Fashion

Kim: my life in New York – part 6

Altijd al benieuwd geweest hoe het leven in New York is? Neem dan een kijkje in het leven van Kim! Ze woont de komende maanden in The Big Apple voor haar studie 'Fashion & Design'. Ze gaat ons op de hoogte houden over schoolervaringen, de Amerikaanse avonturen en het leven in the Big City. Benieuwd hoe haar ervaringen zijn tot nu toe? Lees dan mee!

De afgelopen maand is weer voorbij gevlogen dankzij alle leuke dingen die ik heb gedaan, dus hierbij weer een blog zodat jullie kunnen meegenieten! Januari begon met het laatste weekje van de kerstvakantie. Na een week Miami en Manhattan met mijn familie was ik wel toe aan een lekker rustig weekje op de campus. We zijn nog een paar keer naar Manhattan geweest en hebben toen Williamsburg, Soho en Meatpacking gezien. Het weekje vloog natuurlijk voorbij en voor ik het wist begon mijn tweede semester alweer.

kim new yorkGezellig campus avondje!

Dit semester heb ik Merchandising, Key Concepts for Fashion and Design en Apparal Construction naast mijn Engels lessen.
Ook begon ik weer met m’n stage bij DKNY. Elke keer wordt het leuker en ik ben nu ook in de vintage closet van DKNY geweest, wat echt heel gaaf was. Ik had nog nooit zo veel mooie vintage spullen bij elkaar gezien (ik had denk ik überhaupt nog nooit zo’n grote kast gezien, haha). Daarnaast ben ik ook naar MOOD fabrics geweest om stoffen uit te zoeken, de stoffenwinkel waar de designers van Project Runway ook hun stoffen kopen!

Om het New York City leven compleet te maken ben ik laatst uit geweest in het Empire Hotel (voor de Gossip Girl fans onder ons: ja, het hotel van Chuck Bass)! Echt super leuk om daar een keer in het echt te zijn geweest, nadat ik het al meerdere keren in Gossip Girl had gezien! Verder zijn we ook nog uitgeweest bij Griffin en Hudson Terrace, wat ook top avondjes waren.

kim new york
In het Empire hotel met de meiden.

kim new yorkHudson Terrace!

Het eerste afscheid was helaas ook al deze maand. Claire en Tessa vlogen 26 januari al naar huis, maar ze konden natuurlijk niet weg zonder een afscheidsfeestje! Op de campus hadden we daarom een borrel georganiseerd met  en daarna gingen we nog met acht meiden in een limo naar Manhattan om uit te gaan! Het was echt een top avond die onze tijd samen in New York goed afsloot.

kim new yorkGoodbye party  van Claire en Tessa

kim new york

Samen met Carolien, Casper en Timo ben ik eind januari ook naar Vernon geweest om een dagje te skiën. We hebben heel veel geluk gehad met het weer, want de hele dag scheen de zon en was de lucht strak blauw. We hebben lekker geskied en ’s avonds gingen we weer met de bus terug naar de campus. 

kim new york
Skien in Vernon!

Op school gaat alles ook verder. Zo was ik deze maand druk met verschillende projecten voor Key Concepts en Merchandising. Ook hebben we met merchandising een ‘field trip’ gedaan waarbij we naar Bloomingdales en Zara gingen (op 59th street en Lexington Avenue) en daar de trends voor het komende seizoen analyseerden en het klantentype moesten omschrijven. Het was leuk om zo’n les echt midden in de stad te doen!

Nu ga ik snel m’n koffer inpakken want het is alweer tijd voor het volgende leuke uitje: morgen vertrek ik namelijk voor een weekendje naar Boston!

I will keep you posted about my life in NYC!

xoxo Kim

Ben jij benieuwd naar alle avonturen van Kim? Houd dan Girlscene in de gaten!

Zou jij in het buitenland willen studeren? 

 

Must reads 👀