Lifestyle

What to do als je zijn/haar kerstcadeau niet leuk vindt?

16

Al weken heb je het perfecte cadeautje voor je vriend of vriendin in huis. Eindelijk is het dan zover, kerst! Je bent stiekem heel nieuwsgierig wat hij voor jou gekocht heeft. Zal het dat ene mooie armbandje zijn waar je al weken over zwijmelt? Of toch die paar pumps van uit jouw favoriete schoenenwinkel? Vol verwachting pak je het uit. En... je vindt het vreselijk! 

Het is gaat natuurlijk om de gedachte die achter het cadeautje zit -het is schattig om te bedenken dat hij dit voor jou heeft uitgezocht- maar soms kan het totaal niet jouw smaak zijn en vind je het eerlijk om dat tegen je geliefde te zeggen. Hier lees je hoe je dat beste kunt doen. 

cadeau vriend
Als hij voor de vijfde keer met een knuffelbeertje aankomt, kan het slim zijn om voor de volgende keer aan te geven wat je graag zou willen krijgen.

Het beste is natuurlijk om van tevoren al aan te geven wat je graag zou willen. Niet zo romantisch, maar zo weet je vriend precies wat hij kan geven zonder zich zorgen te maken of jij het wel leuk vindt. Je weet zelf hoe lastig het kan zijn om een geschikt cadeautje te vinden en jouw vriend denkt daar waarschijnlijk net zo over. 

cadeau vriend

Je hebt het cadeau uitgepakt. Het gekregen kettinkje vind je niet een beetje niet mooi, je vindt het zelfs heel lelijk. Je weet nu al dat je het niet gaat dragen en dat is niet leuk voor je vriend. Om de sfeer niet te verpesten, is het verstandig om aan het einde van de avond (of de volgende dag) rustig uit te leggen dat je het heel lief vindt wat hij voor jou gekocht heeft, maar dat het niet jouw smaak is. Ziet jouw vriend gelijk aan jouw reactie dat je het niet leuk vindt? Dan kan je er beter niet om heen draaien en het meteen aangeven. Hopelijk heeft hij het bonnetje bewaard zodat jullie samen iets nieuws kunnen uitzoeken. 

Je vriend zal het vast in het begin niet leuk vinden om te horen dat je het cadeau niet leuk vindt, maar uiteindelijk (als je het geruild hebt) zal hij blij zijn dat je nu met plezier een ketting draagt die je wel mooi vindt. En zo weet hij in het vervolg ook meer waar jij van houdt.  

kerstcadeau vriend

Vind je het echt heel lastig om aan te geven dat je het niet leuk vindt, of wil je hem gewoon niet kwetsen. Dan kan je natuurlijk ook niks zeggen. Als het om een T-shirt gaat, kan je die aantrekken als je bij hem bent en als hij iets voor jouw kamer heeft gekocht, is het niet zo heel erg als je het niet zo mooi vindt. Daarnaast gaat het ook om of je het makkelijk vindt om het aan te geven. Hebben jullie al jarenlang een relatie? Wellicht vind je het dan minder moeilijk om het aan te geven. Hoe dan ook, iedere situatie is weer anders en jij kan dat zelf het beste inschatten. 

Heb jij een keer zo'n situatie meegemaakt? En hoe reageerde je daarop?

Bron: glamour.com
Bron beeld: weheartit.com

Door: Quirine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 6 jaar geleden xSayfuckitandsmile

  hoe kan je zo'n cadeau nou stom vinden ? als hij ze best heeft gedaan moet je dat toch waarderen..

 • 6 jaar geleden Kirsten

  Ik was al weken aan het zwijmelen om een hele leuke ketting, me zusje was hiervan op de hoogte, dus ik had zzooo gehoopt om die te krijgen. Maar ik kreeg een stijltang. Ik gebruik bijna nooit een stijltang omdat het niks doet voor mijn haar. Alleen weet ik nu niet wat ik moet doen... Aangeven dat ik het cadeautje niet zo leuk vind of het maar in de kast laten liggen, wat ik ook weer zonde vind...

 • 6 jaar geleden SupremeBitch

  Was m'n papa ook maar zo.. -__-

 • 6 jaar geleden SupremeBitch

  Thank god heeft mijn vriendje op cadeau gebied wel smaak hihi

 • 6 jaar geleden Eve

  Mijn vriend had afgelopen zondag kaarsjes aangestoken, slingers opgehangen en kerstfilms opgezet, wat echt súper romantisch was! Een veel groter cadeau dan welk dingetje hij me ook had kunnen geven (:

 • 6 jaar geleden Emmm

  Ik heb vorige kerst een ring gekregen van mijn vriend, ik vond hem echt niet mooi!

  Voelde me zo stom om te zeggen dat ik het een lelijke ring vond!

 • 6 jaar geleden Astrid

  mijn ex heeft een keer twee paar pantoffels en een luchtje dat ik al had gegeven voor mn verjaardag. toen kon je het echt van mijn gezicht aflezen dat ik het een enorme tegenvaller vond.

 • 6 jaar geleden Daniëlle

  Of je bent de situatie voor en je gaat samen een cadeautje uitzoeken Dan weet je zeker dat je het leuk vind. Alleen het is geen verassing meer, maar nog altijd even leuk om te krijgen!

 • 6 jaar geleden Peppermint

  Ik vind de armband die ik van mijn vriend voor mijn verjaardag heb gekregen echt vreselijk. Helemaal niet mijn stijl en ik erger me kapot aan dat ding. Hij kon alleen niet meer geruild worden. Ik voelde me echt vreselijk. Gelukkig is mijn kerstcadeautje van dit jaar wel een enorm succes

 • 6 jaar geleden animalforever

  Hoe kan je een kadootje van je vriend niet leuk vinden? Hij heeft zijn best gedaan en er zit iets 'van hem' in, en dat moet je toch wel kunnen waarderen?

 • 6 jaar geleden dreamchaser

  Ik vind dat je gewoon dankbaar moet zijn en denken aan de gedachte die erachter zit en helemaal niet zeggen dat je het niet mooi vind ,want dat kan die ander echt wel kwetsen en misschien leiden tot ruzie!

 • 6 jaar geleden Floralscents

  je mag best dankbaar zijn als je al wat krijgt, niet iedereen is goed op het vlak van cadeautjes uitkiezen. maar ach, ik heb dit soort problemen niet, ik heb helemaal nog geen vriendje haha

 • 6 jaar geleden Beertje

  ik ben benieuwd of ik een kerst kadootje krijg van mijn vriend

 • 6 jaar geleden Candy

  Ik heb het een keer gehad. Toen had mijn vriendje een gouden pandora bedel gekocht, super mooi maar mijn bandje en bedels waren allemaal zilver.. Dus toen heb ik toch maar eerlijk gezegd dat ik liever zilver heb en zijn we hem gaan ruilen. Niet leuk om te doen maar zn bedel is best duur dus als ik hem niet om zou hangen is dat echt zonde en dat snapte hij gelukkig ook wel

  Als het om iets kleins gaat zal ik het nooit zeggen want vond het niet leuk om te doen!

 • 6 jaar geleden Tessie

  ik heb dat nog nooit echt gehad.

 • 6 jaar geleden Dreams

  Zoiets vertel ik eigenlijk alleen aan m'n moeder en m'n vriend. En als 't iets duurders was wat ik van iemand heb gekregen zal ik het ook zeggen

 1. 1