Naar welk festival ga jij dit jaar?

Lifestyle door Quirine

Het duurt nog even voordat de zomer aanbreekt, maar de voorpret kan alvast beginnen! Maanden voordat het festival plaatsvindt, start namelijk de voorverkoop. Heb jij alleen geen idee naar welk festival jij heen wilt dit jaar of weet je niet wanneer de voorverkoop begint? Lees dan snel verder!

De tickets van de festivals zijn meestal niet goedkoop. Daarom is het handig om nu al te beginnen met sparen. Gaan de prijzen echt ver boven jouw budget? Er zijn ook genoeg gratis festivals te bezoeken dit jaar.

Dauwpop
Dit festival trekt jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers en is gelegen in de bossen van Hellendoorn. Dauwpop heeft een breed muzikaal programma: van theater tot hiphop en van dance tot metal. Een ticket kost €45,00.
Programma: De artiesten die komen zijn o.a. Don Diablo, Kaiser Chiefs, Kensington en Blaudzun.
Wanneer: 9 mei
Start kaartverkoop: Je kunt nu al kaarten halen.

Oerol Festival
Oerol is een theaterfestival dat plaatsvindt op Terschelling. Je vindt hier veel theater, kunst, dans en muziek. Verder kan je lekker dansen op verschillende bands. Er worden gratis optredens gegeven, maar er zijn ook optredens waar je tickets voor moet hebben. Deze kun je zowel van tevoren kopen als op het terrein zelf.
Programma: Artiesten die komen zijn o.a. Blaudzun, The Kik, The Deaf, Spinvis en Moss.
Wanneer: 14 t/m 23 juni
Start kaartverkoop:  Je kunt nu al kaarten halen

festival

Bron: Sold out forever

Pinkpop
Pinkpop is een muziekfestival dat in Landgraaf wordt gehouden. Er zijn drie grote podia waar in totaal 40 (inter) nationale artiesten komen. Er is ook een festivalmarkt waar je heerlijk over kunt struinen. Het festival duurt drie dagen en je kunt er ook kamperen. Ook 's avonds hoef je niet stil te zitten: je kunt gaan feesten in één van de twee camping tenten of gezellig een filmpje kijken in de openlucht bioscoop.
Programma: Nog niet alle namen zijn bekend gemaakt maar de artiesten die nu al komen zijn: Green Day, Triggerfinger, The Script en Queens of the Stone Age.
Wanneer: 14,15 & 16 juni
Start kaartverkoop: zaterdag 23 februari om 10:00

Parkpop
Dit gratis festival vindt plaats in Den Haag. Het is een eendaags festival en bestaat al 32 jaar! Het festival heeft drie podia en er komen ongeveer 350.000 bezoekers.
Programma: De artiesten die nu al bekend zijn gemaakt, zijn: Splendid, Boyce Avenue, Amy Macdonald, Wooden Saints en Dry the River.
Wanneer: 30 juni
Start kaartverkoop: gratis

PITCH
Dit jaar vindt in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de derde editie van PITCH plaats. Dit festival richt zich op liefhebbers van elektronische muziek. Er zijn ook een groot aantal live bands aanwezig.
Je kunt een ticket voor één dag kopen (€36,00) of een ticket voor twee dagen (€63,00). De volgende artiesten waren er vorig jaar: The Gaslamp Killer, James Holden, Modeselektor en SBTRKT.
Programma: Nog niet bekend
Wanneer: 5 en 6 juli
Start kaartverkoop: Wanneer de voorverkoop start is nog niet duidelijk.

festival

Bron: Weblog VPRO

Nort Sea Jazz
Dit Rotterdamse festival is de grootste en bekendste jazz-festival van Nederland. Er is voor iedereen wat wils op dit festival. Zo vind je, uiteraard, jazz in verschillende vormen maar ook funk, soul, R&B, hiphop en latin.
Als je op tijd je kaartje koopt (voor 31 januari) betaal je voor drie dagen €169,00. Daarna kost het €189,00. Voor een dagkaart betaal je €79,00. Programma: De namen zijn nog niet bekend gemaakt.
Wanneer: 12, 13 en 14 juli
Start kaartverkoop: De kaartverkoop is al begonnen.

Zwarte Cross Festival
Dit festival is een feest met muziek, motorcross, stunts, theater en spektakel en het vindt plaats in Lichtenvoorde. Dit festival vindt plaats in Lichtenvoorde. Er zijn meer dan twintig podia met meer dan 100 verschillende bands. De vroegevogelkaarten kosten €15,00 per dag en je betaalt €75,00 voor een campingkaart en €40,00 voor een 3-dagen kaart.
Programma: Golden Earring, Guus Meeuwis, Joost van Bellen en Dark Funeral.
Wanneer: 26, 27 & 28 jul
Start kaartverkoop: De kaartverkoop is al begonnen.

Solar Weekend
Dit festival wordt omschreven als 'een speeltuin voor volwassenen.' Je kunt er twee volle dagen en nachten genieten van muziek en andere kunstvormen. Je vindt er pop, house, disco, electro, dubstep en hiphop. Een dagticket kost €52,00 en een combi ticket kost €72,00. Dit festival is in Roermond.
Programma: Line-up is nog niet bekend.
Wanneer: 2, 3 & 4 augustus
Start kaartverkoop: De kaartverkoop is al begonnen.

festival

Bron: Cultuurpodium

Dance Valley
Dit eendaagse festival is van 10 uur 's ochtends tot 24:00 's nachts. Dance Valley wordt gehouden in recreatiegebied Spaarnwoude. De artiesten die er vorig jaar waren, zijn: Afrojack, Gregor Salto, Ferry Corsten, The Opposites, Gers Pardoel en The Subs live.
Programma: Dat is nog niet bekend.
Wanneer: 3 augustus
Start kaartverkoop: In februari gaat de kaartverkoop van start.

Lowlands
Het populairste festival van Nederland is toch wel Lowlands. De kaartverkoop gaat altijd erg snel: binnen paar uur is het festival uitverkocht zonder dat er ook maar iets van de line-up bekend is. Op Lowlands kun je qua muziek heel breed terecht: van rock tot pop tot dance. Er zijn acht muziekpodia en er zijn ook vier culturele podia aanwezig. Een ticket voor Lowlands (3 dagen) kost €185,00. Dit is inclusief de camping en de pendelbus.
Programma: Er is nog niks bekend over het programma
Wanneer: 16,17 & 18 augustus
Start kaartverkoop: zaterdag 2 februari om 11:00

Appelpop
Dit festival is gratis en vindt plaats op de Tielse Waalkade. Er zijn drie podia waar je naar nationale en internationale artiesten kunt luisteren.
Programma: Chef'Special, De Jeugd van Tegenwoordig, Dio, Racoon, Within Temptation, Gers Pardoel en Selah Sue.
Wanneer: 13 & 14 september
Start kaartverkoop: Dit festival is gratis.

Naast deze festivals zijn er nog véél meer dit jaar in Nederland. Kijk op festivalinfo.nl voor nog meer festivals.

Bron: festivalinfo.nl

Naar welke festival ga jij?