Lifestyle

De nieuwe liefde van je broer of zus

18

We weten allemaal hoe spannend het kan zijn om een nieuwe grote liefde voor te moeten stellen aan de familie. Misschien dat het wel helemaal niet klikt en hopelijk maakt je vader geen stomme grappen! Maar wat nu als jij onder 'de familie' valt en dat je broer of zus met een nieuwe vlam thuiskomt? Op deze manier kun jij hem of haar een goed gevoel geven. Lees je mee? 

Het kan soms een beetje eng zijn om een vriendje mee naar huis te nemen. Je ouders zullen kijken of deze jongen wel geschikt voor je is, evenals je broers en/of zussen. De jongen moet behalve 'goed', ook nog eens grappig, slim en ambitieus zijn. Tsja, als dat maar goed gaat. Nee, belangrijker is de X-factor: de jongen moet 'iets' hebben waardoor iedereen dol op hem is... 


Bron: m.pinterest

Stel je nu eens voor dat je broer of zus een vriendje of vriendinnetje meer naar huis neemt. Hold it! Kan dat dan? En wie is deze persoon? En wat doet hij of zij dan en is ie wel zo leuk, of gaat deze persoon harten breken? De nieuwe liefde is waarschijnlijk ook ontzettend zenuwachtig! Het zou daarom fijn zijn, dat de nieuwe liefde zich snel op zijn of haar gemak voelt. Alleen op die manier kan deze persoon zijn of haar ware aard laten zien. 

We gaan voor het gemak even uit van dit scenario: Je hebt een zus en deze zus neemt haar vriendje voor de eerste keer mee. Ze hebben het al even en vinden elkaar echt leuk. Oké, top!


Bron: Tumblr

Geef de zus een goed gevoel over haar nieuwe liefde. Vraag al voordat de jongen een keertje langskomt, naar verhalen of anekdotes. Vraag naar zijn interesses en geef aan dat je ontzettend benieuwd ben naar deze jongen. Het feit dat jij interesse hebt, maakt het voor haar al leuk om over hem te praten. Bovendien heb je na een tijdje ook wel een beeld nodig van die ene jongen die haar zo blij maakt. 

Onthoud ook dat deze jongen haar dus blij maakt. Dat is het belangrijkst. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet direct een klik met de jongen voelt. Dat hoeft niet, want dat heeft zij al. Maar probeer constant in te zien waarom zij elkaar wel leuk vinden. Kijk naar interesses van de twee geliefden die wel met elkaar overeenkomen. 


Bron: Tumblr

Je bent vast eens een kamer binnengelopen waarin je niemand kent. Het is dan fijn, als iemand even naar je lacht of wat drinken voor je pakt. Dat maakt jou minder nerveus. Probeer diegene voor de jongen te zijn. Zorg voor wat drinken en praat eens op een minder officiële manier. Spring niet als een rechercheur op deze jongen, maar laat hem even wennen aan de omgeving. Je zult zien dat je al na enkele minuten over sport, hobby's of muziek praat. 

Goede onderwerpen:
♥ Sport
♥ Films
♥ School (saai, maar altijd goede gespreksstof)
♥ Uitgaan
♥ Toekomstplannen

Misschien dat je al na enkele minuten ontdekt dat jij en deze jongen ontzettend goed met elkaar overweg kunnen en dezelfde mensen kennen. Nou, helemaal top! 


Bron: Picpaste

Geef ook aan dat je bepaalde dingen waardeert of leuk vindt. Studeert hij? Wat leuk! Is zijn lievelingseten stiekem gewoon een frietje met mayo? Top, dat van jou ook:) en is zijn lievelingsdier een tijger? Ja, alle mannen blijven jongens. Voor de rest, leuk! Het is voor hem natuurlijk ontzettend fijn dat jij met interesse naar hem luistert en niet oordelend of afzeikerig reageert op bepaalde verhalen. 

Het kan natuurlijk zijn dat je ook na een gesprekje nog geen klik voelt. Peter-Jan Rens zei het al: Geef nooit op. Praat gewoon later nog eens met elkaar. Maar schrijf hem niet af en ga jezelf ook niet opdringen. Het kan zo lopen dat de jongen zich niet langer welkom voelt. Dat is vervelender, want hij zal dan minder graag langs willen komen. Dat is natuurlijk niet leuk voor de zus in kwestie. 


