Food

Uit Laura’s Bakery

Na het grote succes van 'de mode- & beautyblog van' stroomden we over met jullie leuke blogs. Speciaal voor jullie hebben we een nieuwe rubriek waar jij jouw blog in het zonnetje kan zetten, namelijk: 'De foodblog van: …'. Deze week de foodblog van Laura.

'Hoi! Ik ben Laura, 22 jaar en gek op bloggen. Mijn blog heet Laura’s Bakery een draait om, hoe raad je het, bakken! Ik ben mijn blog bijna 3 jaar geleden begonnen om familie en vrienden op de hoogte te kunnen houden van wat ik allemaal gebakken had. Al snel kreeg ik ook leuke reacties van mensen die ik helemaal niet kende, en in het bloggen zelf, begon ik ook steeds meer plezier te krijgen. Mijn blog is in de loop van de tijd gegroeid en het heeft mij leuke dingen gebracht. Momenteel ben ik zelfs met twee boeken bezig! Op mijn blog vind je bijna alleen maar artikelen die draaien om zoetigheid. Dit kan een lekker recept zijn, een how to van een mooie taart of cupcak. Ik plaats ook reviews van boeken en artikelen, je kunt alles terugvinden op mijn blog.'

Bakken

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik werkelijk overal vandaan. Een patroontje in een stofje of behang, kan mij inspireren voor een gave taart bijvoorbeeld. Ik ben ook regelmatig te vinden op Pinterest, een heerlijke site waar je de leukste en lekkerste ideeën op kunt doen. Ook bij andere bloggers en uit boeken haal ik veel inspiratie. Verder draait mijn creatieve brein overuren en loopt mijn hoofd over van de leuke ideeën die ik allemaal wil uitproberen.


Bakken

Waar schrijf je het liefste over?
Hmm… Dat vind ik een lastige. Ik heb eigenlijk niet iets wat ik het allerleukst vind, de afwisseling in mijn artikelen vind ik juist heel erg leuk. Of het nu een how to is, een review of een lekker recept, ik vind alles even leuk om over te schrijven!

Bakken

Hoe zorg je ervoor dat jouw blog onderscheidend genoeg is en opvalt tussen alle anderen?
Op dat punt komt de perfectionist in mij naar boven. Ik besteed aandacht aan al mijn creaties zodat deze er netjes en mooi afgewerkt uitzien. Daarna maak ik er graag mooie foto’s van. Ik steek er veel tijd en energie in. Ook de lay out van mijn blog vind ik belangrijk: vrolijk, maar toch overzichtelijk en duidelijk. Tenslotte hou ik ook rekening met wat mijn lezers graag willen zien, mede dankzij hun ben ik zover gekomen.

Bakken

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Tsja, ik denk dat ik hier te nuchter voor ben. Er zijn geen grote voorbeelden voor mij die ik nauwlettend in de gaten hou. Ik doe vooral mijn eigen ding en dan wel op de manier waarop ik het leuk vind. Dat is het belangrijkste voor mij: ik moet er zelf ook plezier in hebben. Zelf heb ik dan misschien geen groot voorbeeld, ik hoop stiekem wel dat ik met mijn blog anderen weet te inspireren.

Bakken

Heb je nog eventuele tips die je lezeressen van Girlscene wilt meegeven op het gebied van beauty, food, fashion, etc.?
Wat bakken betreft: laat je vooral niet afschrikken door lastige termen in recepten, moeilijk verkrijgbare ingrediënten of perfecte cupcakes waarvan je denkt dat je die zelf nooit kunt maken. Gewoon doen! Hoe gaaf is het om tegen je smikkelende vriendinnen te kunnen zeggen: 'Die heb ik helemaal zelf gemaakt!'

Wat vind jij van de blog van Laura?