Lifestyle

Heftig verhaal: Ik ben geboren door Kunstmatige Inseminatie

29

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Heftig of bijzonder. Zo noem ik ‘mijn verhaal’ zelden. Toch krijg ik van anderen, vaak onbekende mensen, te horen dat dit zo is. Dat ze niemand kennen zoals ik. Ik ben Milou en ik ben geboren door middel van Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma, afgekort KID.

moeder met baby
Tumblr

Ruim twintig jaar geleden koos mijn moeder ervoor om in haar eentje een kindje te krijgen. Zij had op dat moment geen partner, maar wilde toch heel erg graag een kind. Na een gesprek met de huisarts en gebeld te hebben met verschillende ziekenhuizen, kwam zij terecht bij een gynaecoloog. Voordat een vrouw geïnsemineerd mag worden, moet zij verschillende gesprekken voeren met een psycholoog, gynaecoloog en soms zelfs met een seksuoloog. Mijn moeder moest vertellen waarom ze graag een kind wilde en waarom ze koos voor KID. Mijn moeder werd zwanger en negentien jaar geleden, werd ik geboren.

Mijn moeder is altijd open geweest over het feit dat ik geen vader heb. Niet alleen naar mij, maar ook naar de rest van de wereld. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij nooit anders heb gevoeld. Het is voor mij normaal dat ik geen vader heb. Ik heb ook nooit een vader gemist. Toen ik heel klein was, kwam ik vaak bij mijn oom, tante en neefje over de vloer. Zij zijn voor mijn gevoel nog steeds de andere helft van mijn gezin. Het is dan ook niet voor niets dat ik mijn oom vroeger ‘papa Theo’ noemde. Ik denk dat ik hem onbewust als vader ben gaan zien.

liefde
Tumblr

Natuurlijk vraag ik me wel eens af hoe mijn vader/donor er uitziet of wat voor type hij is. Lijk ik op hem? Hebben we hetzelfde karakter? Hebben we dezelfde interesses? Vragen die allemaal onbeantwoord blijven. Mijn moeder heeft destijds gekozen voor een anonieme donor. Het wordt dus ontzettend lastig om hem te achterhalen. Ik heb er ook geen behoefte aan. Mijn donor heeft niets met mij te maken. Hij weet niet wie ik ben en in wat voor situatie ik ben opgegroeid. Ik weet nu niet beter dan dat ik hem niet ken. Misschien is hij wel helemaal niet aardig of ga ik uiteindelijk dingen van hem verwachten die helemaal niet realistisch zijn. Ik denk dat het beter is om mijzelf daartegen te beschermen. Ik heb een ontzettend lieve moeder en een onbekende man, die toevallig mijn vader is, hoeft mijn veilige leventje niet te verstoren.

Voor school schrijf ik sinds kort een blog over KID. De reden dat ik dit onderwerp heb gekozen, is omdat ik vrij weinig over het onderwerp wist. Ik heb mijzelf er nooit in verdiept. Op mijn blog informeer ik de lezer en mezelf over KID en schrijf ik verhalen op van anderen. Ik heb inmiddels met vier ervaringsdeskundigen gesproken en ik heb nooit het gevoel dat het net zo goed over mij kan gaan. Ik vergeet altijd dat ik op dezelfde manier op de wereld ben gezet. Rare gewaarwording.

schrijven
Tumblr

Het is heel verschillend hoe mensen met KID omgaan. Zo heb ik met iemand gesproken die absoluut niet op zoek is naar zijn donor. Wat voor mij interessant was, is dat dit een jongen is. Ik had verwacht dat hij er meer moeite mee zou hebben. Als jongen kun je je natuurlijk moeilijker aan een moeder identificeren dan als meisje. Ook heb ik een bijzonder gesprek gehad met een vrouw die wél op zoek is naar haar donor. Zij heeft tevens een hele andere kijk op de situatie dan ik. 

Heb je vragen, opmerkingen of ken jij iemand met een bijzonder verhaal? Reageer vooral!

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

29 reacties

 • 6 jaar geleden Loïs

  mooi verhaal.

 • 6 jaar geleden fashionistaXXL

  @tnkrbll ik snap dat dit lastig is en dat het moeilijk te begrijpen is, maar als je lesbisch bent en een kind wilt, is het mischien wel de beste optie. pleegzorg of adoptie is natuurlijk ook een keuze...

 • 6 jaar geleden just me

  @tnkrbll val kapot.

 • 6 jaar geleden just me

  Ik ben ook een KID. Mijn moeder is lesbisch en wou heel graag een kind. Toch wel fijn om ook te lezen over iemand anders die het zelfde heeft. Ik zou best een keer mijn vader willen kennen maar niet dat hij in mijn leven komt.

 • 6 jaar geleden rebecca

  Heel mooi geschreven!

 • 6 jaar geleden MayaCupcake

  @Daphne, ik weet niet of ik het zo kan noemen, maar, wat aardig/attent van je ouders (als het toch ruw is, sorry)

 • 6 jaar geleden Daphne

  Ik ben ook een KID. Mijn ouders kozen hiervoor, omdat in de familie van mn vader een erfelijke ziekte was die ze niet door wilden geven aan mij en mn broer. Ik heb dus wel een vader, maar biologisch gezien is hij niet echt mijn vader. Ik denk er nooit zo veel over na tot ik er iets over hoor of lees. Misschien ga ik je blog wel lezen.

 • 6 jaar geleden Peej

  Mooi geschreven!