Bron: Tumblr

Kom ook af en toe zelf eens met idee om eens iets leuks te doen met z'n allen. Ga eens naar de film, of een hapje eten. Op die manier creëer je een goede onderlinge band. Het is toch veel leuker om ook vriendschappelijk dan enkel familiair met elkaar om te gaan! 

Hopelijk kunnen jullie iets met deze tips dames! En vergeet niet, als hij een blijvertje is, kan hij bij 'de familie' horen die later jouw vriendje mag keuren. Oef!

Hebben jullie nog goede tips voor een eerste kennismaking? 

 

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 6 jaar geleden Dominique

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 6 jaar geleden Lily

  Heeyyyy!

  Kijk eens op mijn profiel, Ik heb een leuk BLOG over Liefde.

  10 Do's & Dont's by Boys + 10 Lieve berichten die je naar hem kan sturen♥

  Voor leuke Tips & Tricks , Check mijn profiel! xx

  Ps. reacties, en vriendenverzoeken worden met liefde geaccepteerd

  Xx

 • 6 jaar geleden Cakeboss

  Die van Miley is leuk van die fil, LOL super leuke film;

 • 6 jaar geleden Esther X-X

  haha hoe doet girlscene dat toch? ik heb gister tehoren geregen dat mijn broer een vriendin heeft XD

  Maar ik vind haar heel aardig en ik ken der al heel lang dus gezellig!

 • 6 jaar geleden realitea

  de vriend van m'n zus hoort nu al drie jaar bij de familie! hij is voor mij de broer die ik altijd al heb willen hebben en ik ben zijn kleine zusje. (: het klikt enorm goed! mijn andere zus heeft nog nooit iemand mee naar huis genomen.

 • 6 jaar geleden BeingFearless

  Mijn zussen hebben beide een leuke vriend! Kan ik ook wel mee opschieten. Maar als ze eens ruzie hebben, weet ik hoe snel ik het voor mijn zus moet opnemen haha

 • 6 jaar geleden Anna

  mijn zus en broer hebben beiden al een relatie.

  maar het klikt niet ofzo.

  nu moet ik ook zeggen dat ik geen moeite doe / heb gedaan.

  dus dat is ook niet zo vriendelijk van mij. xddd

 • 6 jaar geleden Eline

  Mijn zusje heeft al ruim een half jaar een vriend.. hij is vaak bij ons thuis dat is best gezellig.. als jongeren onder elkaar heb je altijd wel wat te vertellen toch

 • 6 jaar geleden Eve

  Ik wou dat mijn broer eens een vriendinnetje zou krijgen... Hij is nou al achttien en zeker niet ongeïnteresseerd ofzo!

 • 6 jaar geleden fearless13

  Toen mijn broer twee jaar geleden verkering kreeg had ik, nadat ze een paar keer bij ons was geweest, een soort zus en een hele goede vriendin in een

 • 6 jaar geleden Iridescent

  Lol toekomstplannen, ze zouden er maar over beginnen bij de eerste ontmoeting.

 • 6 jaar geleden Juupke

  Ja hoor... Alsof me broertje ooit een vriendinnetje krijgt. Grapje! Hij zou het zelfde over mij zeggen.

 • 6 jaar geleden Lancelot

  Ik vind toekomstplannen nou niet echt een goed gespreksonderwerp maar dat is mijn mening.

 • 6 jaar geleden Floepieee

  Handig artikel, mijn zus heeft een vriend maar het klikt gewoon niet.

  Hij maakt mij belachelijk en ik dus hem.

 • 6 jaar geleden Damon_master_piece

  ik ben best wel benieuwd wat voor type me broertje mee naar huis zou nemen.

 • 6 jaar geleden AMORFATI

  Mijn zus kreeg een relatie met een jongen uit haar vriendengroep, echt een ontzettend leuke knul die al geïntroduceerd was in onze familie voordat ze echt officieel iets hadden. Ik heb echt van begin af aan al het gevoel: 'Wat zou ik het leuk vinden om jou als zwager te hebben!' Zit wel goed denk ik zo

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  Haha mijn hele familie wacht op de dag dat mijn broer een keer een vriendinnetje(of vriendje, dat kan ook) krijgt haha

  Wel leuke tips!

 • 6 jaar geleden Anouk

  Handig artikel!!

 1. 1