De show & de geschiedenis van Victoria's Secret

News door Redactie

Voor velen staan de woorden Victoria's Secret gelijk aan "Doutzen Kroes" "Angels" en "De Victoria's Secret Show". Soms wordt bijna vergeten dat Victoria's Secret eigenlijk gewoon een lingeriemerk is. Gisteravond hebben we ons allemaal kunnen vergapen aan de lichamen van Doutzen, Miranda, Adriana en Candice, vandaag vertellen je waar het allemaal begon en kijken we terug naar de show van 2012.

De cover van één van de eerste Victoria's Secret catalogi 

In 1977 begon zakenman Roy Raymond samen met zijn vrouw Gaye lingeriemerk Victoria's Secret in San Francisco. Waarom Roy het nodig vond om een nieuw lingeriemerk op de markt te brengen? "Toen ik voor mijn vrouw lingerie wilde kopen, werd ik geconfronteerd met lelijke badjassen en lelijke nachtjaponnen met bloemenprint. En ik had altijd het idee dat de verkopers in de winkel mij maar een vervelende indringer vonden". Het doel van Roy was om een lingeriewinkel te beginnen waar mannen comfortabel lingerie voor hun vrouw konden kopen. 

Beeld uit één van de eerste Victoria's Secret catalogi

Na acht jaar de markt bestudeerd te hebben opende de eerste Victoria's Secret winkel in 1977 in een winkelcentrum in Stanford. Al snel volgden meer winkels en in 1980 werd de eerste catalogus op de markt gebracht. De catalogus was eigenlijk wat online shoppen nu is, mensen konden vanuit een boek dingen bestellen en deze werden bij de mensen thuis bezorgd. 

Roy's filosofie van een lingeriewinkel speciaal voor mannen was leuk, maar leverde niet genoeg geld op. In 1982 ging Victoria's Secret bijna failliet. Gelukkig werd het net op tijd overgekocht door Victoria's Secret Inc.  De filosofie werd veranderd en Victoria's Secret werd groot, na vijf jaar waren er al zo'n 350 Victoria's Secret winkels in de Verenigde Staten.

Beelden van de eerste Victoria's Secret Show in 1995

In 1995 werd uiteindelijk de allereerste Victoria's Secret show uitgezonden door de Amerikaanse zender NBC. Dit jaar werd de show al voor de zeventiende keer uitgezonden.

Maar de Victoria's Secret Show is natuurlijk niets zonder de Victoria's Secret Angels. In 1997 kwamen de eerste Angels. Dit waren onder andere Helena Christensen, Tyra Banks en het Nederlandse model Karen Mulder. Ook Gisele Bündchen en Heidi Klum zijn lange tijd Victoria's Secret Angels geweest. De Angels zijn de vertegenwoordigers van Victoria's Secret, als er een belangrijke opening is, of een feestje, komen de Angels opdraven. En natuurlijk zijn het ook de Angels die met vleugeltjes op hun rug lopen tijdens de show.

Op dit moment zijn onder het Australische model Miranda Kerr, de Braziliaanse Ardiana Lima, de Amerikaanse Chanel Iman en natuurlijk 'Nederlands Trots' Doutzen Kroes, Victoria's Secret Angels.

Begin november werd dus alweer de zeventiende Victoria's Secret Show uitgezonden. Met artiesten als Bruno Mars, Rihanna en Justin Bieber en natuurlijk alle populaire Victoria's Secret Angels was het een groot spektakel. Gisteravond werd de show uitgezonden op Net5. Heb je dat gemist, of kun je er geen genoeg van krijgen? Je kunt de show hier nog eens bekijken.

Heb jij de show gezien? Wat vind jij ervan? Ben jij wel eens in een winkel van Victoria's Secret geweest? Of is het allemaal niets voor jou?

Bron: Victoria's Secret, Reporters en YouTube