 • 6 jaar geleden Nadine Pascale Vienna

  goed verhaal vind ik !

 • 6 jaar geleden elinez

  hey, ik heb hetzelfde (nou ja, ik heb twee moeders) en ik vind het eigenlijk best normaal. Want mijn broertje en zusje zijn ook door een donor geboren, en ook mijn broertje vindt het niet erg. Wel ben ik de donor erg dankbaar. Hij is trouwens anoniem. Maar ik ben ook helemaal niet naar hem opzoek hoor.

 • 6 jaar geleden sanne

  @Charlotte: Het principe is denk ik ongeveer hetzelfde, maar bij ivf zijn het meestal wel gewoon ook allebei de biologische ouders, maar omdat de vrouw niet meer op de natuurlijke manier zwanger kan worden gebeurt het dan kunstmatig

 • 6 jaar geleden Traveler

  @--- IVF is dat er 1 eicel samen word gevoegd met meerdere spermacellen. Als de eicel zich met een spermacel samenvoegd ontstaat er een embryo. De embryo word dan in de baarmoeder geplaatst en als dit goed gaat is de vrouw zwanger =)

 • 6 jaar geleden Lampjee_!23

  Mijn mening: Ik vind het wel heftig maar kan het mezelf eigenlijk niet echt voorstellen.. Ik snap heus wel als je er mee zit en daarmee wens ik je ook succes. x Lampje

 • 6 jaar geleden Kiris

  @charlotte:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/In-vitrofertilisatie dit is IVF

 • 6 jaar geleden Charles

  Wat is nou het verschil tussen IVF en KID? Is het soms dat IVF zonder donor is?

  En verder, niet heel heftig, maar wel anders. Ik ken iemand met een donorvader en die is echt wel opzoek naar hem. Ik vind het knap van je dat je er zo over kunt denken

 • 6 jaar geleden ---

  wat is IVF? ik weet daar nooit zoveel van.

  jammer dat je geen vader hebt, maar je mist hem ook niet ofzo dus dan is het ook niet zo'n groot probleem.

  ik begrijp dat je je soms afvraagt waar je vader is, hoe hij heet en hoe hij eruit ziet. dat zou ik ook doen.

 • 6 jaar geleden Chantal

  @ tnkrbll:

  Beetje een vreemde opmerking. Jij kan het niet accepteren? Wat laat je denken dat jouw mening zo belangrijk is in dit geval? Iedereen maakt zijn eigen keuze.

 • 6 jaar geleden Raspberrry

  @tnkrbll als je niets aardigs kan zeggen, zeg dan maar niks.

 • 6 jaar geleden Anna

  @ tnkrbll

  lol wat is dat nu voor opmerking dan?

  Je kunt het niet accepteren?? wtf.. xdd

 • 6 jaar geleden tnkrbll

  İVF vind ik ok. Maar dit kan ik niet accepteren sorry

 • 6 jaar geleden xoAnne

  jij bent zoo positieff en je zegt alles precies goed !

 • 6 jaar geleden hellooo

  Ik vind dit verhaal zo tof he, ik hou echt van de manier hoe je naar je eigen leven kijkt, gewoon tof. Can't explain why!

 • 6 jaar geleden sanne

  Voor mij geld hetzelfde als Anna hieronder zegt, ik ben ook verwekt dmv IFV. Niet echt anders dan de normale manier eigenlijk, maar toch een klein beetje bijzonder

  Idd knap hoe je ermee omgaat , ik zou wel heel benieuwd zijn wie mijn vader zou zijn dan!

 • 6 jaar geleden Anna

  Bijzonder!

  Mijn broer en ik zijn "ontstaan" door middel van IVF. Iets anders dan KID natuurlijk, maar toch ook een bijzondere manier vind ik. Zonder zo'n ingreep zouden wij er niet zijn geweest en dat is toch best een gek idee.

  Wat goed van je dat je er ook zo makkelijk mee om gaat. Ik weet niet of ik een vader zou missen of niet. Als je niet weet wat je mist, kun je het ook niet precies weten natuurlijk...

 • 6 jaar geleden Danique

  wettelijk gezien kan je als je 16 bent informatie opvragen over je biologische ouder(s).. succes !

 • 6 jaar geleden Antidote

  Leuk om te lezen, ik heb ook een donor, en ik kan hem opzoeken als ik 16 ben Ik ga dat ook zeker doen, niet omdat ik een vaderfiguur wil, maar omdat ik benieuwd ben hoe hij is en voor hoeverre ik op hem lijk.

 • 6 jaar geleden Felda

  Ik ben ook zo verwekt maar dan omdat mijn vader niet vruchtbaar is. Ik ben dus opgegroeid met een vader en een moeder. Ik heb net als jij geen behoefte om te weten wie mijn biologische vader is. Ik denk wel dat het minder zeldzaam is dan jij denkt. Ik denk namelijk dat kinderen van ouders zoals de mijne vaak niet aan iedereen vertellen dat hun vader niet hun biologische vader is. Mooi stukje.

 • 6 jaar geleden veralove

  mooi en positief geschreven!

 • 6 jaar geleden CottonCandy

  Kan je die donor dan zoeken? Ik dacht altijd dat wanneer je anoniem donor bent dat je erna geen plichten meer hebt. Ik denk zelfs dat het bij wet verboden is die gegevens van de donor uit te geven, want de donor heeft de meeste rechten wat betreft anonimiteit...

 1. 1