Beauty

10 Beauty Secrets

Beautygeheimpjes, wie houdt er niet van? Tips om je eyeliner de hele dag op dezelfde plek te laten zitten, om je wimpers te krullen, maar ze niet te beschadigen en om die vervelende acné op je kin de baas te worden.. Wij vonden ze en delen ze graag met jou!

Eyeliner die de hele dag blijft zitten

Zijn wij de enige waarbij de eyeliner die we 's ochtends opbrachten, een uur later over heel het oog verspreid zit? De oplossing hiervoor is liquid eyeliner, maar ja.. liquid eyeliner is net even wat lastiger aanbrengen dan een oogpotloodje. De oplossing? Eerst een primer aanbrengen op je ooglid. Vervolgens breng je een lijntje aan met oogpotlood, dat je vervolgens inkleurt met liquid liner. Het resultaat is een lijntje dat de hele dag blijft zitten.

Acné-vrije kin

Heb jij ook veel last van onzuiverheden op je kin? Grote kans dat jij tussen het studeren door met je hand onder je kin zit. Ga maar eens na… Zit jij tijdens het nadenken altijd met je handen onder je kin? Natuurlijk is het niet vreemd dat je hier acné van krijgt, want je handen zijn een grote bron van bacteriën. Daar kun je iets aan doen. Zorg dat je altijd een potje antibacteriële gel op je bureau of tafel hebt staan. Ook te proberen: minder aan je kin zitten.

Gekrulde en gezonde wimpers

Willen we niet allemaal mooie gekrulde wimpers? Met een beetje mascara en een wimperkrultang kom je een heel eind. Helaas blijft het pas echt goed zitten als je je wimpers krult nadat je je wimpers voorzien hebt van een laagje mascara. En laat dat nu net super slechts zijn voor je wimpers, ze kunnen hierdoor afbreken. De oplossing? Blaas je wimperkrultang warm met een föhn voordat je je wimpers krult. Werkt echt!

Moisturize!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: moisturizen is één van de belangrijkste dingen die je qua beauty kunt doen. Alle make-up staat mooier op een gezonde huid. Om je huid zo lang mogelijk jong te houden neem je ook je hals en nek mee als je je gezicht insmeert met moisturizer. Het lijkt nu misschien nog een ver van je bed show, maar over 20 jaar bedank je jezelf.

Dunne wenkbrauwen dikker laten lijken

Heb jij vrij dunne wenkbrauwen en zou je zo graag wat dikker laten lijken? Teken ze dan eerst wat bij met een licht wenkbrauwpotlood, een paar tinten lichter dan je wenkbrauwen. Vervolgens vul je ze in met een donkere losse wenkbrauwpoeder. De kleur van het poeder met ongeveer hetzelfde zijn als de kleur van je eigen wenkbrauwen (voor een zo'n natuurlijk mogelijk effect).

Gele nagels

Heb jij te veel nagellak gebruikt en heb je geen gebruik gemaakt van een basecoat? Grote kans dat jouw nagels geel zijn. De oplossing? Doe een beetje tandpasta met whitening effect op een (oude) tandenborstel en scrub je nagels hiermee. Hier haal je het meeste geel in één keer meer weg. Nog steeds niet je natuurlijke kleur? Je kunt je nagels ook laten weken in citroensap, ook dit bleekt je nagels.

Mix bodymilk met wat olie

Zin om je lichaam te laten stralen? Mix je favoriete bodylotion met een klein beetje olie. Kokosolie, olijfolie, alles werkt.. Smeer jezelf in, even in laten trekken en je straalt!

Satijnen kussensloop

Het zal de eerste week misschien een beetje vreemd slapen, maar een satijnen kussensloop is dus wel echt een groot beautygeheim! Het zorgt niet alleen voor minder rimpels en acné, het is ook beter voor je haar. Het breekt hierdoor veel minder snel af als je ligt te draaien in je bed. Je kunt satijnen kussenslopen onder andere hier bestellen.

Gebruik geen eyeliner in je ooghoeken

Als je je ogen groter wilt laten lijken, gebruik dan geen donkere eyeliner in je ooghoeken. De donkere kleur maakt je ogen optisch kleiner. Wat je wel kunt doen is een klein beetje wit oogpotlood in je binnenste ooghoek aanbrengen, wit maakt je ogen optisch juist groter.

Waterproof mascara verwijderen

Vind jij het ook zo lastig om waterproof mascara van je wimpers te verwijderen? Wij weten de oplossing. Gebruik olijfolie om je wimpers van de mascara te ontdoen. Het zorgt er niet alleen voor dat je mascara zo van je wimpers glijdt, het hydrateert ook direct de huid rond je ogen. Win-win!