What to do als je zijn/haar kerstcadeau niet leuk vindt?

Lifestyle door Quirine

Al weken heb je het perfecte cadeautje voor je vriend of vriendin in huis. Eindelijk is het dan zover, kerst! Je bent stiekem heel nieuwsgierig wat hij voor jou gekocht heeft. Zal het dat ene mooie armbandje zijn waar je al weken over zwijmelt? Of toch die paar pumps van uit jouw favoriete schoenenwinkel? Vol verwachting pak je het uit. En... je vindt het vreselijk! 

Het is gaat natuurlijk om de gedachte die achter het cadeautje zit -het is schattig om te bedenken dat hij dit voor jou heeft uitgezocht- maar soms kan het totaal niet jouw smaak zijn en vind je het eerlijk om dat tegen je geliefde te zeggen. Hier lees je hoe je dat beste kunt doen. 

cadeau vriend
Als hij voor de vijfde keer met een knuffelbeertje aankomt, kan het slim zijn om voor de volgende keer aan te geven wat je graag zou willen krijgen.

Het beste is natuurlijk om van tevoren al aan te geven wat je graag zou willen. Niet zo romantisch, maar zo weet je vriend precies wat hij kan geven zonder zich zorgen te maken of jij het wel leuk vindt. Je weet zelf hoe lastig het kan zijn om een geschikt cadeautje te vinden en jouw vriend denkt daar waarschijnlijk net zo over. 

cadeau vriend

Je hebt het cadeau uitgepakt. Het gekregen kettinkje vind je niet een beetje niet mooi, je vindt het zelfs heel lelijk. Je weet nu al dat je het niet gaat dragen en dat is niet leuk voor je vriend. Om de sfeer niet te verpesten, is het verstandig om aan het einde van de avond (of de volgende dag) rustig uit te leggen dat je het heel lief vindt wat hij voor jou gekocht heeft, maar dat het niet jouw smaak is. Ziet jouw vriend gelijk aan jouw reactie dat je het niet leuk vindt? Dan kan je er beter niet om heen draaien en het meteen aangeven. Hopelijk heeft hij het bonnetje bewaard zodat jullie samen iets nieuws kunnen uitzoeken. 

Je vriend zal het vast in het begin niet leuk vinden om te horen dat je het cadeau niet leuk vindt, maar uiteindelijk (als je het geruild hebt) zal hij blij zijn dat je nu met plezier een ketting draagt die je wel mooi vindt. En zo weet hij in het vervolg ook meer waar jij van houdt.  

kerstcadeau vriend

Vind je het echt heel lastig om aan te geven dat je het niet leuk vindt, of wil je hem gewoon niet kwetsen. Dan kan je natuurlijk ook niks zeggen. Als het om een T-shirt gaat, kan je die aantrekken als je bij hem bent en als hij iets voor jouw kamer heeft gekocht, is het niet zo heel erg als je het niet zo mooi vindt. Daarnaast gaat het ook om of je het makkelijk vindt om het aan te geven. Hebben jullie al jarenlang een relatie? Wellicht vind je het dan minder moeilijk om het aan te geven. Hoe dan ook, iedere situatie is weer anders en jij kan dat zelf het beste inschatten. 

Heb jij een keer zo'n situatie meegemaakt? En hoe reageerde je daarop?

Bron: glamour.com
Bron beeld: weheartit.com

Door: Quirine