Lifestyle

DIY: Beltonen voor de iPhone maken met iTunes

Ben jij de standaard ringtones op je iPhone ook zo zat? Kan jij de Marimba ook niet meer horen? Ga jij al gillen bij het horen van de Pianoriedel? Word jij ook standaard chagrijnig wakker omdat die iPhone ringtones niet om aan te horen zijn? Wij hebben de oplossing. Met iTunes maak je heel makkelijk zelf ringtones! Wij laten je vandaag zien hoe je dat doet. 

Selecteer eerst het nummer waarvan je een ringtone wilt maken. Wij kozen voor het nummer "We Are Never Ever Getting Back Together" van Taylor Swift. Vervolgens druk je op "Get Info" of in de Nederlandse versie van iTunes "Informatie tonen"

Kies vervolgens voor Options/Opties en geef aan waar de muziek voor jouw ringtone moet beginnen en moet eindigen. In totaal mag je stukje muziek hooguit 29 seconden lang zijn. Wij kozen voor een heel kort stukje van het refrein. Om precies het juiste moment te kiezen, moet je heel vaak proberen of je al het juiste stukje te pakken hebt. Klik om te proberen op "OK" en klik het liedje nogmaals aan, dit keer hoor je alleen het stukje dat je geselecteerd hebt. Is het nog niet het juiste stukje, dan druk je nogmaals op Get Info en pas je de tijden weer aan. Dit doe je totdat je het juiste stukje te pakken hebt.

Vervolgens klik je bovenin op het menu op Advanced/Geavanceerd en vervolgens op "Create AAC Version" iTunes maakt dan van jouw stukje muziek een nieuw bestand.

Vervolgens klik je op het nieuwe bestandje met je rechtermuisknop en klik je op "Show in Finder" als je Windows hebt, klik je op "Open in verkenner". Je kunt nu ook bij het originele nummer weer op "Get Info" klikken en de tijdstippen op het gehele nummer zetten, anders wordt het nummer de volgende keer, als je het gewoon helemaal wilt luisteren, ingekort.

Als het nummer in de Finder/Verkenner opent verander je ".m4a" in ".m4r" je maakt er op deze manier een ringtone van. Vervolgens kopieer je het nummer en sla je het ergens anders in de computer op. Verwijder ook het korte stukje in iTunes. Open vervolgens het nummer vanuit de nieuwe locatie in Finder/Verkenner in iTunes.

Als het goed is, opent het nummer nu niet bij Muziek maar bij Tonen! Wohooo! Nu is het tijd om je iPhone te synchroniseren met iTunes.

Klik op je iPhone in de zijbalk in iTunes en klik vervolgens op Tonen, vink aan dat je de tonen wilt synchroniseren en klik onderaan op "synchroniseer".

Als de beltoon op je iPhone gesynchroniseerd is, kun je in "Instellingen" naar "Geluiden" gaan. Als het goed is, staat de door jouw gemaakte ringtone nu in het rijtje bij de verschillende beltonen!

Wohooooooo!

Wat voor beltoon heb jij? Van welk nummer zou jij het liefst een ringtone maken?

Must reads 👀