Oh nee! Doorgelekt...

Lifestyle door Emma

Elke maand hebben we er last van: Buikpijn, rugpijn en gierende hormonen. Juist, de menstruatie. De een heeft er meer last van dan de ander. Natuurlijk zijn de bijverschijnselen tijdens de ongesteldheid erg vervelend, maar de nachtmerrie van elk meisje is toch wel... Doorlekken!!! Oh nee, wat moet je dan doen?!

Het is weer tijd voor de maandelijkse periode. Je gaat naar de wc en dan zie je het... Je bent doorgelekt! Shit, dat is niet de bedoeling. Wat moet je doen? S.O.S.! Geen zorgen, Girlscene is to the rescue!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je weet dat jij binnenkort ongesteld moet worden, zorg dan dat er tampons en maandverband in je tas zitten. Desnoods al een week van tevoren, better safe than sorry toch? 

Daarnaast kun je ook je kleding erop aanpassen. Doe bijvoorbeeld een donkere broek aan (vermijd de witte broek, als je daarop doorlekt is dat de grootste nachtmerrie!) en draag een lang shirt. Als je dan doorlekt zal het 't minst zichtbaar zijn en is de schade beperkt. 

Lek jij vaak door? Dan is het misschien een idee om een extra onderbroek en broek mee te nemen. Niet zo fijn om elke dag mee te slepen, dus het is handig om het in je kluisje te bewaren. Zo ben jij altijd voorbereid op doorlekken! 

Voor de voorbereiding moet jij wel weten wanneer je ongesteld moet worden. Weet jij niet wanneer het weer tijd is voor je menstruatie? Het is handig om op te schrijven op welke datum jij ongesteld wordt. Meestal word je de volgende keer weer rond dezelfde datum ongesteld. Merk jij dat je menstruatie heel onregelmatig is? Dan is de pil misschien een oplossing. Met de pil kun je jouw menstruatie regelen en zo weet je wanneer het weer tijd is voor de maandelijkse periode.

ongesteld

Ben je ongesteld geworden en heb je toch niets bij je? Gebruik dan wat wc-papier als tijdelijke oplossing. We know, dat zit niet zo comfortabel, maar beter dan niks in je onderbroek. Vraag aan een vriendin of klasgenootje of zij toevallig een tampon of maandverband bij zich heeft. Dat is niets om je voor te schamen, elk meisje is tenslotte ongesteld! Hebben zij niets bij zich? Dan kun je altijd bij de conciërge terecht, daar hebben ze meestal wel tampons en maandverband. 

Tja, een tampon, wc-papier of maandverband helpt natuurlijk niets om die vlek in je spijkerbroek te verbergen. Helaas kun je hier niet al teveel aan doen als je geen extra kleding bij je hebt. Heb jij wel een vestje aan? Dan kun je jouw vestje om je middel knopen om de vlek te verbergen. Als je echt heel erg bent doorgelekt, kun je altijd nog naar huis gaan en je daar eventueel omkleden.

Ben jij wel eens doorgelekt? Heb jij nog tips?