Health

Zo heeft fitness écht effect

122

Sporten: iets waar velen weer aan zijn begonnen (want zomer) Als echte fanatiekeling gaan we weer eens flink aan de bak in de sportschool om die extra kilootjes eraf te trainen. Maar hoe kunnen we nu het beste trainen en is het eerst cardio of eerst krachttraining? Waarom zouden we eigenlijk behalve afvallen, ook trainen?

Als het aankomt op goede voornemens staat 'meer sporten' prominent op de eerste plaats van vele lijstjes. Het is voor iedereen, overgewicht of niet, gezond om regelmatig te sporten.

♥ Sporten laat je hartslagfrequentie dalen (waardoor je zelfs langer kunt leven!)
♥ Sporten vermindert de kans op een beroerte
♥ Sporten vermindert de kans op darmkanker
♥ Sporten zorgt voor een makkelijkere zwangerschap en geboorte
♥ Sporten zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere longen
♥ Sporten helpt om je pijntolerantie te verhogen
♥ Sporten geeft een gezondere huidskleur en helpt je huid elastisch te blijven
♥ Sporten verbetert je vermogen tot nadenken
♥ Sporten verbetert je slaap
♥ Sporten versterkt het immuunsysteem op de lange termijn, waardoor je minder kans loopt om ziek te worden

Hopelijk weet ik jullie nu te overtuigen over hoe belangrijk het is om te sporten. Als je sport in de sportschool – misschien doe je dat al – is het belangrijk dat je zowel cardio als krachttraining doet. Cardio is goed voor de conditie en helpt bij afvallen omdat het lichaam relatief veel calorieën verbrand.

Om te zorgen dat je geen spieren verliest, is het belangrijk dat je ook aan krachttraining doet. Als je veel cardio doet, verlies je meer spieren. Door het verlies van spieren verliest het lichaam de capaciteit om vet te verbranden, hierdoor val je dus niet meer af. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) op

Eerst cardio en dan krachttraining, of andersom?
Dan nu de gouden tip: begin met krachttraining en dan pas met cardio (natuurlijk wel met een warming-up daaraan voorafgaand van 10-15 minuutjes). De reden heeft vooral te maken met de plek waarvan het lichaam de energie voor krachttraining en cardio vandaan haalt. Krachttraining kost meer energie dan cardio. Mocht je eerst krachttraining doen, dan zul je enkel vet verbranden tijdens de cardiotraining. Dat komt doordat je bij krachttraining vooral koolhydraten gebruikt. Deze zitten opgeslagen in de spieren en lever, in de vorm van glycogeen. Bij cardio zal het lichaam in het begin, als er nog glycogeen beschikbaar is, deze voornamelijk gebruiken. Na ongeveer een kwartier begint dat op te raken en stapt het lichaam over op vetverbranding. Als je dus eerst krachttraining doet en daarna cardio, zal het lichaam meteen overgaan op vertverbranding tijdens de cardiotraining.

Doe je het andersom, dan heeft cardio niet zo heel veel effect, omdat het lichaam niet meteen overgaat op vetverbranding. Ook zul je minder energie overhouden voor de krachttraining. Het is belangrijk dat je eerst even een warming-up doet voordat je begint aan krachttraining!

Bronnen: fitnessforum, giantpt

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
191 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

122 reacties

 • 3 jaar geleden LovaticForever15

  Op school kan je na schoolse activiteiten doen. Ik doe daarbij fitness.

 • 4 jaar geleden Pilots

  Ik hockey drie keer per week, waarvan 1 keer een wedstrijd van 70min die ik ook bijna altijd helemaal vol maak haha, en de andere twee keren zijn conditie-, kracht- en techniektrainingen gecombineerd. Verder heb ik dan ook een sportschool abonnement maar ik moet eerlijk zeggen dat alleen heen ga als ik zin en tijd heb, wat niet vaak is hahaha... Maar 1 keer per week ofzo. En dan doe ik wel elke ochtend een korte morning workout en wat blogilates videos verspreid over de dag, die vind ik zo leuk om te doen en ze zijn ook echt effectief als je ze vaak doet. Vooral de abs videos, ik houuu van de Dance with me abs challenge!!

