Lifestyle

Activity International: reizen naar Australië en Afrika!

Een tussenjaar. Pak nu de kans die je daarna misschien nooit meer hebt! Hoop jij binnenkort te slagen voor je eindexamen en overweeg je een tussenjaar in te lassen? Wow, spannend! En ook wel verstandig, want zo kan je je nog beter voorbereiden op de volgende fase van je leven.

Weet je nog niet zeker welke vervolgopleiding je gaat doen? Tijdens een zogenaamd gap year heb je voldoende tijd om daar eens goed over na te denken.


Bron: Activity International

Juist omdat je even helemaal uit je eigen vertrouwde omgeving wordt geplaatst heb je volop gelegenheid om eens vanuit een andere kant naar zaken te kijken. Heel leerzaam en vooral mega leuk!

Afrika, here we come!

Afrika is een continent waar je niet zo snel naar toe zou gaan als je op zoek bent naar een rustige zonvakantie. Het is heel anders dan de Costa Brava in Spanje… Maar het is ook een overweldigend continent. Groot, vol natuurschoon en andere culturen. In Afrika spelen ook de nodige problemen. Armoede bijvoorbeeld en tal van bedreigingen tegen de mooie natuur.


Bron: Activity International

De schitterende natuurreservaten waar bedreigde diersoorten als de neushoorn en de olifant rondlopen, worden ernstig bedreigd door stropers en verontreinigende activiteiten als mijnbouw. Gelukkig zijn er tal van vrijwilligersprojecten in Afrika waarvoor in een tussenjaar kan aanmelden om een steentje bij te dragen. Vrijwilligerswerk in Afrika kan je natuurlijk uitstekend combineren met een spannende reis!


Bron: Activity International

Laid back in Australië

Australië ligt zo ver weg van Nederland, dat het alleen de moeite waard is om erheen te vliegen als je er ook een poosje kunt blijven. Wel, nu is die mogelijkheid. Als je studeert of werkt zal het lastig worden om er langer dan drie weken naartoe te gaan.
Een tussenjaar biedt tal van mogelijkheden voor backpacken in Australië. Sydney heeft om te beginnen alles wat een backpacker zich kan wensen. Een paradijselijk klimaat, een mega uitgaansleven en uiteraard het beroemde Bondi Beach voor surfers. Byron Bay staat bekend om muziekfestivals en als duikparadijs.


Bron: Tumblr

Voor een overweldigende natuur kun je naar Fraser Island, een groot zandeiland met regenwoud en ruim 250 soorten vogels en zoogdieren, waaronder wallabies, dingo’s en vliegende vossen.

Weet jij al of je misschien gaat reizen? 

Bron: Activity International