diameter van 2,5 cm.

Stap 7: Leg de slierten op een bakplaat met bakpapier met een onderlinge afstand van 2 cm. Duw de beginpunten op elkaar en maak de vlecht. Druk nu ook de eindpunten op elkaar. Laat de vlecht nog 1 uur afgedekt rijzen.

Stap 8: Bestrijk de vlecht met het overige ei en versier met de gekonfijte sinaasappel. Bak af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25 minuten of tot de vlecht goudbruin is.

 

 

Ben je benieuwd naar meer lekker recepten? Klik dan hier!

Eet jij met Pasen dit lekkere vlechtbrood?