Mooie man: Jensen Ackles

Films & Series door annemerel

Jensen Ackles is misschien niet bij het grote publiek bekend, maar bij de fans van de TV serie 'Supernatural' is hij dat zeer zeker wel. Jensen speelt in de populaire Amerikaanse TV serie waarin hij samen met Jared Padalecki strijdt tegen demonen en andere buitenaardse wezens. We vertellen je graag wat meer over deze knappe televisieheld.

Jensen Ross Ackles werd 35 jaar geleden, op 1 maart 1978, geboren in Dallas in de Amerikaanse staat Texas. Hij is de zoon van (de minder bekende) acteur Alan Ackles. Acteren zit Jensen dus in het bloed. Na de middelbare school wilde Jensen in eerste instantie naar de technische universiteit, maar hij besloot toch richting Los Angeles te gaan in de hoop op een acteercarrière.

Dat was geen ijdele hoop, want de afgelopen 15 jaar heeft Jensen aardig wat acteerklussen op zijn CV kunnen zetten.

Het begon in 1996 met een gastoptreden in de TV-serie Wishbone. Er volgde nog een aantal andere gastrollen in TV-series. In 1997 was Jensen's "grote" doorbraak toen hij een rol kreeg in de Amerikaanse soap "Days of Our Lives". Toen hij in 2000 de serie verliet kreeg hij "vaste" rollen in Dawson's Creek en Smallville.

Maar Jensen's definitieve doorbraak kwam in 2005, toen hij samen met Jared Padalecki (ook bekend als Dean in Gilmore Girls) gecast werd voor de hoofdrol in de TV-serie "Supernatural". Jensen en Jared spelen broers Dean en Sam Winchester, samen touren ze door Amerika jagend op buitenaardse en wereldvreemde wezens. Inmiddels wordt in Amerika het achtste seizoen van de TV-serie uitgezonden. 

Helaas, helaas... voor de meiden die dachten een kansje te maken op Jensen Ackles, Jensen is al bijna drie jaar gelukkig getrouwd met Danneel Ackles Harris. Danneel ken je misschien wel als Rachel Gatina uit One Tree Hill. Inmiddels zijn de twee niet alleen getrouwd, maar ook in verwachting van het eerste kindje. 

Wist jij dit al over Jensen?

- Jensen deed op zijn vierde modellenwerk, daar stopte hij al snel mee, maar op z'n tiende begon hij weer modellenwerk te doen.

- Had bijna de rol van Clark Kent gespeeld in Smallville, uiteindelijk ging die rol toch naar acteur Tom Welling, in 2004 en 2005 heeft hij nog wel een vaste rol in de serie gekregen.


- Jensen speelt gitaar en zingt.

- Eigenlijk wilden Jensen's ouders hem "Justin" noemen, maar ze vonden de naam toch te "normaal".

- Jensen is fan van de Dallas Cowboys.

- Jensen rijdt graag paard.

- Jensen's grootste verslaving zijn winegums, hij heeft ze altijd in zijn trailer. Maar hij kan er niet te veel van eten, anders krijgt hij een "gummi tummy".

- Jensen vindt het heerlijk als het haar van meisjes naar shampoo ruikt.- Jensen's beste vriend is zijn collega Jared Padalecki. 

Kende jij Jensen Ackles al? Wat vind jij van Mr. Ackles? HOT? Of kijk jij liever naar zijn collega Jared Padalecki?

Bron beeld: The CW / Reporters