Food

Kookse: Chinees Stoofvlees

Een heerlijk recept voor Chinees stoofvlees. Het bevat 200 gram knoflook (dus ongeveer 5 bollen) maar laat je daardoor niet afschrikken:) Doordat het Chinese stoofvlees een aantal uur kookt wordt de smaak enorm mild!

Ingrediënten voor vier personen:

♥ 1 kilogram riblappen, in stukken van ongeveer 4 cm
♥ 4 eetlepels plantaardige olie
♥ 5 bollen knoflook
♥ 2 eetlepels suiker
♥ 3 eetlepels medium dry sherry
♥ 2 eetlepels donkere sojasaus
♥ 1 eetlepel lichte sojasaus
♥ 6 dl runderbouillon
♥ 2 theelepels maïzena of aardappelzetmeel
♥ bosje lentenui
♥ peper/zout


Bron: Tumblr

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de olie in een wok. Wanneer deze heet is voeg vlees en knoflook toe. Bak rondom aan. Doe het eventueel in delen.

Stap 2: Blus af met de sherry en kook een paar minuten in. Schep alles in een zware pan. Voeg de sojasaus toe samen met de suiker en bouillon. Zorg dat het vlees net onder staat. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Breng aan de kook en dek af. Laat het vlees op twee uur op laag vuur pruttelen. Roer af en toe door. Als de knoflook na twee uur nog heel is, druk het dan met een pollepel fijn.

Stap 4: Eventueel kun je het vuur uitdraaien en het gerecht de andere dag afmaken. De smaak van het stoofvlees wordt er beter van. Leng het bindmiddel aan met een beetje water en schenk dit erbij. Roer goed los. Wanneer de saus dikker is, gaat de lentenui erbij.

Kook nog 1 minuutje mee.

 

 

Wil je meer tips voor lekkere recepten? Klik dan hier!

Ga jij dit Chinese stoofvlees proberen?