Food

Recept glutenvrije pizza

11

Hmm... homemade pizza's. Voor veel meiden is dit een ideaal gerecht als ze iets makkelijks willen maken wat ook nog eens heerlijk smaakt. Toch kan het voor sommigen lastig zijn, omdat ze allergisch voor gluten zijn. Maar dit hoeft niet meer! Girlscene heeft namelijk een recept speciaal voor glutenvrije pizza's. 

pizza glutenvrij

Wat heb je nodig voor 2 pizza's:

Bloem (voor je handen en voor de ondergrond voor het deeg, zodat het niet blijft plakken)
♥ 375 gram glutenvrije pizzadeeg mix
♥ 1 eetlepel olijfolie
♥ Een handje gesneden rode ui
♥ 1/8 theelepel zout
♥ Anderhalf kopje tomatenpuree (uit blik)
♥ 1/4 theelepel suiker
♥ Een halve theelepel gedroogde oregano
♥ Peper naar smaak
225 gram mozzarella in plakken of in stukjes
♥ 2 kleine pepers, 1 rode en 1 groene, in plakjes gesneden en de pitjes verwijderd
♥ Half kopje zwarte olijven, in halfjes gesneden
♥ 10 basilicumblaadjes

Tip: je kunt natuurlijk alle groenten toevoegen die jij lekker vindt!

  • pizza glutenvrij

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden en maak het deeg zoals het op de verpakking staat.

Verwarm de olie in een medium pan op een middelhoog vuur. Voeg de uien en het zout toe en bak de uien tot ze zacht zijn. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree, suiker, oregano en peper toe. Laat het 10 minuten sudderen.

Spray twee pizzapannen of twee bakplaten in met glutenvrije bakspray. Verdeel het deeg in tweeën en verdeel het over de pannen. Verdeel de saus over het deeg en laat 2 cm bij de rand over. Leg de mozzarella op de saus. Vervolgens verdeel je ook de pepers regelmatig over de pizza's. Bak voor 15 tot 18 minuten (of hoelang op de verpakking staat) de pizza's tot het deeg licht goud van kleur is en de kaas is gesmolten. Haal daarna de pizza's uit de oven en laat het paar minuten afkoelen. Maak het af met basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

pizza glutenvrij

Bron: Daily Savings All You

Eet jij glutenvrij? En ga jij deze pizza maken?

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

11 reacties

  • 6 jaar geleden coconut

    Glutenvrije pizza maken is niet zo moeilijk. Je hoeft er ook niet per se glutenvrij pizzadeeg voor te kopen. Ik maak zelf mijn pizzabodems van glutenvrij broodmix dat ik standaard in huis heb om mijn eigen broden mee te bakken.

    Recept:

    50 ml water

    125 gram glutenvrij broodmeel (bijv. Schar mix B)

    4 gr. droge gist

    snufje zout

    3 el olijfolie

    Helemaal zelf je pizzadeeg maken hoeft ook niet zo moeilijk te zijn. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar ik vermoed dat het op deze manier ook prima lukt!

    Recept:

    50 ml water

    125 gram: glutenvrij meel (bijv, dr. Schär)

    7 à 8 gram bakpoeder van bijv. dr. Oetker

    snufje zout

    3 el olijfolie

    Als het deeg te droog is kun je iets water toevoegen. Als het deeg te nat is kun je iets van het gebruikte meel toevoegen of bijvoorbeeld wat rijstebloem. Verder wordt de bodem wat lekkerder als je hem eerst even 10 min voor bakt in de oven voor je hem belegt, om hem daarna nog een minuut of 20 af te bakken. Dan doen de glutenvrije pizza's echt niet meer onder voor de 'real ones'.

    Succes!

    p.s. oh, en gewone bloem bij een glutenvrij dieet; doe maar niet.

  • 6 jaar geleden _foreverlisa

    Bloem is geloof ik niet echt handig om te gebruiken als je een gluten-allergie hebt.....

  • 6 jaar geleden Maiya

    Van bloem kun je dan beter rijstemeel maken, dat is tenminste wel glutevrij!

  • 6 jaar geleden Esmée

    omg bloem....

  • 6 jaar geleden itsireneforyou

    Leuk bedacht, maar bloem is niet gluten-vrij en dat maakt dit bericht een beetje klungelig. Daarnaast kan ieder glutenvrij persoon wel bedenken dat ze een glutenvrije bodem kopen en daar alles op doen. Zie liever iets van koekjes of cake glutenvrij Ben blij dat ik alleen allergisch ben voor gluten in pizzamix (Durum-tarwe)

  • 6 jaar geleden ItsSteef

    Precies.. en glutenvrije pizzabodem-mix is een vrij logische keuze.. Beter zou zijn geweest als jullie een voorbeeld hadden gegeven waarbij de bodem zélf gemaakt zou kunnen worden van glutenvrije bloem/meel [zoals bijv. amandelmeel].

    Maar: wel leuk dat hier ook aan gedacht wordt

  • 6 jaar geleden Marjolein

    Zoals eva2109 zegt; Bloem is niet glutenvrij!

  • 6 jaar geleden justme

    Sommige ingrediënten zijn niet in gebruikt terwijl je ze wel nodig hebt. Hoe lang duurt dat wel niet om van een mix een pizzabodem te maken

  • 6 jaar geleden e

    Bloem is niet glutenvrij, je zou hiervoor maizena moeten gebruiken. En niet zo'n heel origineel recept..

  • 6 jaar geleden Damon_master_piece

    is dit niet ouwe artikel

  • 6 jaar geleden xadelefan

    Ik eet glutenvrij, maar ik koop gewoon altijd een glutenvrije pizzabodem, mix is nergens voor nodig!

  1. 1