 • 5 jaar geleden sarcasticdawson

  Nieuw schooljaar, nieuwe goals. Ik ga ervoor!

 • 5 jaar geleden -

  Veel meiden hier zeggen dat ze als sport paardrijden. maar dit vind ik niet echt kloppen. naar mijn mening is het bij sporten namelijk de bedoeling dat je je lichaam uitdaagt en Intensief beweegt. zodat je na het sporten ook echt moe bent. Bij paardrijden doe je wel iets maar het Is meer dat het paard aanspoort en die doet dan het werk. Maarja zo zie Ik t.

  Zelf doe Ik aan ballet en oefen daar thuis ook om de dag voor. Ik doe ook workouts om de dag en pak zomaar mogelijk de fiets.

 • 5 jaar geleden Shivani Gogar 🎀

  ik wil nu nog meer gaan sporten!!

 • 5 jaar geleden Isaaxoxo

  Als je een sport kiest in plaats van zelf initiatief neemt zal het veel meer effect hebben. Ik zit op atletiek en ik kan jullie dat echt aanraden!! Ik train zonder problemen 4x in de week samen met twee vriendinnen, dat helpt echt heel erg!

  De trainingen zijn dan al klaar voor je, er wordt verwacht dat je komt (dus doe je dat ook sneller), als je vriendinnen hebt op sport verwachten zij ook dat je komt (en vriendinnen kun je natuurlijk niet teleurstellen).

  De trainingen zijn ook bedacht door mensen die er veel vanaf weten, en dat kan helpen.

  Veel mensen denken dat het, niet handig is omdat ze een slank lichaam hebben en geen gespierd lichaam. Maar juist om jouw lichaam mooi slank te maken heb je spieren nodig zodat het er strak uitziet en je dit kunt behouden! Ook zorgen meer spieren (vooral buik en rugspieren) voor een betere houding, waardoor je er nog eleganter uitziet!

 • 5 jaar geleden Peej

  =)

 • 5 jaar geleden Laila

  ik probeer zo vaal mogelijk te sporten maar soms komt het niet goed uit met school en dan ga ik helaas niet maar over het algemeen sport ik graag het liefst skaten hardlopen en wielrennen 😊

 • 5 jaar geleden Nikita Nulkes

  maandag : 1 uur hardlopen

  dinsdag : half uur hardlopen

  woensdag : 1 uur twirlen

  donderdag : 1 uur hardlopen

  vrijdag : niks

  zaterdag : half uur heen fietsen naar beste vriendin en een half uur terug fietsen

  zondag : soms wedstrijd twirlen en anders chille/afspreken met vrienden en vriendinnetjees.

 • 5 jaar geleden ananasjeex

  Maandag: 2 uur gym op school

  Dinsdag: 1 uur paardrijden

  Woensdag: 1 uur gym, 1,5 uur volleyballen

  Donderdag: niks

  Vrijdag: 2 uur volleyballen

  Zaterdag: soms wedstrijd (volleybal)

  Zondag: 2 uur volleyballen, 1,5 uur dansen

 • 5 jaar geleden Jennifer

  Ik sport nu minstens 3x per week ik deed altijd eerst cardio en dan krachttraining. Volgens de mensen daar is dat juist beter.... maar ik zal het andersom ook wel proberen en dan kijken waarbij ik het meest afval in 2 weken, thanks!

 • 5 jaar geleden lovelifex

  zodra de hometrainer binnen is , ga ik beginnen! Gelukkig zie ik deze tips nu, en weet ik nu dat ik dus van te voren eerst krachttraining moet doen!Thanks a lot!

 • 5 jaar geleden sannexx

  maandag : workout, 30 min (kracht) + judo , 60 min

  dinsdag : hardlopen , 60 min

  woensdag : judo, 90 min

  donderdag : workout, 30 min (kracht)

  vrijdag : judo, 60 min

  zaterdag : fietsen, 20 km + judo, 150 min + krachttraining , 30 min

  zondag: workout , 30 min (kracht)

  en ik fiets altijd naar school/trainingen

  ik ben 13 jaar oud, 1 meter 73 en weeg 61 kilo ( ik doe dit niet om af te vallen maar omdat ik het heel leuk vind )

 • 5 jaar geleden NEZ

  Ik doe nu bijna drie weken elke dag oefeningen van in toaal maar 10 minuten maar die doen soms wel pijn. Ik vind het echt knap van me zelf dat ik het al zo lang heb volgehouden en blijf het ook zeker doen. Ik denk maar zo: elke dag maar 10 minuutjes voor een gezonder lichaam.

