Girlscene's beauty zomertrends 2013

Beauty door Quirine

Het duurt nog even voordat de zomer ein-de-lijk weer gaat beginnen, maar tot die tijd kunnen we ons vermaken met de beauty trends voor deze zomer. We zien veel opvallende ogen en dik aangezette wenkbrauwen maar ook de nude look is weer terug van weggeweest. Ben je al nieuwsgierig geworden? Girlscene zet de trends voor je op een rij.

Het mag duidelijk zijn: in 2013 gaan we knallen. Met onze ogen, lippen én jukbeenderen. Natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd -we willen niet de vraag krijgen of we uit het circus zijn ontsnapt-, maar apart van elkaar mogen we helemaal losgaan. Voor de huid bij deze looks geldt: ga deze zomer voor een mooie matte foundation.

We beginnen meteen met de heftigste look die we bij Christian Dior hebben gezien. Alles werd uit de kast gehaald: strass steentjes, glitters en felle oogschaduw. Niets was te gek.

zomertrend

Vind je dit iets te opvallend? Je kunt ook beginnen met een felle kleur eyeliner. We zagen deze modellen voorbijkomen op de catwalk bij Milly (links) en Versus (rechts).

zomertrend

Dan hebben we nog een look die we zeker gaan zien in de zomer: zilveren oogschaduw. Wil je niet alleen voor zilveren oogschaduw gaan zoals bij Jean Charles de Castelbajac (rechts)? Combineer het dan met bruin. Dat zagen we bij Gianfranco Ferré (links).

zomertrend

Eigenlijk is alles wat Jean Paul Gaultier doet dit seizoen extreem. De ogen zijn zwaar opgemaakt, de wenkbrauwen zijn dik aangezet en de modellen hebben felgekleurde lippen. Toch vielen de jukbeenderen ons het meeste op. Bij Jean Paul Gaultier gebruikten ze roze blush om deze extra te accentueren.

zomertrend

Als tegenhanger van de opvallende kleuren in ons gezicht zagen we veel modellen op de catwalk voorbijkomen die juist bijna geen make-up droegen. Een matte foundation en geen, of heel weinig, mascara is ideaal voor bijvoorbeeld een dagje aan het strand. Links is een model van Alexander Wang en rechts van Alexander McQueen.

zomertrends

Ook bij Burberry Prosum (links) en Dries van Noten (rechts) hadden de modellen weinig mascara op. Maar hun lippen knalden wel van het gezicht af. Kies deze zomer voor een mooie matte kleur.

zomertrend

Dan hebben we nog de wenkbrauwen. Deze mogen goed zichtbaar zijn. Kijk het af bij Missoni (links) en Louis Vuitton (rechts).

zomertrend

Bron: Style.com

Wat vind jij van de zomertrends van 2013? Ga je ze zelf gebruiken?