Lifestyle

DIY: Hartjes portemonnee

Heb jij ook altijd muntjes door je tas slingeren? Wij vonden een super leuke (en makkelijke) Do It Yourself om een leren hartjes portemonnee te maken. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk als Valentijns cadeautje voor je beste vriendin!


 

Benodigdheden:
Rood leer (te koop bij de stoffenwinkel)
Gaatjesmaker (je kunt hier ook een perforator voor gebruiken)
Hobby snijmesje
Stoflijm
Button Stud (Je koopt ze bijvoorbeeld via Etsy, maar als je in de stoffenwinkel bent kun je het daar ook vragen, grote kans dat ze het daar ook gewoon verkopen!)
Stofschaar

Stap 1
Teken met potlood twee gelijke hartjes op de binnenkant van het rode leer. Het handigst is om een patroontje te tekenen op karton, dit uit te knippen en vervolgens om te trekken met het potlood op het leer, zo weet je zeker dat je hartjes even groot zullen zijn. Mits je ze netjes uitknipt natuurlijk.


Stap 2
Breng een dunne rand met lijm aan langs de rand van de hartjes, zorg dat je op ongeveer vier centimeter geen lijm aanbrengt. Oh en niet geheel onbelangrijk, breng de lijm aan in spiegelbeeld, zodat de opening als de hartjes op elkaar liggen aan de zelfde kant zit.


Stap 3
Plak de hartjes op elkaar en maak een gaatjesmaker die je bijvoorbeeld gebruikt om gaatjes in een riem te prikken een gaatje in het leer. Heb je niet zo'n gaatjesmaker, dan kun je het ook met een perforator gebruiken. Plak de hartjes dan nog niet op elkaar maar zet dan met potlood op precies hetzelfde plekje (in spiegelbeeld) een stipje. Vervolgens zorg je dat dat stipje precies onder de perforator ligt. Plak nadat de gaatjes in de hartjes zitten, de hartjes op elkaar.


Stap 4
Maak met het hobbymesje op de voorkant van het portemonneetje een klein sneetje naast het gaatje.


Stap 5
Schroef de Button Stud van onderaf in de gaatjes, et voila, klaar! Laat de lijm nog wel even uitharden voordat je het portemonneetje daadwerkelijk gaat gebruiken!

Is 'ie niet cool?! Het perfecte originele cadeautje voor je beste vriendin, of misschien zelfs wel voor je vriendje. Je kunt het portemonneetje natuurlijk ook volproppen met hartjessnoepjes!

Bron: Fabric Paper Glue
 

Must reads 👀