 • 5 jaar geleden Rixt

  Ik heb het niet nodig om te gaan sporten.. ik kan zo veel eten als ik wil, maar kom geen kilo aan... en nee geloof me dat is niet altijd leuk! $ maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind! En om juist wat voller te worden!

 • 5 jaar geleden serinaserina

  Ik wil ook meer gaan sporten moeten nogal wat kilotjes vanaf

  woensdag: 1 uur sporten

  donderdag: 1.5 uur volleybal

  zaterdag /zondag: in van de twee soms nog een uurtje sporten

  Maar ik ben net begonnen met zo een 30 days challenge en over een maand mag ik ook wedstrijden spelen van volleybal

  Ik weet nog niet wat voor een sport ik nog wil gaan doen mssn hardlopen fzo maar ik hou nog geen rondje vol op de atletiekpiste

 • 5 jaar geleden brunette

  Mijn sport is sportfysio woehoe....

 • 5 jaar geleden natascha

  ik ga me inschrijven op een sport school. dan kan ik onbeperkt sporten dat is goed te combineren met school. de tips zijn dus echt handig. als ik dit niet had gelezen had ik niet eens krachttraining gedaan.

 • 5 jaar geleden xLiefskiekx

  Maandag: handbal

  Dinsdag: gym op school

  Woensdag: street dance & paardrijden & hardlopen

  Donderdag: gym school

  Vrijdag: hardlopen

  Zaterdag: handbal wedstijd

  Zondag: rusten!

 • 5 jaar geleden lauraglrts

  Echt een artikel voor mij, wil er al lang mee beginnen maaaar stel het altijd uit :/ (slechte eigenschap van mijzelf)

 • 6 jaar geleden Jamie

  ja ik heb wel eens wat je noemt vreetweken, nu denken de meeste die dus onwijs dik maar nee dat nou net niet! Trouwens, rij ik bijna elke dag paard en dans ik op de vrijdag

 • 6 jaar geleden Demii

  Mijn grootste probleem is dat ik van elke sport hou en er ook redelijk goed in ben maar het probleem is juist dat ik alles na een tijdje saai vindt en weer iets nieuws wil Ik zat eerst 2 jaar op paardrijden maar daar ben ik mee gestopt doordat ik het niet meer kon combineren met school ik wil heel graag weer sporten maar ik heb geen idee wat ik kan doen doe het het liefste gewoon zelf thuis omdat ik dan kan inplannen wat ik wil en wanneer. Heb nu maar besloten om met een vriendin naar de sportschool te gaan als het lukt om er eentje te vinden die 13 jarige ook kunnen doen

  Als iemand goede oefeningen weet laat het me weten

 • 6 jaar geleden mei.kyousuke

  ik doe altijd wel veel fietsen, maar aangezien mijn heupen vast zitten is het moeilijk om echt veel te bewegen, wou dat ik t ook allemaal kon. zou ik ook meer afvallen...

 • 6 jaar geleden lisamadeline

  ik doe bijna elke dag een workout (squats, hardlopen enz) en donderdag ga ik handballen en zaterdag doe ik meestal wedstrijd en af en toe nog dansen

 • 6 jaar geleden Dreamworks

  Ik moet 22 kilometer per dag fietsen om op school te komen, dat vind ik wel genoeg haha :')

 • 6 jaar geleden Manonalicious

  ik dans 3x per week. verder 1 uur per week pilates. yoga & hardlopen als ik tijd/energie heb

 • 6 jaar geleden ilovekidrauhl_

  Hmm, ik zit niet op een sport. ik hardloop wel eens enzo.. En dansen, maar dat doe ik minder dan eerst.

 • 6 jaar geleden xlara

  Ik sport 3x in de week, dat is toch genoeg om voor dit allemaal te zorgen? haha.

