Lifestyle

Heftig verhaal: Ik ben geboren door Kunstmatige Inseminatie

29

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Heftig of bijzonder. Zo noem ik ‘mijn verhaal’ zelden. Toch krijg ik van anderen, vaak onbekende mensen, te horen dat dit zo is. Dat ze niemand kennen zoals ik. Ik ben Milou en ik ben geboren door middel van Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma, afgekort KID.

moeder met baby
Tumblr

Ruim twintig jaar geleden koos mijn moeder ervoor om in haar eentje een kindje te krijgen. Zij had op dat moment geen partner, maar wilde toch heel erg graag een kind. Na een gesprek met de huisarts en gebeld te hebben met verschillende ziekenhuizen, kwam zij terecht bij een gynaecoloog. Voordat een vrouw geïnsemineerd mag worden, moet zij verschillende gesprekken voeren met een psycholoog, gynaecoloog en soms zelfs met een seksuoloog. Mijn moeder moest vertellen waarom ze graag een kind wilde en waarom ze koos voor KID. Mijn moeder werd zwanger en negentien jaar geleden, werd ik geboren.

Mijn moeder is altijd open geweest over het feit dat ik geen vader heb. Niet alleen naar mij, maar ook naar de rest van de wereld. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij nooit anders heb gevoeld. Het is voor mij normaal dat ik geen vader heb. Ik heb ook nooit een vader gemist. Toen ik heel klein was, kwam ik vaak bij mijn oom, tante en neefje over de vloer. Zij zijn voor mijn gevoel nog steeds de andere helft van mijn gezin. Het is dan ook niet voor niets dat ik mijn oom vroeger ‘papa Theo’ noemde. Ik denk dat ik hem onbewust als vader ben gaan zien.

liefde
Tumblr

Natuurlijk vraag ik me wel eens af hoe mijn vader/donor er uitziet of wat voor type hij is. Lijk ik op hem? Hebben we hetzelfde karakter? Hebben we dezelfde interesses? Vragen die allemaal onbeantwoord blijven. Mijn moeder heeft destijds gekozen voor een anonieme donor. Het wordt dus ontzettend lastig om hem te achterhalen. Ik heb er ook geen behoefte aan. Mijn donor heeft niets met mij te maken. Hij weet niet wie ik ben en in wat voor situatie ik ben opgegroeid. Ik weet nu niet beter dan dat ik hem niet ken. Misschien is hij wel helemaal niet aardig of ga ik uiteindelijk dingen van hem verwachten die helemaal niet realistisch zijn. Ik denk dat het beter is om mijzelf daartegen te beschermen. Ik heb een ontzettend lieve moeder en een onbekende man, die toevallig mijn vader is, hoeft mijn veilige leventje niet te verstoren.

Voor school schrijf ik sinds kort een blog over KID. De reden dat ik dit onderwerp heb gekozen, is omdat ik vrij weinig over het onderwerp wist. Ik heb mijzelf er nooit in verdiept. Op mijn blog informeer ik de lezer en mezelf over KID en schrijf ik verhalen op van anderen. Ik heb inmiddels met vier ervaringsdeskundigen gesproken en ik heb nooit het gevoel dat het net zo goed over mij kan gaan. Ik vergeet altijd dat ik op dezelfde manier op de wereld ben gezet. Rare gewaarwording.

schrijven
Tumblr

Het is heel verschillend hoe mensen met KID omgaan. Zo heb ik met iemand gesproken die absoluut niet op zoek is naar zijn donor. Wat voor mij interessant was, is dat dit een jongen is. Ik had verwacht dat hij er meer moeite mee zou hebben. Als jongen kun je je natuurlijk moeilijker aan een moeder identificeren dan als meisje. Ook heb ik een bijzonder gesprek gehad met een vrouw die wél op zoek is naar haar donor. Zij heeft tevens een hele andere kijk op de situatie dan ik. 

Heb je vragen, opmerkingen of ken jij iemand met een bijzonder verhaal? Reageer vooral!

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved