Karl Lagerfelds nieuwe collectie & meer!

Fashion door Redactie

Hij had onze opa kunnen zijn en we hoeven nu niet bepaald een poster van hem boven ons bed. Maar zijn kledinglabel is daarentegen a-ma-zing! Karl Lagerfeld, ook wel Kaiser Karl, blijft ons verbazen.

Met zijn wit-grijze paardenstaart, zwart leren handschoenen, zonnebril en zijn zwarte pak met stropdas is hij uit duizenden te herkennen. De 78-jarige Karl is niet iemand die constant met spreuken als ‘vroeger was alles beter’ komt. Hij is een man die met de tijd meegaat....

karl

karlkarl

...En dit laat hij nog eens goed blijken tijdens het promoten van zijn nieuwe kledinglijn Karl! Hij is daarvoor namelijk achter de draaitafel gaan staan, en dat op zijn leeftijd! Is dit een carrièreswitch? Kijk mee!

Op de redactie waren we al iets te snel enthousiast toen we hoorden dat de collectie voor zijn nieuwe lijn iets betaalbaarder was dan Chanel en toen we zagen dat de prijskaartjes vanaf € 49,- begonnen. Want dit bleken namelijk alleen nog maar handschoentjes zonder vingers te zijn… Maar, ondanks de prijzen vinden wij het zeker de moeite waard om jullie een aantal items uit deze nieuwe lijn van Karl te laten zien!

karlkarlkarlkarlkarlkarlkarl

Voor degene die toch vlinders in hun buik krijgen van de nieuwe Karl-lijn, neem eens een kijkje in de webshop van net-a-porter, daar zijn de kleding items, schoenen en accessoires nu al te koop! In februari zal de collectie in de winkels hangen.

karl

De mode-ontwerper is kortgeleden geïnterviewd door Le Web Paris en daardoor zijn wij achter een aantal leuke weetjes gekomen over onze Karl. Dus, voor de Lagerfeld fans onder ons, hier komen een aantal fun facts over deze famous fashion-designer!

karl

- Hij heeft thuis 300.000(!) boeken in de kast staan.
- Hij is eigenaar van een supergrote bibliotheek genaamd LSD. Dit omdat lezen voor Karl een drug is. Gelukkig is dit zijn grote verslaving en niet iets anders…
- Uit dit feitje blijkt nog maar eens weer dat deze mode man met de tijd mee gaat. Hij heeft maar liefst vier iPhones, drie iPods en een iPad! Is dit niet een beetje ingewikkeld als er iemand belt Karl?

karl

Karls iPhones

- Hij is groot fan van Lady Gaga.
- Zijn Macy’s collectie had één miljard clicks toen deze online werd gelanceerd!- Vroeger is Karl nooit naar een mode- of designerschool geweest. Zijn motto: ‘Life schould teach you.’
- Voordat hij wist dat hij fashion designer wilde worden, was zijn grote droom om een cartoonist, tekenaar of portretschilder te worden.
- Hij is bezig met zijn eigen boek, waarin onder meer veel schetsen die hij getekend heeft worden afgebeeld.

karl

Ook heeft Karl een schets van Steve Jobs getekend

Ben jij fan van Karl?

Bron/beeld facts: lachanelphile.com

Door Evi