 • 6 jaar geleden Annemarijnnn_

  Ik dans, skeeler, hardloop en doe sportklas

 • 6 jaar geleden Jet

  maandag: sport op school

  dinsdag: kranten lopen/ zwemtraining

  woensdag: blokuur sport op school/zwemtraining

  donderdag: niks

  vrijdag: zwemtraining

  zaterdag: zwemwedstrijd

  zondag: hardlopen, half uurtje / 3 kwartier

  En dan fiets ik elke schooldag 8 kilometer

  edit: sorry voor de enters!

 • 6 jaar geleden neversaygoodbye

  mijn vakantie kilo'tjes moeten er ook af. kei handig!

  helaas is t moeilijk om t sporten te combineren met mijn school maar dat komt goed!

 • 6 jaar geleden Maaike

  Ik zocht heel lang naar een oplossing hoe je kan afvallen. Ik had een gevonden ik dachte dat het nep was maar toen heb ik het gekocht het werkte!

  http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300950969501#ht_500wt_1156

 • 6 jaar geleden noontjaa

  ik doe aan zwemmen, longboarden en kickboxen en ik ga eer ook bij fitnissen

 • 6 jaar geleden Dreamstar

  Ik hockey en wil dit jaar nu echt ook gaan fitnessen...

 • 6 jaar geleden Lisa Rodrigus

  Ik doe dansen , keurdansen , zwemmen , gymnastiek en paardrijden

 • 6 jaar geleden Laura

  Maandag: Sportschool met spinning

  Dinsdag: niks soms beetje wandelen

  woensdag: halfuur hardlopen

  Donderdag: zelfde als dinsdag

  Vrijdag: Sportschool met spinning

  Zaterdag: Niks

  Zondag: halfuur hardlopen

 • 6 jaar geleden akward.

  fitness

 • 6 jaar geleden justadreamerx.

  ik heb naar mijn idee te veel spieren voor n 13 jarig meisje,, ik turn nu 6 jaar en ben eindelijk mijn sixpack kwijt ! (: maar mijn boven armen & benen zijn gewoon echt te gespierd. iemand idee om hier van af te komen zonder aan te komen ?

 • 6 jaar geleden Jessie

  @kleinmeisje ooh balen, misschien gewoon die tussendoortjes lekker vet eten?

 • 6 jaar geleden Anniek

  lol, ik fiets 10 uur in de week, train 3 uur en nog wedstrijd van een uur met ondertussen squats en hardlopen.

 • 6 jaar geleden badgarlriri

  ik sport om de dag, en dan doe ik vooral hardlopen en squats.

  het probleem is dat ik ondergewicht heb, maar niet zwaar ondergewicht, maar toch een beetje.

  ik hou van water en veel trainen maar val ik daardoor af? ik eet 4x perdag en tussendoor maar toch heb ik ondergewicht,

  tips?

 • 6 jaar geleden Gwenn

  Ik sport 5 dagen in de week, eerst opwarming - krachttraining - buikspieren - squats - cardio

 • 6 jaar geleden hulpelfje

  @mrs.me

 • 6 jaar geleden Saskia

  Waarom wil iedereen maar afvallen?? En krachttraining is suuuppper slecht voor je spieren als ze nog niet volgelroeid zijn!! Veder wel goeie tips...En ik wil echt niet dat sporten slecht is!! Ik hou er zelf heel erg veel van, maar zorg gewoon dat je gezond eet dan ben je in iedergeval gezond...(en dan val je ook heus af als je te dik bent)

 • 6 jaar geleden escape to happiness

  ik wil een sport beginnen , maar weet niet goed wat . Ik houd van skeeleren , skaten , enzu ,... ik ben niet goed met een bal en zwemmen is niks voor mij... weet iemand misschien een sport ?

 • 6 jaar geleden Nele26

  http://flowergossip.blogspot.be

 • 6 jaar geleden Ilse

  5 x per week workouts, 2 x per week hardlopen, 2 uur in de week gym!

 • 6 jaar geleden rohabama

  maandag= sportschool(2 uur)

  dinsdag=dansen (1,5 uur)

  woensdag=sportschool(2 uur)

  donderdag=hardlopen(1 uur)

  vrijdag=dansen(1,5 uur)

 • 6 jaar geleden Danii XLovex Malcolm

  -| Maandag: Harlopen, 2 uur.

