DIY: Ikea spullen

Lifestyle door Emma

We zijn gek op Ikea. Je kunt er voor een klein prijsje leuke items voor in je scoren. Handig, want we hebben geen geldboom in de tuin. Maar je kunt de Ikea spullen ook op een andere manier gebruiken of opfleuren. Met een beetje moeite heb jij zo een heel ander item. Hoe doe je dat? Lees dan snel verder! 

ikea ikea

Schattig he, dit lantaarntje? Die kun je heel makkelijk zelf maken! De Isig lantaarn is te koop bij Ikea, het printje kun je zelf uitprinten. Het printje kun je hier downloaden. Natuurlijk kun jij ook voor een ander patroontje kiezen. Knip het papier op maat en beplak zowel de binnen- als buitenkant van de lantaarn. Tadaaaa! 

ikea

De Britse vlag is helemaal hot. Dit kussen zou geweldig in jouw kamer staan. Het kussen heet Aina. Koop textielverf in blauw en rood. Zoek een plaatje van de Britse vlag en vergroot 'm naar de maat van het kussen. Knip de vlag uit en trek het over op het kussen. Doe een stuk karton in de kussensloop zodat de verf niet doorlekt. Verf het overgetrokken deel in rood of blauw. Laat het drogen en je hebt je kussen met Britse vlag! 

ikea

ikea

ikea

Nooit meer je oorbellen kwijt met dit leuke rekje! De frame van het rekje is het Ribba fotolijstje. Dit is best een moeilijke DIY, dus vraag je vader om hulp als het niet lukt. Koop ook wat ronde ijzeren buisjes. Verwijder het glas en de achterkant van het fotolijstje. Maak vier gaten, ter grootte van de buisjes. Meet de breedte van het fotolijstje en snijd de buisjes op maat. Stop de buisjes in de gaten (gebruik wat lijm als het niet goed blijft zitten). 

diy

Wil je nog meer DIY's of inspiratie? Kijk dan op de website van Ikea Hackers

Bron: ikeahackers

Bedankt voor de tip, Ilse!