Girlscene test: Polaroidcamera van Megagadgets.nl

Lifestyle door Redactie

We gebruikten het op de redactie allemaal.. Compactcamera's, iPhones, Spiegelreflexcamera's... Maar wat we nog niet hadden, een polaroidcamera! Al jaren stond die boven aan onze gadgetlist, maar om de één of andere reden kwam hij er nooit. Tot afgelopen week, toen kregen we een wel heel erg leuk pakketje op de redactie. Een polaroidcamera van Fujifilm!

Hier is 'ie dan, onze polaroidcamera die we bestelden bij megagadgets.nl. Heerlijk old school! Het leuke van een polaroidcamera is dat je een foto maakt en het dan vervolgens direct uit je camera rolt. Heeeeeeeel even wachten en je ziet het stukje papier heel langzaam veranderen in een foto. Super spannend!

Om onze camera te testen liepen we op een regenachtige middag van ons kantoor naar de Dam, waar we voor de kerstboom poseerden. We regelden een paar Chinese toeristen om foto's van ons te maken, we hielden bekenden aan, Danique maakte een foto met haar teen (de Hello World foto!) en we maakten er één van onszelf (de foto die slechts een kleeeeein beetje overbelicht is, haha (Dat is overigens wel onze eigen fout, we hadden namelijk ook een speciale lens waarmee we wel van foto's van onszelf hadden kunnen maken).

Wat we van de camera vinden? Hartstikke cool! Hij is super makkelijk in elkaar gezet en foto's maken is een koud kunstje. Het moment dat de foto uit de camera komt rollen en de foto langzaam zichtbaar wordt is echt magisch. Het duurt een kleine 10 minuutjes voordat de foto echt goed zichtbaar is!

Of er ook nadelen zijn... Ja, helaas.. De camera zelf is niet extreem duur (€99,95), maar het papier waarop de foto's gedrukt worden is best wel prijzig. Voor twintig fotootjes betaal je twintig euro. Daarnaast is het ook niet een camera die je makkelijk in je handtas stopt, daar is 'ie net iets te groot voor. Het is dus een camera voor speciale gelegenheden.

De website Megagadgets werkt heel fijn. Als je het item voor 20.00u besteld, heb je het vaak de volgende dag al in huis. Verzendkosten zijn € 4,95, maar als je € 100,- uitgeeft, zijn de verzendkosten gratis.