  -| Dinsdag: 2 uur sportschool, fietsend naar huis.

  -| Woensdag: Voetbal training. fietsend heen en terug.

  -| Donderdag: Yoga, Hardlopen.

  -| Vrijdag: Een dagje even rust. (Gelukkig,)

  -| Zaterdag: S'ochtends voetbal wedstrijd.! Sportschool, joggen terug, yoga en fitness.

  -| Zondag: Rust dagje en soms Hardlopen met vriendinnen.

 • 6 jaar geleden Manouk

  Ik heb oefeningen die ik minimaal 2x per week voor me rug moet doen van de fysio en ik loop 3x per week hard dus mijn schema is dit:

  - Zondag hardlopen

  - Maandag fysio oefeningen (en extra oefeningen voor strakker buikje)*

  - Dinsdag hardlopen

  - Woensdag fysio oefeningen en *

  - donderdag hardlopen

  - vrijdag fysio oefeningen en *

  - zaterdag werk ik de hele dag dus beweeg ik genoeg en zondag weer hardlopen. Tot nu toe bevalt me dit prima

 • 6 jaar geleden Francofiel

  als je cardio doet val je af waardoor je de spieren ziet anders heeft het geen zin!! Daarmee ben ik ook de fout ingegaan

 • 6 jaar geleden Mnkkkk

  3Xper week fitnes

  waarvan 1x Fysio

  en 2x van uit me zelf

 • 6 jaar geleden lisamadeline

  3x per week workouts, en dan nog een keer sporten

 • 6 jaar geleden gitte_x3

  ik doe aan hardlopen , klimmen , rollerskaten , trampoline springen !!

 • 6 jaar geleden Directioner

  wt zijn goede oefeningen voor een plattebuik?

 • 6 jaar geleden Iliftheavyassweights

  Amen to this. Ik ben een fanatiekeling, met mijn zes keer per week in de sportschool (elke keer tussen de 2 en 3 uur lang). Bovendien krik je door krachttraining te doen het aantal wat je verbrandt tijdens de cardio op.

 • 6 jaar geleden Noa

  Goeie tips! Ik ga niet zeggen hoe oud ik ben maar ik ben tussem de 11 en 14. Ik ga nog niet naar de sportschool. Want ik sport al best veel, 7 keer in de week. Thuis doe ik wel eens buik en been spieroefeningen en ook wel cardio. Maar daar heb ik een app voor (trainingen). Hebben jullie misschien een site met daarop krachttrainginnen of zouden de buik en been voldoende zijn? X

 • 6 jaar geleden Margo Smeenge

  Supertip thankyouuu ik doe altijd work-outs van Tiffany Rothe http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ Echt superleuk en je voelt je spieren wel!! x

 • 6 jaar geleden Lara

  alleen paardrijden 2/3x per week, en dan nog 2x per dag een half uur fietsen naar school en anderhalf uur gym

 • 6 jaar geleden strawberry

  Ik dacht dat het juist andersom was, dus ik iedere keer in de sportschool eerst naar de loopband, dat ga ik nu dus anders doen haha!

 • 6 jaar geleden Nina

  handige tip! x http://nienloves.blogspot.nl

 • 6 jaar geleden FashionBloggerz

  nope ik ook

 • 6 jaar geleden Horizon

  ben ik de enige die niks doet?

 • 6 jaar geleden Britt

  Ja, ik fiets 10 uur in de week, ik gym 2 uur en ik zwem 4 uur + wedstrijden van zwemmen. Verder probeer ik elke avond buikspieroefeningen te doen en 1 keer in de week een half uurtje level 1 van de 30 Day Shred. Fanatieke sporter dus maar ik vind het ook leuk

 • 6 jaar geleden Marit-

  Ja, heel erg. Ik turn al sinds m'n 4e. Nu turn ik 12 uur in de week. Vroeger heb ik ook nog gehockeyt(Ik begon op m'n 7e), maar op m'n 11e ben ik daarmee gestopt toen ik meer ging turnen.

