Afvallen met apps

Lifestyle door Emma

Was jouw goede voornemen ook om gezonder te leven of om af te vallen? Een app kan een handig steuntje in de rug zijn om je doel te bereiken. Handig en effectief, want we zijn de hele dag in de weer met onze smartphone. Ben jij benieuwd welke apps jou kunnen helpen? Lees het hier!

Calorieteller

Deze app houdt dagelijks bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je verbrandt. Voer je gewicht en lengte in en de app berekent zelfs hoeveel je verbruikt tijdens rust en slaap! Voer verder in hoeveel je die dag hebt bewogen en wat je het gegeten. Dit wordt verwerkt in een overzicht. Calorieteller geeft je inzicht in je eet- en beweegpatroon.

Deze app is te downloaden voor iPhone. Kijk hier
Kijk hier voor de iPad versie. 

Slankcoach

Op deze app houd je je gewicht bij en de uitkomst kun je delen om je gemotiveerd te houden. Via een grafiek kun je je eventuele gewichtsafname zien. Dagelijks krijg je een tip die motiverend werkt. 

Deze app is te downloaden voor Android en iPhone. Kijk hier
Kijk hier voor de iPad versie.

Eight Glasses A Day

Water drinken bevordert het afvallen. Zo voert het al je afvalstoffen af. Deze app helpt je om aan acht glazen water per dag te komen. Op het scherm staat een glas afgebeeld en als je een glas op hebt, dan tik je er eentje aan. Zo wordt er bijgehouden hoeveel glazen je die dag hebt gedronken. 

Deze app is te downloaden voor iPhone. Kijk hier.

Eetwijzer

Deze app van het Voedingscentrum geeft tips over voeding. De app bekijkt wat er in je agenda staat en geeft daarbij advies en eettips. Zo adviseert de app een ander menu wanneer je gaat sporten dan wanneer je de hele dag op school zit. Twee weken lang ontvang je acht tips die bij je agenda passen, daarna scant de app de agenda opnieuw.

Deze app is te downloaden voor Android en iPhone. Kijk hier

My Fitness Pal 

Deze app geeft je inzicht in hoeveel je naar binnen werkt en hoeveel je verbrandt. Je moet je inschrijven, je huidige gewicht en je gewenste gewicht invoeren. Daarna moet je je huidige beweging invullen en een sport goal stellen. Daarna vertelt de app hoeveel calorieën je per dag moet eten om af te kunnen vallen. Elke dag houd je twee dingen bij: hoeveel je eet en hoeveel je beweegt. Ook kan My Fitness Pal de barcode van je eten scannen om de voedingswaardes te laten zien. Aan het einde van de dag vertelt de app hoe goed of slecht je het doet en wat je verwachting is na vijf weken. My Fitness Pal zal je vertellen als je die dag niet genoeg hebt gegeten voor een gezond dieet. Daarnaast kun je ook vrienden worden met andere gebruikers.

Deze app is te downloaden voor Android en iPhone. Kijk hier
Kijk hier voor de iPad versie. 

Food Scanner

Ben jij benieuwd of jij een goed maaltje gaat eten of een slechte? Scan de barcode of noem de naam van het merk en deze app vertelt het je. Daarnaast vermeldt dit programmaatje wat er voor ingrediënten in het eten zit. Super handig!

Deze app is te downloaden voor iPhone. Kijk hier
Kijk hier voor de iPad versie . 

Ga jij een app dowloaden?