Review: Alles is familie

Films & Series door Redactie

Een voorstelling die al ruim van tevoren is uitverkocht. En dat nog steeds voor een film die al in november uitkwam. Maar als je eenmaal je kaartje hebt is dat het zeker waard. Alles is familie is een leuke, gezellige, grappige familiefilm.

Alles is familie gaat over Winnie (Carice van Houten) en Rutmer de Roover (Thijs Römer). Ze lijken in eerste instantie een stel dat het helemaal gemaakt heeft. Winnie schrijft succesvolle boeken en geeft cursussen aan mensen met problemen. Rutmer maakt Hollandse liedjes in zijn studio.


Bron: Tumblr

Helaas brengt een bezoekje aan het ziekenhuis treurig nieuws. Rutmer is onvruchtbaar. Aangezien ze een kinderwens hebben, blijven er twee opties voor open: adopteren of een donor zoeken. Winnie besluit al gauw voor het laatste te gaan. Dan is er nog de grote vraag: Wie zou dit worden? Wordt het de hoogbegaafde zoon van één van Winnie’s cursisten, waar Rutmer niks van moet weten? Of toch de broer van Rumter, Charlie (Benja Bruijning)? Winnie vind deze blowende, doet-waar-hij-zelf-zin-in-heeft, broer van Rutmer absoluut niks. Ze heeft zelf inmiddels haar zaken altijd piekfijn in orde en hij maakt er een zooitje van. 


Bron: Tumblr

Als de hele familie bij elkaar wordt opgetrommeld, omdat er nieuws is van hun ouders, Arend (Kees Hulst) en Jeanette de Roover (Martine Bijl), wordt het er allemaal niet beter op.

De types zijn goed gecast, de kans is groot dat je veel van de bekende gezichten herkent. De familiebijeenkomst in de film brengt je in een familiesfeer. Bovendien is er in het echte leven ook wel eens gedoe in de familie. Zou dit uiteindelijk goed komen?

Je krijgt ongetwijfeld veel sympathie voor de verlegen Dick Tasman (Jacob Derwig). Hij heeft net zijn vrouw verloren, is vader van twee kinderen en heeft een lullig baantje bij de pinguïns in Artis. Hij wordt een beetje weggezet als de kluns van het stel. Je gunt hem dan ook dat hij uiteindelijk een relatie krijgt met Linda (Tjitske Reidinga), de vrouw van het pannenkoekenhuis.


Bron: Tumblr

De film laat zien dat er op allerlei leeftijden (relatie)problemen kunnen zijn. Zelfs als je bijna vijfentwintig jaar getrouwd bent... Maar uiteindelijk heb je altijd nog je familie.

Als je een gezellige film wilt zien zou ik hier zeker heen gaan!

Wil jij deze film zien?

Door: Rosa Lee