 • 6 jaar geleden Evi

  Heel erg bedankt, want ik deed eerst bijna niks met kracht. Ga ik nu zeker doen (: x

 • 6 jaar geleden beautyblogda

  Thnx voor de tips. Ik begin altijd bij fitness met cardio en dan pas krachttraining. Blijkbaar moet ik eerst beginnen met krachttraining en dan pas cardio. Hopelijk val ik nu wat sneller en gemakkelijker.

 • 6 jaar geleden Turquoise

  Heel erg bedankt voor je tips. Eerlijk gezegd sport ik bijna nooit en ben daardoor aangekomen, maar ik wil beginnen met badminton en hardlopen, maar dit zijn cardio-oefeningen, dus wat kan ik dan daarvoor doen?

 • 6 jaar geleden Iris

  5/6 keer per week

  ik doe altijd eerst 15 minuutjes cardio en dan veel kracht,

  als ik geen cardio doe is het moeilijker voor me want k hou het dan minder lang vol en kan minder zwaar.

  daarna doe ik nog 15-30minuten cardio

 • 6 jaar geleden Lian

  Ik sport zelf heel veel en begin vaak met cardio. Maar als ik dit zo lees, lijkt het me eigenlijk heel logisch dat je eerst kracht moet doen, dus dat ga ik maar eens proberen (:

 • 6 jaar geleden Geisterfahrer

  @Omyarichelle: Ik denk dat ze dan bedoelden dat je eerst met cardio moet beginnen om je lichaam warm te krijgen (warming up). Daarna doe je de krachttraining en sluit je af met een wat warme cardiotraining.

 • 6 jaar geleden Cupcakie <3

  ik probeer het al zo lang maar ik kan het niet volhouden. Heeft iemand tips om het vol te houden, ik vind mezelf namelijk véél te dik, en ik wil er graag wat aan doen.

 • 6 jaar geleden Leonie

  goude tips zijn dit!

 • 6 jaar geleden omyarichelle

  ik las ergens anders dat je juist moet beginnen met cardio en daarna krachttraining, nu weet ik het niet meer..

 • 6 jaar geleden SamTheConcerror

  Voor degene met een budget voor de sportschool:

  Fitness bal aangeschaft, gewichtjes ( van 2kg ) Yoga matje en een springtouw.

  Elke avond zo'n 20 min oefenen en je bent topfit ( en zit mooi in je vel )

  Oefeningen via youtube of internet opzoeken en klaar! Werkte bij mij perfect in de tijd dat ik niet veel kon vanwege pfeiffer.

 • 6 jaar geleden Lucky

  @ loubna, kracht training kan je voor al doen in de sportschool, daar loopt ook begeleiding die je kan helpen met welke kracht/spieren je wil trainen

 • 6 jaar geleden Loubna

  Welke sporten zijn dan krachttraining?x

 • 6 jaar geleden ACS

  hangt per persoon af mijn borsten blijven altijd qua cup maat altijd gelijk mijn omtrek veranderd gelukkig wel Mijn zus haar borsten worden wel groter/kleiner op basis van haar gewicht.

 • 6 jaar geleden Saarx

  Deze tips had ik net nodig !

 • 6 jaar geleden xElle

  @RianneLove Ja dat is waar, maar dit zal niet veel zijn hoor! Soms valt het niet eens op, soms merk je wel verschil.

 • 6 jaar geleden RianneLove

  Ik wil echt heel graag wat afvallen, maar mijn vriendin zegt dat als je afvalt dat je borsten dan ook kleiner worden. Weet iemand of dat waar is xx

 • 6 jaar geleden eva

  Ik doe al een 1/2 jaar niet meer op een sport, maar sinds kort doe ik elke avond workouts.

 • 6 jaar geleden Defina

  Ik doe al 1 a 2 jaar niet meer aan sport en ik zit nu pas op tennis 1x per week, maar dat is ook alleen in de zomer dus mijn conditie is wel heel erg slecht nu haha..

