Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch! Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking!
Zin om te bakken, maar heb je niet veel tijd? Of heb je misschien geen oven? Dan is de Malteser cake by Sofie van LekkerEnSimpel de oplossing! Je hebt namelijk geen oven nodig om deze cake te maken en de cake is binnen no time klaar. Dat niet alleen, hij is ook nog eens super lekker 😉
Tijd: 15 min. + een paar uur in de koelkast
Recept voor 6-8 personen
Benodigdheden:
♥ 100 gram Maltesers
♥ 100 gram melkchocola
♥ 100 gram pure chocola
♥ 100 gram boter
♥ 3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop
♥ 100-120 gram biscuitjes
Bron: Lekkerensimpel
Bereidingswijze:
Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de Malteser cake er makkelijk uit kan halen. Smelt daarna de boter, de chocola en de stroop op een heel zacht vuurtje.
Je kan dit ook in de magnetron smelten maar dan moet je wel elke 30 seconde roeren. Ondertussen verkruimel je de biscuitjes en zodra het chocolademengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe.
Bron: Lekkerensimpel
Roer goed door, zodat de koekkruimels verdeeld zijn. Daarna voeg je voorzichtig de Maltesers toe en roer je dit even snel door. Niet te lang want anders smelten de Maltesers meteen.
Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast.
Bron: Lekkerensimpel
Als de ‘cake’ hard is geworden, is deze klaar! Smullen maar 😉
Bron: Lekkerensimpel
Ga jij deze cake maken?