Bordeaux bravoure by Sjo

Fashion door Redactie

Deze week de modeblog van: Sjo! "Hoi! Mijn naam is Sjo, ben 19 jaar en zit op het VWO. Ik word verliefd op alles dat gemaakt is van hout, nepbont, jersey of leer. Bordeaux is altijd al mijn lievelingskleur geweest en ik denk niet dat het binnenkort zal veranderen.''

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt:
Mijn bikerboots van Supertrash, het leer is zo lekker zacht en het model is precies wat ik zocht in een bikerboot!

Wat is je laatste aankoop?
Een lekker warm vest van de Ginatricot, gekocht tijdens een citytripje in Keulen. Hij lijkt een beetje op een trui van Isabel Marant en aangezien ik die helaas (nog) niet kan betalen wist ik meteen dat ik deze budget versie moest hebben!

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie eruit:
Mijn ouders zijn gescheiden dus ik heb meerdere kasten. Een kast voor een deel van mijn schoenen, een muurkast met een stang waar al mijn jassen aan hangen, ik heb een soort jassen tic waardoor ik een boel jassen heb, een fauxfur, cape, baseballjack, boyfriendmodel en ga zo maar door! Daarnaast staat een rek voor mijn kleren. Boven in zit een plank voor nog meer schoenen. Dan heb ik nog een muurkast waar alleen planken inzitten. Mijn kleren liggen tot mijn schaamte allemaal een beetje door elkaar dus elke ochtend is het weer grabbelen.

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Een Michael Kors horloge, ik ben al jaren verliefd op een model gemaakt van een soort hoorn-achtig materiaal. En een Chanel Velvet boybag zou ik ook heel graag willen maar deze ligt helaas wel erg hoog boven mijn budget. Welke kleuren draag je het liefst? Zwart, wit, grijs en bordeaux draag ik het liefst, en bij voorkeur een mix van verschillende materialen als kant, wol en leer.

blog

Waar shop je het meest? En waarom daar?
Ik probeer bij zo veel mogelijk verschillende winkels te shoppen, om het H&M-effect te voorkomen (erachter komen dat je hele outfit van de H&M komt). De H&M is altijd up-to-date en maakt leuke kleren maar het voelt iets te makkelijk om daar elke keer al je kleren te kopen, ondanks dat heb ik ook veel H&M items hoor! Voor de rest winkel ik graag bij de Zara, River Island, Pull and Bear en online op Asos of Nelly.

Volg je de modetrends?
Als ze mij liggen wel, maar ik zou nooit zomaar blind een trend volgen. Ik vind het belangrijk om bij je zelf na te gaan of het wel bij jou persoonlijkheid past.

Wie is je favoriete designer?
Ik heb geen favoriete designer, maar wel een aantal merken waarvan de collecties bijna elke keer geweldig zijn, zoals Balmain, Givenchy en Isabel Marant. Hoewel ik de laatste 'cowboy'collectie van Isabel Marant wat minder vind. Afgelopen Fashion Week heb ik Kenzo leren kennen en nu heb ik al een paar keer kwijlend naar hun kleren zitten kijken.

Heb je een mode-icoon?
Ik vind Tavi van The Style-Rookie een heel inspirerend meisje, ze is nog zo jong en toch heeft ze al heel veel bereikt. Ook denkt zij zo anders dan de meeste mensen. Ze is de creatiefste persoon in de wereld als je het mij vraagt. Tavi's kleding stijl past niet echt bij mij, maar die van Esmee van Fashion-fever, Lucy van LovelybyLucy en Andy van The Stylscrapbook wel, vandaar dat ik hun ook als een soort mode-iconen zie.

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
Wanneer zijn of haar persoonlijkheid goed naar voren komt in zijn kleding, en de outfit een mooi geheel vormt. Waar haal jij je inspiratie voor outfits vandaan? Ik kijk graag naar verschillende modeblogs, zowel uit Nederland als over de hele wereld. Ook lees ik graag bladen als Glamcult, waar altijd prachtige en hele creatieve reportages in staan.

Wat vind jij van de stijl van Sjo?

Door Sjo