 • 6 jaar geleden Bella

  Ik vind kracht training altijd zo zwaar! Ik heb dan ook echt geen spieren, vooral niet in mijn armen (wordt vaak tegen me gezegd dat ik echte noodle armen heb) het liefst sta ik gewoon mezelf een uur lang uit te sloven bij cardio, maar ik heb een combinatie gevonden. Als ik op de lopende band een helling in stel doe ik kracht en cadrio tegelijkertijd! Dus voor meiden die het ook niet zo op gewichtjes heffen hebben, een helling instellen traint ook je beenspieren!

 • 6 jaar geleden hanneke

  heb extra sport op school, zwem 1/pw, hockey 3/pw, ren 2x/pw en doe thuis oefeningen (situps pushups) zondags

 • 6 jaar geleden Pluisje

  Inderdaad beter om eerst met krachttraining te beginnen.

  Ik doe dit zowel in de sportschool als op de fiets. Wielrennen is mijn passie!

  Ik train buiten het wielerseizoen 6x per week, ongeveer 15 a 16 uur per week.

  In het seizoen train ik 4 dagen en rijd ik meestal 2 wedstrijden per weekend.

  Dat het de kans op darmkanker verkleind wist ik niet! Mooi meegenomen

 • 6 jaar geleden ilonax

  ik dans 3 tot 4 keer in de week en dan heb ik nog volleybal 1 x training en 1 x wedstrijd.

 • 6 jaar geleden marjolein

  ging eerst 4x per week sportschool nu ga ik proberen 2x per week sportschool en dan rest van de week hardlopen en oefeningen thuis doen dus hopelijk gaat t werken..

 • 6 jaar geleden Manouk

  Ik (17 jaar) heb meer dan 13 jaar gedanst denk ik? Sinds ik ermee gestopt ben merk ik wel dat mijn conditie flink achteruit is gegaan. ik heb meer dan 2 jaar inmiddels denk ik geen sport meer gedaan. (Ja af en toe op de Wii of Skeeleren) Ik wilde tennis doen maar door een hand/pols blessure kan ik dat niet doen. (Nooit meer geloof ik) Dus nu ben ik eigenlijk opzoek naar een andere sport maar ik weet niet wat ..

 • 6 jaar geleden xxLadyB

  Ik vraag me dan alleen af, Wat is een goede warming-up. Als je gaat voor eerst kracht & daarna cardio

 • 6 jaar geleden Celine

  Handig! Ik ga er mee aan de slag

 • 6 jaar geleden BABYBEMINE

  handige tips

 • 6 jaar geleden Berna

  Vandaag weer naar de sportschool geweest. Ik loop drie keer per week hard en probeer twee keer p/w naar de sportschool te gaan. Soms loop ik hard in de sportschool . ;p

 • 6 jaar geleden Julia

  @Amanda Ohh echt een leuke site! Heel handig!(:

 • 6 jaar geleden Amanda

  Oke en ik ben nu aan het eten...

 • 6 jaar geleden Amanda

  Voor de mensen die de sportschool niet kunnen of willen betalen, www.blogilates.com ! Ik vind het super leuk om thuis al die oefeningen etc. Te doen.. Er staan ook leuke recepten etc op.. Ik ben fan!

 • 6 jaar geleden Ingrid

  'XCO' is een TE gek programma! Het versterkt je core' Wie wil nou niet een sexy buikje voor de zomer? En helpt ook nog voor je rugspieren, triceps & biceps! Kijk of het op een sportcentrum in je buurt is. Het is AWESOME en ook nog is op fijne muziek #try

 • 6 jaar geleden LoveLiveLaugh

  ik heb ook zo'n personal trainer en dan doe ik zo'n speciaal afval programma waarvan je ook echt een goede conditie krijgt, het is cardio en krachttraining en er zijn mensen die er wel 10 kilo van zijn afgevallen! ik ga voor 5 kilo. verder ga ik 2 keer per week naar body combat, hockey 3x per week en rij ook nog paard. best wel veel haha :p

 • 6 jaar geleden dreamxo

  Heb me net ingeschreven bij de sportschool, dit komt goed van pas!

 • 6 jaar geleden _KISSINGYOU

  Ik doe inderdaad ook de VSX workouts. Ze heten; VSX Sexiest Workout Ever. Heel fijn om thuis te doen, gewoon in je kamer of woonkamer wat je prettig vind. Ook loop ik hard met mijn vriend.